Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Filmid jalgratta lenksul

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Filmid jalgratta lenksul

    Esmalt postitatud Mr.Zoxley poolt Vaata postitust
    Paraku tänapäeva seadused seda ei luba. Olgu (??????????????) siis asi liikluses, tervises(!!!!!!!!!!!!!!!!), töötingimustes või milles iganes.
    Kui sa lenksu taga 4,7m/s kulgedes suudad garanteerida, et hajutatud tähelepanu tõttu ei tee sa viga ühelegi elusolendile ja oled nõus enda remondi 100%'liselt katma (tervisekindlustus ei ole selliseks puhuks), siis tuult kodaraisse.
    Aga sa ei suuda.
    Käed-külge-hingelisuse tööshoidmiseks võiks tegeleda millegi mõistuspärase ja ühiskonnale vähem ohtlikuga.

    Side lõpp.
    Erilahendused.
    PS või mail.

    Comment


      #17
      Vs: Filmid jalgratta lenksul

      Tuletab meelde, kui ise eelkooliealisena kombineerisin ratta külge kõlari ja raadio, jube eht oli siis sõita niimoodi. Kui aga hiljem koolis kuskil 3.-4. klassis keegi ütles, et "jaa, ma mäletan sind küll, sul oli mingi kõlar ratta küljes", siis oli häbi küll, kujutasin ette, kui narr ma välja võisin näha...

      Ratta seljas filmi/mille iganes vaatamise teemat puutuma ei hakka, siin on juba kõik õeldud.

      Aga, et must ikka midagi kasu ka oleks - teemaalgataja parim lahendus minu meelest on pisike ekraanike ühe silma ees! Selliseid "monitore" on müügis küll ju! Videot mängiv aparaat taskus/seljakotis ja prillid ees! Ainult, kahe silma variandiga võib tekkida silmad kinni sõitmise efekt - kah huvitav võibolla, aga mitte tee peal.






      EDIT: Ei saa aga mainimata jätta - mõelde selle teema peale ka järgmine kord, kui autot juhtides telefoniga räägite või suitsu põlema panete!

      Comment


        #18
        Vs: Filmid jalgratta lenksul

        Ühinen W@lduri arvamusega - mida vähem igasuguseid segavaid jurasid tähelepanu hajutab, seda parem.

        Isiklikult ei kujutaks hästi ette, et suudaksin 3,5 h linnast koju veeredes jälgida mingit liikuvat tegevust võbisevalt ekraanilt, mis paikneb suhteliselt ebamugavas asendis ning mille taustaks on liikuv maantee .... Rattaga liikumise suurim võlu (minu jaoks) on ikka vahetu kontakt ümbritseva keskkonnaga ja sellest saadud värsked ning erksad muljed. Filmi võib vaadata ka bussiga reisides - tuleb odavam ja ilmselt ka tervislikum.
        Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

        Comment


          #19
          Vs: Filmid jalgratta lenksul

          Kui Henry üritas mõista anda, et lahenduseks tee peal oleks lahenduseks see ühe silma monitor, siis seda kohe kindlasti ette ei kujutaks. Ei tundu vähimalgi määral ohutum.

          Raadiost rääkides. Siis selline oli mul samuti algklassides ratta peal. Ei märganud küll tähelepanu hajusust ega miskit. Pigem oli probleem leviga tol ajal. Muutkui sai kanaleid otsida ja antenni sättida. Aga kõik teeotsad said probleemivabalt läbitud.

          Ilmselt parim lahendus on siiski autorooli istuda, läbida tee kiiremini ning filmi võib siis vaadata juba kodus tugitoolis koos krõpsude ja popcorniga.
          Naljakas asi on see, et algselt mõtlesin, et esimene variant film ratta seljas on tervislikum, aga võta näpust

          Comment


            #20
            Vs: Filmid jalgratta lenksul

            See ratta seljas filmi vaatamine ei ole hea mõte, ausalt. Pärast ei jõua ennast ära kiruda, kui midagi juhtub, kui üldse enam on keda kiruda. Argumendid stiilis et "ma ei pannud tähele tähelepanu hajumist" on umbes samast kategooriast, et "jõin poolese viina ära ja ma küll aru ei saanud et kehvemini sõidan". Kui osa aega on tähelepanu ekraani peal, siis seda aega ei ole tähelepanu teel, logiš.

