Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas lugeda mesilasi?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Re: Vs: Kuidas lugeda mesilasi?

Et asi kindlamalt töötaks vast...

Comment

Vs: Kuidas lugeda mesilasi?

Mäletan, et kunagi oli NSVL ajakirjas "RADIO" juttu samast asjast ja pakuti ka mingeid skeeme välja. Skeeme annab kaasajastada. Proovin midagi üles leida, endal ka tuttav mesinik.
      40 aastat elektroonikaga tegelenud

Comment

Vs: Kuidas lugeda mesilasi?

Vabandan vale väljendusviisi pärast, ei mõelnud, et tarud on viidud kodust kaugemale. mõistan mesiniku muret, kuna pere heitmine kurnab taru ära. Nagu ütlesin- looduse vastu on raske saada, sest korjeperiood ja nö produktiivne periood on suvi.Ei muud kui kahv pähe, lõõts tossama ja tarud kontrolli alla!

Comment

Tere. Mina olen pika aega mesiunik olnud. Mul paar ideed on kuid need ei ana mesinikule edumaad. sa jöuaksid kohale alles lehvitamise ajaks (kui tataa teed.) Minu idee on selles et kui ema pole tarust lahkunud ei lähe ükski sülem kuhugi. (see kobardumine ongi tavaliselt ema ootamine, kui ema tuleb siis varsti naad ka lahkuvad. Minu idee seisneb selles et ema märgistada mingi öbe värviga vöi kleebisega kus oleks peal ema number vöi aasta värv, ja ka mingi selline koostis mida loevad elektroonika andurid. andur oleks lenu laual kohal, kui ema tarust välja tuleb hakab se andur impulsi väljastama ja saadab sulle telefonile sönumi. Sellel ainult need alvad omadused et sönum tuleb ka siis kui ema paaruma läheb,ja kui sülem tuleb. kuid kui se sönum tuleb siis on 50/50 % vöimalus et sülemi saad käte vöi jöuad veel lehvitada head teed.

Teine idee on uue ema laulmise järgi reageerimine. aga selle vead on selles et selleks ajaks vöib sülem juba läinud olla.

Seega soovitan mesilastele anda palju kunskärgi sülemlemis perjoodi ajal haudme välja ja iga nädal köik pered läbi vaadata. Kui vaja anda kunstkärgi. 10 raami kohta jäta 3 muna raami jaülejäänud kunst kärjed ja nii maist - augustini ja sülemirt ei tule. kui aga kupud juba sees siis ema välja vöta ja pisike pere teha ja vanase taru 1 ema kup jätta. Kui käid iga nädal läbi oiad neil pöialt pulsil kui juba 2 nädalat vahele jätad jöuad sülemlemise ajaks ,vöi isegi selleks ajaks kui juba on läinud.

Comment

Vabandust julguse pärast veelkord asjasse sekkuda (mesilasvõhikuna), aga sedasama vene ajakirjade asja pakkusin algul, nüüd tuli järgmine. Tundub, et kommenteeritakse tähtsalt ilma eelnevaid postitusi lugemata. Mesinikud on tõepoolest lisanud olulist teavet: selle pealt peaks mõistus juba lõikama hakkama. Ärge solvuge: ma lolli mula vastu.

Comment

Tuvastamine võibolla tõesti heli peale, kuid vihmutite jms asemel võiks taru avale servo vms abil juhitava klapi panna, mis häire korral ava suleb.
              Mille pealt see süsteem üldse töötama hakkab? aku, päikesepatarei, 220V...

Comment

Working...
              X