Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LED-box , ehk muusika saatel vilkuv karp

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

LED-box , ehk muusika saatel vilkuv karp

Leidsin idee ühelt saidilt ning mõtlesin ise ka konstrueerida endale LEDboxi , suhteliselt lihtne on valmistada seda , vajab väheseid materjale :
    Tip31 või mistahes Tip31
    LED'id , arv ja värv omal soovil muidugi
    Toiteallikaks soovitan mingit adapterit või võimsat akulaadijat
    Karp, kuhu panna kõik see , ise kasutasin VHS kasseti karpi , võib ka teha pleksiklaasist
    Ja vanukõrvaklappe , vaja on pulkpistikut ( 3.5mm mp3 otsik)
    See karp töötamas ka : http://www.youtube.com/watch?v=7p0fEdqENGg
    Lisatud failid
    viimati muutis kasutaja Ollaolen; 20 m 2011, 20:45.

Vs: LED-box , ehk muusika saatel vilkuv karp

Esmalt postitatud Ollaolen poolt Vaata postitust
    Ehitada ei soovi aga link suunab youtuubi mitte upload.ee-sse (URL="http://www.youtube.com/watch?v=7p0fEdqENGg)
    http://hparchive.com/
    https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Ülikõva!

Comment

Näitena üks pilt:

Selle, pigem hoopis "kõvema" ehitasin hiljuti ise eritellimuse soovil valmis.
        Vaatan neid lisatud pildikesi ja mõtlen - mida siin üldse küsida on? Niisuguse nikatsi võiks unesegasena või nädal jutti, 16h ööpäevas töötanuna ka valmis teha ilma mõtlemata - disain muidugi vajaks mõtet.
        Tegin niisugused milles 100+ (ühel juhul ca. 120 ja teisel variandil 130) LED-i, kaasaskantav muide, ammutavad need energiat 9V 1604 elemendist, kellele meeldib siis ka nimetuse "Krona" all tuntud. Mida peaks aga ütlema on see, et kõigi LEDide töövool kokku on minu lahenduses 450mA (130LED-ga variandi puhul), seega see 9V patarei kaua ei ela. LED-d on 3 kaupa paaris, igat paari juhib oma ahel, koosneb transistorist, dioodidest ja takistitest. Elemente ühel moodulil kokku vast sinna 1000 kanti...kõik, välajaarvatud LEDid ja mõni pudin veel on SMD.
        Sai see asi tehtud 0st, algset näidist võtta ei olnud, olen netis tuhlanud ja silma midagi taolist ei ole jäänud - helile reageerib mikrofoniga mis on integreeritud plaadile, samuti saab kasutada seda ka välise allika n.ö. nivooindikaatorina.
        Pildina see pole teab kui mõistetav kuid siiski ütleks, et vaatamata ajale mis kulus on projekt veel toores ja kuna analoogi baasil on päris huvitavaid lahendusi võimalik luua siis kindlasti aretan midagi täiuslikumat kui töö kõrvalt peaks aega tekkima.

Veel niipalju, et pildil oleva 4 mooduli hind on kokku u. 350€. Ainuüksi plaatidele kulus materjale ja oma tööaega (iga plaat on erinev, algselt jääb mulje, et saab lihtsalt peegelpildis kuid ei - SMD transid ei lase seda, ainult kui kasutada erineva viikude paigutusega transse, siis oleks võimalik) u. 100€kokku, plaatide mõõdud ca. 300*120 ja 220*220mm, tööd iga plaadiga jätkus u. üheks tööpäevaks. Lisaks on siis komponendid mis plaadi teisel poolel enamuses, näit. kondedest on tantaalkonded mis kokku juba olid ~100€, muu kama lisaks, tegemine oli improvisatsiooniks tulevikule mõeldes ja huvist, et pole enne niisugust ega sarnast asja teinud - võimendid siiski on huvitavamad
        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 20 m 2011, 20:36.
        -superradical-

Comment

Ega jah su projekt on palju karmim (Y) , mina tahtsin jääda lihtsuse piiridesse , polnud eriti ressurssi ka tol hetkel ning ma olen suhteliselt amatöör ka veel , aga muidu enda ehitise üle uhke , aga sinu suursugust projekti tahaks küll omada , kiidusõnad sulle

Comment

huvitav jah , aga kui link kopeerida ja ümber pasteida siis toimib küll

upload.ee/image/1433252/skeem.jpg

Comment

Kas valmis kottidest pilte pole?
              Erilahendused.
              PS või mail.

Comment

Ei, hetkel mitte aga uurin tegijalt, et ehk ta saadab. Näitusel ei ole jõudnud käia veel, et uurida milline on lõplik lahendus.
                -superradical-

Comment

Working...
                X