            Mõtle parem idee välja, et lähed rattaga telkima ja kuidas seal õhtul telgis saad tükk aega filmi vaadata, läpakale lisaaku taha panna vms. Selle juures võiks juba aidatagi.

            Comment


              #21
              Vs: Filmid jalgratta lenksul

              Tähelepanu on tõesti huvitav asi. Koduseinte vahel suudan arvuti taga istudes jälgida ka telekast filmi ja samaaegselt kõhtu täita. Mõnigikord klaviatuuri leivapurust puhastades. Kuid linnaliikluses tundub, roolis olles ka raadio liigne. Tavaliselt kuulan raadiot vaid linnavälistel teedel. Ei saa kuidagi aru sisepeegli külge riputatud, mänguasjadest. Pärast kuulda juttu, et ei näinud jalakäiat või kõrvalteelt ettesõitnud masinat. Sõidukit juhtides, olgu või aiakäru, tuleks keskenduda vaid juhtimisele. Olen kunagi ka kraavis veerenud, kui tsiklijuht minule, tagapool istujale üritas pead väänates miskit öelda. Oligi õnnelik maandumine kraavis, kiirus väike, kuid hoiatus olemas.

              Comment


                #22
                Vs: Filmid jalgratta lenksul

                Ei, Mr.Zoxley, ei ole õige tegu, kuigi Darwini auhinna vast saad kätte, kui elu hakkab järsku selle pärast ära kaduma, aga see pole päris kindel ehk on kedagi kes tuleb veel pärema ideega teoksile, siis oled mõlemast ilma:P Aga ega Darvini auhind pole ju lollidele, auhinna on saanud kes on midagi geniaaalset saavutades surma saanud, nt noor abielupaar kes on just oma elud kaotanud libedal plekkkatusel, nahistanud seal ja sealt alla kukkunud või mees kes tegi endale viina klistiiri.
                Miks mitte kaamera panna ette, ekraanit saad oma teed jälgida, ei pea eriti pilku filmilt ära pöörama.
                viimati muutis kasutaja RaunoK; 07 m 2011, 00:38. Põhjus: Liiga palju huumorit:D
                Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

                Comment


                  #23
                  Vs: Filmid jalgratta lenksul

                  Jah, matsin idee juba mitu postitust tagasi maha. Nüüd käsil järgmine projekt - paigaldan rattale minikülmkapi, et soojal suvel sõidu ajal mõnusat külma õllet kõrvale limpsida, pedaalidele jalamassaaži masinad ning pakiraamile panen tühja arstiabi karbi sisse võimendi, mis soojendab uusi pioneeri musakeskuse kõlle. Seda siis irooniaga.

                  Aga foorumile tugev plusspunkt. Tehnikafoorum suudab tänapäeval ka enesetapu tegijaid uutele vähem riskantsematele mõtetele viia või vähemalt halbadelt mõtetelt eemale. Ja seda ilma irooniata.

