hmm , hakkasin mõtlema kas on võimalus arvuti toiteplokist teha kuidagi võimendi :O ?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Küsimus elektroonika friikidele :)
Collapse
X
-
Vs: Küsimus elektroonika friikidele
Esmalt postitatud idavärav poolt Vaata postitustkas on võimalus arvuti toiteplokist teha kuidagi võimendi
Vabandust, aga ei saanud vastamata jätta.
Comment
-
http://www.gadgets.co.nz/mjv/lm1875/ kuid kas kellegil oleks viitsimist ( oskusi ) selline asi kokku panna ?
kuid natuke võimsamat ?!yees
Comment
-
Toiteploki transse saab hädaga kasutada küll lõpukatena. Enesel PC toiteka lõputranssidest stereo autovõimendi punutud. +-35V töötava mootori korral tagab umbkaudu 100W rms kanalisse. Tunduvalt parem kui lihtsalt automakist ovaale toita. Nende transsidega pidavat kehvem helikvaliteet olema, aga minul see kuulmine just parim pole ja mina ei tee mingit vahet. Autos veel eriti nagunii masina endese müra ja sinna sobivad nagu valatud.otsija
Comment
-
Esmalt postitatud henri503 poolt Vaata postitust... toidet mõne lahjema võimu jaoks.
viimati muutis kasutaja kfl; 07 m 2011, 01:44.
Comment
-
2*LM1875=LM1876
Kortermajas on seda enam, kui küll. Rohkemaga on tülid kiiremad tekkima. Mina tegin sõpradele ridamisi pisikesi võime ühika(te)sse LM1876 baasil. Reeglina sai toidet pandud 10...50W jagu ehk siis alati alla kivi jaksu ja pea kõikidel tekkis probleeme naabrite või vastutava personaliga.
Kodusüsteemi tuleb osta korralikud kõlarid ja siis piisab juba suhteliselt pisikesest võimendist.
Comment
-
See on ju taaskasutuse küsimus. Kõigest saab kõike! Sakslased tootsid II ilmasõja ajal isegi s...tast piiritust. Kogu küsimus taandub ainult sellele, kas seda uut vidinat saab nimetada vana moderniseeritud-täiendatud j.n.e. variandiks, kui seal on kuidagi väga vähe vanast?
Comment
-
No minu variandil on Terve vana arvuti toiteblokk, kust on üleliigne juhtmepundar ära võetud.
Arvuti esipaneelil olev 220v lüliti kesta sisse viidud, seega on 95% originaalist säilinud.
Ainus asi mis ma ostnud olen, on makettplaat, kuhu TDA kivi on koos kondekate jms. stuffiga peale joodetud.
Ehk siis sisaldab 99% ulatuses taaskasutatud materjale.
Comment
-
Esmalt postitatud fomoco poolt Vaata postitustNo minu variandil on Terve vana arvuti toiteblokk, kust on üleliigne juhtmepundar ära võetud.
Arvuti esipaneelil olev 220v lüliti kesta sisse viidud, seega on 95% originaalist säilinud.
Ainus asi mis ma ostnud olen, on makettplaat, kuhu TDA kivi on koos kondekate jms. stuffiga peale joodetud.
Ehk siis sisaldab 99% ulatuses taaskasutatud materjale.
Comment
-
Teoorias saab arvuti toiteplokist teha võimendi. Mitte küll hästi kõrgeid sagedusi taasesitav aga miski bassivõimu ehk küll. Selleks tuleks seda toiteploki sisu selliselt mudida, et eelkõige asendada juhtskeemi etalonpinge allikas miski eelvõimu väljundiga. Uurida tuleks vaid mis teha tagasiside otsaga ja kas väljundisse ikka nii palju elektrolüüte jätta. Aga teoorias võiks kuidagi töötada. Valjukad oleks siis soovitav paraleelselt ühendada, kuna sellise võimu välundtakistus väga väike. 12V väljundist võiks siis 1 oomi peale miski P=U2/R=144W (ja veidi enamgi) ehk kätte saada.
Comment
Comment