Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lumekoristusrobot.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Lumekoristusrobot.

Saha suurimateks probleemideks on küljelt pudenevad lumetükid ja väike efektiivsus, kui lund ei saa mingil põhjusel otse tee äärde lükata. Seetõttu olen viimasel ajal traktoriga ainult valle kaugemale nihutanud, hangesid tee pealt valli lükanud ja lume jaoks tühjasid platse teinud. Puusakõrgusest vallist 1,5 m jupi teisaldamiseks kulub 2..4 edasi-tagasi käiku. Väikse pudi viskan labidaga järgi.

O.T Kas Miniagrotehnika = KRK Mõigu?
    Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Saha efektiivsus on üsna mõttetu võrreldes puhuriga. Minu omatehtud motobloki sahk on 1m lai ja umbes 0,7m kõrge ülevalt alla tagasi suunava profiiliga. Lume teisaldamiseks peavad sahal olema põsed. Mina krutin umbes 20 cm pikkused põsed juba sügisel külge ja on kuni kevadeni.
      Miniagrotehnika http://www.miniagrotehnika.ee/main.p...&info=6&page=2
      on vist Lasnamäel Sevier OÜ. Nende tehnikat müüakse ka Viljandis Hamose poes. Kuna olen Lõuna Eestis siis olen motobloki asjad Viljandist ostnud. Kui mul kevadel läks käigukasti hammasratas sain Sevieri mehe kaudu, kes ise on vist kirjanik, lahkelt Pihkva telefoni numbri ja mõne päeva jooksul poetati mulle siit läbisõitvast Pihkva liinibussist 600EEK eest kaks käigukasti hammasratast.
      Mul on vanast ajast täiendamata leht oma motobloki asjadest:

On plaanis lähiajal seda lehte täiendada . Ka sahka on tublisti täiendatud.

Comment

Esmalt postitatud alsatianp poolt Vaata postitust
        See on lumekoristuseks õige asi. Senini olen ise kasutanud MB-2 Neva motoplokki 1m laiuse ja 70cm kõrge saha ning raudratastega.Algul peab hakkama ajama mõttetult kaugele selleks et uuele lumele ruumi teha. Lumepuhuriga seda probleemi pole. Selline aparaat tuleb vist ise ehitada. Miniagrotehnika kaudu Tallinnas ja Viljandis müüakse, aga hetkel pole hinda antud.
        Kui kaugele selline üheastmeline lund viskab?
        Olen näinud mingit Lääne poolt kaheastmelist. Sellel korpus, puksid ja reduktor ülinõrga mõttetu ehitusega.
        Miniagrotehnika müüb puhurit hinnaga kuskil 6500 EEK. Viskab nii kaugele ja kõrgele, kui suunajast paned. Videos mul on pandud suunaja kõige rohkem püsti ja siis viskab ikka 6-7 meetrit ära.
        Vene puhuri korpus on tehtud jah küllaltki paksust metallist-3,5mm.
        Puhuri eelis on jah see, et valle üldse ei teki. Kõik on selline ühtlane tasane maa, kuhu lumi on puhutud.
        MB2 on lääne mootori poolest ilmselt tunduvalt parem käivituma, samas käiguosa vist on nõrgem. Samas saab vene mootori ka paari tõmbega käima, lihtsalt omad nipid on.
        Vene motoploki eelis lumepuhuriga töötamisel on tema liikumise lihtsus ja kiirus. Vajutad ühte linki, läheb edaspidi, vajutad teist läheb tagurpidi. Ei mingit käikudega ragistamist.
        Päris üheastmeliseks ma seda puhurit ei liigitaks. Ta selline ühe ja kaheastmelise vahepealne. Üheastmeline ikka selline, kus viskekopp peaaegu täislaiuses lund viskab, nagu selle video esimeses pooles oleval puhuril: http://www.youtube.com/watch?v=c1e4H1-oEkI Vene puhuril aga toovad teod kahelt poolt lume keskel olevatesse viskekoppadesse.
        Saha mõtlen ka ise teha, selle mõttega, et lükkan vaalu ja siis lasen puhuriga kaugemale. Mul neid motoplokke mitu tükki, nii et agregaate eraldi vahetama ei pea. Sinu lingil tehtud saha hõlm on natuke halva kujuga. Peaks olema rohkem kaardus, et lumi rulluks seal ees. Siis kergem tõugata.
        Muideks, kuidas kaldsahaga lund saab tõugata? Kuna motoplokk ise mehe raskune, siis kas lumevaal kaldus saha korral traktorit kõrvale ei pressi?
        viimati muutis kasutaja meli666; 01 m 2011, 21:11.