                  Comment


                    #24
                    Vs: Filmid jalgratta lenksul

                    Ütlesin küll, et side lõpp, aga tore siiski, et asi ehk õige suuna võttis

                    AGA

                    Esmalt postitatud RaunoK poolt Vaata postitust
                    Olen tähele pannud, et ega vanamutid ka pole kõigeparemad liiklejad. Kipuvad põhjustama jalgraturitele suuri probleeme. Nende liikumis suund pole ka päris see mis peaks olema, kord liiguvad ühel pool, siis teisel pool, pole kunagi ette teada, kuhu nad liiguvad. Märja ilmaga pole ka see pidamine kõige parem, ratas kipub vanamuti vältimise pärast alt ära kaduma, siis on valida kas ajad alla selle rikkuja või libised ülejäänt maa mingi kehaosa peal edasi. Kaks korda on nii juhtunud ja kahel korral on isegi ellu jäädud, mitte mina ise aga need avarii põhjustajad . Põlvas vanamutil hea mind sõimata, käin kus tahan eraldavaid ribasid pole ja mina pean selle pärast autoteel oma eluga riskima.
                    Oled sa paberitega? Üks on mitu põlvkonda inimeseloomi ülesse kasvatanud, kannatab saja ja ühe tõve all ning püüab sandikopikatega ise ellu jääda, ja teine on lenksutaga aelev noorsand, kel silm terav ja käed-jalad töökorras.
                    Vali sõnu ja vaata, mis toimub su ümber.

                    Pandagu teema kinni, enne kui hilja...
                    Erilahendused.
                    PS või mail.

                    Comment


                      #25
                      Vs: Filmid jalgratta lenksul

                      Mis paberid? See oli rohkem huumoriga võetud ja ei ole nii hull selle liiklusega, kui kirjutasin.
                      Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

                      Comment


                        #26
                        Vs: Filmid jalgratta lenksul

                        Esmalt postitatud Mr.Zoxley poolt Vaata postitust
                        ..... Nüüd käsil järgmine projekt - paigaldan rattale minikülmkapi, et soojal suvel sõidu ajal mõnusat külma õllet kõrvale limpsida,....
                        Nop mis nende roolijoodikutega ikka teha...Kui ennast tappa tahavad, lasku käia, aga parem kui kaasliiklejaid asjasse ei sega.

                        PS üks tuttav on õllese peaga sõitmise eest trahvi saanud ja teine oli nii umbes, et kukkus jalgrattaga poriloiku külili.

                        Aga ideest endast. Ükskord mõtlesin teha kuskilt mahakruvitud peilteri elemendist kahte õllet mahutava minikülmiku/ teetassi soojendaja. Idee siiani realiseerimata.

                        Suitsideerijate liit teatab : Ainult täna kliendikaardiga gaas poole hinnaga
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                        Comment


                          #27
                          Vs: Filmid jalgratta lenksul

                          Olen neid peltieridega külmikuid teinud mitmeid, siiani on mulje, et raiskavad voolu ja tulu nendest suurt pole. Autosse küll, kus muud nii lihtsat võimalust ei ole ja voolu on laialt käes. Jalgrattal aga....üks UPS-i aku suudab seda külmikut töös hoida uuena umbes tunni. Tunniga on juba mõtekam, et võtad kodus külmikust külmad joogid, sügavkülmast jääkotid vahele ja ei kasutagi mingit jahutust. Kuni ühe-kahepäevase retke puhul on see kõige tasuvam variant.

                          O.T.:Huvitav, kas tandemjalgrattal taga võiks purjus peaga sõita? Autos ju juhi kõrval võib.

                          Comment


                            #28
                            Vs: Filmid jalgratta lenksul

                            Isegi kui võib, siis juht ise peab üsna vähese mõtlemisega olema. Teine võib seal taga oma tasakaaluhäiretega juhigi pikali tõmmata ju... Võiksema joobeastmega jääb küsimus üles.

                            Comment


                              #29
                              Vs: Filmid jalgratta lenksul

                              õllekülmiku saab penoplastist/vahtpolüsteroolist vms sarnasest soojustusmaterjalist, kui sinna süvendada õlle peasad. Haarad kodust külma õlle, surkad selle hoidlasse ja 3h hiljem on asi endiselt päris normaalselt külma
                              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                              Comment


                                #30
                                Vs: Filmid jalgratta lenksul

                                mispoolest erineks ohutus telekat vaatav jalgrattur vs. õllest segi kamminud jalgrattur.
                                Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                                1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                                2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

                                Comment

                                Working...
                                X