Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lumekoristusrobot.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Lumekoristusrobot.

Esmalt postitatud Andy00 poolt Vaata postitust
    Miinusena peaks ära märkima ühenduse bloki ja puhuri vahel. See jätab puhuri loksuma kinnitustoru peale ja kui on tegemist ebatasase pinnaga, sööb selline kõikumine kiiresti rihma. Ilmselt tuleks mingi rats sinna mõelda, et vibratsiooni mõju vähendada.
    Minul see vanem puhur kasutusel ja kah oli häda, et toru otsas see tift andis keerata puhuril traktori suhtes. Tegin sellise ratsi, nagu piltidel näha. Nüüd asi ilusti püsib seadistatud asendis. Äkki mõni pilt ka sellest uuemast puhurist. Kui väga suur saladus ei ole, siis kust üldse selline õnnestus saada ja palju maksis?Click image for larger version

Name:	IMGP0240.jpg
Views:	1
Size:	35,9 KB
ID:	865584Click image for larger version

Name:	IMGP0260.jpg
Views:	2
Size:	31,5 KB
ID:	865586Click image for larger version

Name:	IMGP0252.jpg
Views:	1
Size:	34,5 KB
ID:	865585

Comment

Sooviks samuti muljeid. Andy, Sul vist MB-2 Neva?

Eelmise laupäeva tuisk - õnn, et vähese lumesajuga - mattis jälle mul tee osaliselt kinni, mõnes kohas tubli 40 cm lund. Labidaga läks kokku 6,5 tundi, et sulalödine lumi auto laiuselt teelt ära saada. Väike põllulapike ja metsatukk ka, seega selline motoblokk oleks täitsa asine.
      Miniagrotehnikas on Neva olemas, lumepuhurit praegu ei pakuta.
      73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
      ATiP1pN4XeM

Comment

OT: Endalgi maal vedelemas selline Motoblokk -2 ning selline lumepuhur.
        Kinnitus puhurile motobloki külge sai ka samuti ise tehtud ja fikseeritud.
        Asi on väga vana, aga peale mõningast remonti töötab tänaseni.
        Lastud keevitada veel sellele talveks raudrattad, kus vinkelrauad jooksevad risti sõidusuunas, laius vast 10cm.
        Korra on kolb vahetatud, läks žikuli oma. Süüde vahetatud ja käivitustõmmitsat remonditud.

Isegi niiduk oli sellele kunagi muretsetud ja tegi tööd väga hästi.
        Ainuke asi, mida ei olnud veel, oli käru taga, koos istmega (mida kunagi kellelgi nägin).
        Vabandan OT pärast. Muljetasin.

Comment

Esmalt postitatud meli666 poolt Vaata postitust
          Äkki mõni pilt ka sellest uuemast puhurist. Kui väga suur saladus ei ole, siis kust üldse selline õnnestus saada ja palju maksis?
          Kätte õnnestus see saada nn otsetutvuse (kahjuks mitte enda otsetutvus) kaudu ja toodi otse tehasest ära. Järjekorrad pidid olema megapikad ja suurusjärk 7000EEK tuleb ka rahakotti kahjuks kergendada. Samas oli see mahtuniversaal "servani" puhureid täis, mistõttu ma eeldan et soovijaid oli veel.

Täpsemaid muljeid hetkel veel ei ole, sest nagu kiuste ei tule suuremat lund alla, mida tasuks selle aparaadiga puhastada. Kangesti kibelen omaenda sissesõiduteed puhastama, mida pole sel talvel veel kordagi täislaiuses lahti roogitud (pole ka vajadust olnud). Graafik on aga selline, et selleni jõuab vast 2 nädala pärast kui siiski.

Ainukesed pildid, mis kohe kätte juhtusid on masinast tööhoos. Sellel ajal ei hakanud ma oma kaameraga väljaviskest detailsemaid pilte tegema
          Lisatud failid
          viimati muutis kasutaja Andy00; 10 m 2011, 21:31. Põhjus: trükivead
          Nagu vahelduvvool - on ja ei ole

Comment

Läheb küll veits OT, aga siiski. Kas keegi pole selle suure lumekoristuse käigus mõelnud puhastatavale teele küttekaabli paigaldamist? Minu teada Estonia pst Eesti Energia maja ees on. Või vähemalt oli. Mul pole küll aimugi, kui palju see voolu võtaks. Puhuri kütus on ilmselt selle kõrval kaduvväikene suurus, aga kui oma tööaeg ka juurde arvata, siis ehk tasub isegi ära. Korrusmajas tasuks, ma arvan, kindlasti. Eriti, kui tegu 9...14 korruselise majaga. 'Noh, ta on mõte. Lihtsalt mõte.'
            Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
            Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Ärge ainult Eesti Energiat ja kaablimüüjaid eriti lolli peaga nuumama hakake!

