Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sülearvuti + peltier

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Sülearvuti + peltier

Vaatasin, et peltierid on ebayst saadaval suhteliselt odavalt, siis tuli idee, et jahutaks sellega oma hp pavilioni...
    Läpparil on GPU selleks väga heas kohas - kohe klaviatuuri all ongi pmst tema jahutustald..Saaksin klaviatuuri eemaldada ja otse sinna alumiiniumi peale ntks termopastaga selle panna. Peltieri teisele poole paneks mingi ettejuhtuva radika ja sinna ka vaikselt puhuma 120mm ventilaatori.

Tööle võib seda peltieri elementi vist ainult siis panna, kui läppar töötab, et kondensi ei tekiks? Või on ikka kondensi oht suur? Millega veel arvestama peaks? Kui võimsa võtma peaks?

Temperatuur võiks idles 30-35 kraadi olla, kui toatemperatuur 21 kraadi. Eriti hea, kui saaks 25-30 vahele selle.

Vs: Sülearvuti + peltier

Paavianis on emme ju tagurpidi sees, st sa hakkaks GPU-d jahutama läbi emaplaadi, teiselt poolt. Lisaks sa eemaldad klaveri, paned sinna hunniku jurrameid-radikaid. Mis klaverist edasi saab? Kas see väga läpaka idee raamidest nii välja ei jookse + need elemendid on ju suhteliselt voolunäljased.

Comment

Pelt toodab ise rohkem sooja kui prose nii et juba sama tempi saavutamiseks pead rohkem jahutama. Ja isoleerima peab ka siis kui prose töötab, piisab kui üks nurk õhule avatud on ja on seal kondents küljes. Tundub rohkem nokitsemisrõõm ilma praktilise tulemuseta.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud Eggy poolt Vaata postitust
        Paavianis on emme ju tagurpidi sees, st sa hakkaks GPU-d jahutama läbi emaplaadi, teiselt poolt. Lisaks sa eemaldad klaveri, paned sinna hunniku jurrameid-radikaid. Mis klaverist edasi saab? Kas see väga läpaka idee raamidest nii välja ei jookse + need elemendid on ju suhteliselt voolunäljased.
        Ei ole ta midagi läbi emaplaadi. GPU on täpselt klaviatuuri all oleva alumiiniumi vastu. Paaviani ei saa nagunii ju suvel kasutada sülearvutina, ongi ainult lauaarvutina kasutusel.
        Peltieriks oleks võimalikult väikse võimsusega võtnud...50W kanti kiiruga vaadates oli olemas...Aga küll leiab ka vähemaga.

Peltieri enda temperatuur polegi ju eriti oluline. See oleks põhiline, et GPU külmemaks saaks.

Keegi üldse sellist asja proovinud ka on? Tean, et neid on edukalt kasutatud arvuti protsessorite ja GPU-de jahutamisel, saadud toatemperatuurist küllalt palju madalam temperatuur. Aga kas sülearvutile on keegi peltieri külge pannud?

Comment

Kui sa räägid inteli versioonist ja integreeritud videoga (integreeritud põhjasilla kivisse) siis on jah see vastu klaveri all olevat alumiiniumist plaati üle poole, kõikidel ülejäänutel on teisel poole (AMD/Inteli prosega int/eraldiseisva GPU'ga).

Comment

Täitsa nvidia 8400m GS on see...Ja ma olen 101% kindel, et see GPU on seal, sest ma olen päris mitmeid kordi läpparit puhastuseks lahti võtnud + lahtivõtmata saaks ka nii sellest aru, et katsudes on tolle koha pealt kõige kuumem, umbes sellise temperatuuriga, nagu everest vms GPU temperatuuri näitab.

Comment

Nüüd tekib juba sportlik huvi, mis paavianiga täpsemalt tegemist on? DV2/6/9000 seeriat see kuidagi ei meenuta.

Comment

dv2699eo

Comment

Selline emme?

Comment

Jah, peaks olema küll.

Comment

Nagu ma ütlesin - põhjasild. Video peab teisel pool jahutuse all olema.

Comment

See keskel seal, intelist paremal, on Nvidia GPU...Teisel pool on jahutuse all ainult protsessor, nvidia kive sealpool üldse ei olnud.
                        viimati muutis kasutaja katkine; 11 m 2011, 11:45.

Comment

Working...
                        X