Comment

Sahka on vahepeal tublisti täiustatud. Alla on lisatud tera, üles pea pool meetri kõrgem lund alla tagasi pöörav osa ja 20cm põsed. Nurk on vasakule ja paremale poole muudetav, aga see on üsna kasutu funktsioon.
          Kaldsahaga loomulikult lund ei lükka. Lisapleki ja põskedega rullib päris ilusti poolemeetrist lund raudratastega.
          Täna hommikul keevitasin raudratta ühte hanejalga kinni. Õhtul ajasin tagurpidi pikemalt kõrgesse lumme ja üks raudratas murdus lausa oma kinnituse küljest lahti. Homme jälle keevitama.
          Kuna kevadel kiskusin käigukasti hammasrataste vahetuseks reduktori lahti siis arvan et MB-2 Neva reduktori mehhaanika on täitsa kobe. Hambad jooksid sellepärast maha et see oli kasti ainuke pehme hammasratas ja käikude fiksaator ei olnud tehasest paigas. Teised hammasrattad lausa ideaalselt korras ja käigud käivad hästi väikeste nippidega. VENE värk, sdelano po sovetskomu. Muidu konstruktsioon hea. Lähiajal täiendan seda rauafelixi lehte ja panen uusi pilte üles.

Comment

Kui robot kalliks läheb, tuleb katuste puhastamiseks selline asi ehitada.

Vaadake YouTube'is huvitavaid videoid, nautige head muusikat, laadige üles originaalsisu ning jagage seda kõike oma sõprade, perekonna ja kogu maailmaga

Comment

Esmalt postitatud meli666 poolt Vaata postitust
              Miniagrotehnika müüb puhurit hinnaga kuskil 6500 EEK. Viskab nii kaugele ja kõrgele, kui suunajast paned. Videos mul on pandud suunaja kõige rohkem püsti ja siis viskab ikka 6-7 meetrit ära.
              [snip]
              Päris üheastmeliseks ma seda puhurit ei liigitaks. Ta selline ühe ja kaheastmelise vahepealne.
              Saaksid sa äkki teha puhuri eesosast paar pilti. Miniagrotehnika lehel olev pildikene http://www.miniagrotehnika.ee/photos...2.10-1.big.jpg ei anna päris head ülevaadet, mis ehitusega see puhur täpselt on.

Olen siin ka mõelnud blokile puhuri ostmist
              Nagu vahelduvvool - on ja ei ole

Comment

Esmalt postitatud Andy00 poolt Vaata postitust
                Saaksid sa äkki teha puhuri eesosast paar pilti. Miniagrotehnika lehel olev pildikene http://www.miniagrotehnika.ee/photos...2.10-1.big.jpg ei anna päris head ülevaadet, mis ehitusega see puhur täpselt on.

Click image for larger version

Name:	IMGP0233.jpg
Views:	1
Size:	33,6 KB
ID:	865530

Comment

Kas keegi murutraktorile pole proovinud midagi taolist külge aretada?Või on väga loll mõte?

Comment

Sahku on pandud aga traktoril jääb kaalust puudu ei saa paksu lund lükata.