Comment

Esmalt postitatud mogo poolt Vaata postitust
                Läheb küll veits OT, aga siiski. Kas keegi pole selle suure lumekoristuse käigus mõelnud puhastatavale teele küttekaabli paigaldamist? Minu teada Estonia pst Eesti Energia maja ees on. Või vähemalt oli. Mul pole küll aimugi, kui palju see voolu võtaks. Puhuri kütus on ilmselt selle kõrval kaduvväikene suurus, aga kui oma tööaeg ka juurde arvata, siis ehk tasub isegi ära. Korrusmajas tasuks, ma arvan, kindlasti. Eriti, kui tegu 9...14 korruselise majaga. 'Noh, ta on mõte. Lihtsalt mõte.'
                Esmapilgul võib see tunduda loogiline, et kaabel sisse ja ongi lumerookimise mure murtud. Samas tasuks siin esmalt teha arvutused, kui palju see näiteks 10 aasta lõikes maksma võib minna (koos ehitusega) ja kas poleks (vähemalt kortermajas) odavam palgata ühte inimest seda rookima ja libedatõrjet tegema. Samuti tekib probleem, kuhu juhtida lume sulamisest tekkinud vesi. Kui eelnevalt kanalisatsiooni ei ole, siis tuleks ka see kuidagi ehitada ja tagada, et see kinni ei külmuks.

Samas tekib selline mõte reeglina just siis, kui paks lumekiht on maha tulnud ja siis on juba hilja kaablit vedama hakata

Aga mis saab näiteks juhul, kui sissesõidutee (metsavahel, oma krundi sees/peal, jne), on pikk. See eeldab siis tervele teele aluskihi tegemist, armeerimist ja lõpuks betoneerimist. Kas mugavus on seda vaeva väärt, on juba igaühe enda otsustada.
                Küll aga tasuks uurida nende soojenduskaablite vastupidavust. Peast ei ütle, aga mulle on jäänud mulje, et nende kestvusaeg on mõõdetav aastates, ehk teoreetiliselt tuleks kogu see ehitus ümber teha iga X aasta tagant. On sellel mõtet, kui eramaja sissesõidutee on näiteks 10m või enam?

Majatrepile jah, miks ka mitte. Vähemalt saab trepist üles ja alla, ilma ninali kukkumata. Aga trepi peale vaevalt keegi hakkab "koristusrobotiga" või lumepuhuriga minema
                Nagu vahelduvvool - on ja ei ole

Comment

Huvitav teema aga mitte ühtegi robotit!
                  Eelmisel talvel, kui lumega võitlemisest jõud lõppesid, leidsin paar ideed edasimõtlemiseks.

The Japanese are well known for crafting useful robots to do the dirty work for humans who'd rather park it at home, and the Yuki-taro autonomous snowplow is just another example of machines taking care of the business people can't (or won't). In a collaborative effort between five Niigata-based organizations, the snowbot was created to go off by itself and chew through massive sections of snow to make areas passable once more. The nearly 900-pound machine rocks a yellow and black shell, scoots about on tracks, and features a wide mouth to gobble up the fallen snow, compress it into small blocks, and then expel them from the device's rear. Internally, it boasts a GPS module and a pair of video cameras integrated into the eyes, and while we're not certain what type of energy this thing utilizes, its inventors did manage to receive a design award for its snow-crunching abilities. So if you're tired of shoveling for hours on end in a seemingly futile attempt to uncover your driveway, keep an eye out for a commercial version of the Yuki-taro, as plans are to bring it to market for around $8,300 within five years.[Via Pink Tentacle]

Selle jaapanlasega saaks ka lumehotelli või -sauna jaoks telliseid teha.

Comment

Working...
                  X