Comment

Ma ise kah mõtlesin just murupõkale seda puhurit. Jaksu pealt kümne hobuse peaks juba päris asise fööni ringi ajama. Põka jah lund ei lükka, minul pole isegi sellist mõtet peale seda, kui üritasin põkaga oma elektriliikurit kuuri lükata. Põka kaevas muda päris hoolega, kui samas mu liikur pisema sõiduauto lohisevate ratastega järgi veab. Seega pole kahtlust, milline masin saha taha sobib.
                      Kas keegi on näinud kiskil pakutavaid fööne murupõkadele? Võib ka mingile muule asjale, aga siis on vaja vertikaalajami sobitamine horisontaalile, mis pärast varaste käiku pole enam koduste varudega tostatav. Samas on põkal nina raske ja sild pole kah suurem asi kolakas - suurt ülekannet ja rasket fööni saa pannagi.
                      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Ma seda fööni asja nagu rohkem mõtlesingi,sest kumm on asjal ikkagi mitte mingi talvekas.Seega lükkamisest midagi eriti tõesti välja ei kipu tulema.

Comment

Ehk tasuks võtta mõni RR turbofan see liiguks ise edasi ja puhuks lume ka ära.
                          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt Vaata postitust
                            Ehk tasuks võtta mõni RR turbofan see liiguks ise edasi ja puhuks lume ka ära.
                            tehnikahuvilistele see meeldiks, vaadata oleks palju :P
                            Samas suht utoopiline mõte - need mootorid kütusekulu seisukohast juppmaad teine tase , muidugi kui võimsuse/kulu suhet vaadata siis...
                            Anyway, kulukas on rahalise väljamineku mõttes nagunii - Armstrong Siddeley-RR Bristol Viper näit. maksab kusagil 400 000+ € ja mitte uus...
                            Siis võiks ju hoopiski võtta mõne mehisema mootori:
                            NK-33, RD-170 või ka F1
                            heheee, liiga julmalt hakkas fantaasia tööle aga lõpetuseks saaks ju lund sulatada ka termotuumatulega
                            -superradical-

Comment

Mina ehitasin omale ikka vanast 15'' monitorikorpusest lumelabida ja muudkui kühveldasin Aga kühveldusrõõm jäi lühikeseks- korpus läks katki
                              Siis võtsin 17'' monitori korpuse ja sain veel suurema labida- aga seegi läks katki
                              Varsti ehitan uue kühvli- üks kobedam u 14'' vana monitorikorpus vedeleb veel.

Comment

Esmalt postitatud Andy00 poolt Vaata postitust
                                Vahepeal on aega edasi liikunud ja julgen täiesti soovitada puhurit motoblokile. Uuem versioon on küll kitsam (mälu järgi 560mm), kuid ehitus on sarnane ja ülilihtne ning paistab tõsisest metallist olevat
                                Katseliselt sai ka proovitud pooleldi jäätunud lumesodi koristamist mille paksus kõikus ca 200..300mm vahel. Sai hakkama küll. Ei olnud küll võimalik täiskiirusega seda sodi "süüa" ja igaks juhuks ei lasknud ka jäisemat osa korraga läbi, vaid poole kihi kaupa (ei hakka uut mänguasja kohe piiri peal katsetama). Töötas edukalt. Läbi läksid ka sodi sees peitunud oksatükid, väiksed kivid ja männikäbid

Miinusena peaks ära märkima ühenduse bloki ja puhuri vahel. See jätab puhuri loksuma kinnitustoru peale ja kui on tegemist ebatasase pinnaga, sööb selline kõikumine kiiresti rihma. Ilmselt tuleks mingi rats sinna mõelda, et vibratsiooni mõju vähendada.
                                Teine miinus on ebamugav suunaja seadistamine, mis tuleb teravalt esile, kui tuleb tihti suunajat keerata ühele või teisele poole.

Esialgu saab seadmega väga rahul olla, kuigi pikemalt tööd tehes hakkab kiiresti külm, mida labidaga rookimisel ei täheldanud
                                Nagu vahelduvvool - on ja ei ole

Comment

Working...
                                X