Plaanis ehitada omale korralik väike puiduteripink,sest tegelen palju puidu töötlemisega. Olemas on mul metall raamistik mis pidigi puidu treipingi jäoks olema. Teeks pingi trelli mootoriga aga millega kinnitada trei toorikut padrunisse? Ja kuidas teha sellele pöörlevat tsentripukki? Kuna muidu kulub toorikul auk sisse? midagi sellist http://www.youtube.com/watch?v=oYWHD...eature=related.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Väikse puidutreipingi ehitamine
Collapse
X
-
Vs: Väiksepuidu treipingi ehitamine
Tsentripuki tegemiseks peaks olema ilmselt juurdepääs metallitreipingile.
Sisuliselt peaks pöörlev koonus töötama nagu auto siduri survelaager.
Et siis liikumatu ja liikuva osa vahel on näiteks 1 kuuliga laager.
Tavaline kuullaager ei ole väga hea mõte, sest see on mõeldud töötama radiaalsuunas, mitte telgsuunas.
Kindlasti saad abi raamatukogust mingist nõukaaegsest treiali õpikust.
Kas kuskil turul mingid 'vanarauakaupmehed' ei paku midagi?
Ma Tlnas Balti jaama turult ikka üht-teist olen leidnud.
Tuli idee, et ehk saad kasutada osa teisest suvalisest trellist.
Trelli padrun on just ette nähtud teljesuunalise koormuse jaoks.
Padruni asemel või padrunisse koonus ja ülekande ja mootori osa viskad minema...
Tooriku padrunisse kinnitamise kohta ei tule kohe midagi tarka pähe.
Loodetavasti ei taha sa kasutada seda youtube kahvliga lahendust.
(invaliidsuspensioni hankimiseks on ka lihtsamaid võimalusi)viimati muutis kasutaja mogo; 09 February 2012, 17:03.Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
Mina ei oska,sest mina ei ole loll.
Comment
-
Kõigepealt ma tegin puidust aluse peitliga ajasin sinna soone sisse, et raam vahele jäheks ja et liigutada saaks siis panin selles sinna vahele ja kinnitasin trellikruvidega. Panin padruni kahest aasast läbi ja külge ning ühendasin puuriga panin trei tooriku vahele keerasin tsentrikruvi vastu ja panin tööle. Saaks treida isegi aga kuidas ajada seda ava täpseks,et oleks võrdne padruniga? See sai vildakas ja võib olla et on selle süü et kulutab augu toorikul suureks?
Comment
-
Esmalt postitatud jawa555 poolt Vaata postitustJah kahvliga süsteemil polnud plaaniski.
Comment
-
Endal on kodus selline veneaegne ja väike lauapealne treipink, osavatele kätele neid tehti ja müüdi vist kunagi- ühesõnaga mootor, mida saab installida erinevateks masinateks. Olen teda päris palju kasutanud, nii et kogemus olemas. 1) Pöörlevat tsentripukki vaja ei ole. Tavaline metallkoonus väga hea. Uuristad tooriku sisse noaotsaga paraja süvendi, paar tilka õli vahele ja väga hea. See koonus peaks olema puki sees peale keeratav, sest töö käigus tahab vahel pealekeeramist, kuna hakkab logisema ja toorik vibreerima ja kogu pukki on tüütu liigutada. 2) padruniks on minu omal selline torujupp, millel üks serv teravateks saehammasteks viilitud ja teise otsaga käib keermega mootori võlli otsa. Võtan padruni, koputan haamriga tooriku sisse ja keeran mootori otsa. Püsib täitsa hästi, isegi alguses kui toorik jubedalt hüppab.
Comment
-
Olen katsetanud trelliga treida, mulle ei meeldinud kuna ei saa vaikselt ja rahulikult tööd teha. Trelli õhkjahutus puhub ka laaste näkku ja lõugab hirmsasti. Sellepärast eelistasin vaikset mootorit elektripumbalt mis isegi väikeste tööde puhuks sobis. Metalli treimise võimalust ei olnud, kasutasin sama poolvalmis pinki koos nurklihvijaga, et metallist vajalikke kettaid teha.
Tugilaagrist ei tunne puudust, tavaline koonus ajab asja ära. Kindlasti vahel oleks vaja padrunit detaili kinnitamiseks, sest kahe koonuse vahel treitud detaili on hiljem kohendamiseks võimatu uuesti pinki panna kui oled otsad juba ära järganud.
Comment
-
Põhiplaadil/alusraamil, kus on vedav koonus ja tsentripukk peab olema siledate külgede või plaadile lõigatud sirged sooned, mida mööda saab tsentreid kaugemale-lähemale nihutada, nii et koonused ja seega detail ei läheks sellest nihutamisest nurga alla. Kui nihutada tsentrid kokku, saab välja reguleerida et nad on tsentris / koonuste tipud koos ja ühel tasapinnal igati. Kui nihutada tsentripukk eemale ja trellile panna padrunisse pikk ja sirge varras (või puur) ja pöörata trelli padrunit ringi (veendumals et padrunis varras ei visku) siis saab kindlaks teha, kas drelli tsenter vaatab tsentripuki poole otse või on trelli telg nihkes.
Kõike saab lihtsalt ja loogiliselt teha kui natuke mõelda...
Sisuliselt oleks tarvis teha jah metallpingil "järelaitamist", seda siis nii pöörlevate veokoonuste ja ehk ka tsentripuki kohalt. Samuti pole miski ulmeline asi tsentripuur. Tsentripuuri eelis on see, et too on "tilajagu" pikem, mis annab näiteks eelise, kus saab panna tilga õli detaili tsentri avasse ja jäiga puki-tsentri korral määrib see lõksu jäänud tilk õli märgatava aja liuglevat koonuspinda.
Aga 21 sajand, võiks ju asjad juba paremini tehtult ning ka laagritel olla...
Näiteks päris vanemat malli teavet; põhitõed rakenduvad ka puidu treimise osas:
Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa
Comment
-
Vs: Väikse puidutreipingi ehitamine
Esmalt postitatud jawa555 poolt Vaata postitustTere! Ma mõtlesin tooriku saaks ka padrunisse panna kui ots parajaks teha? Vaatab teen võibolla laagritepeal tsentripuki ka.
Kui on kindel tahtmine padrunit kasutada, siis võta paras jupp keermelatti. Toorikusse puurid täpse augu, nii et selle sinna tihedalt sisse saab keerata ja teist otsapidi siis padrunisse. Aga seda auku pead suutma täpselt teise otsa tsentri suunas puurida, et ei väänaks ega viskaks.
Eks see asjaolu ongi põhjuseks, et padrunit ei ole mugav kasutada. Kui kasutada misiganes kujulisi teravikke, saab toorik ise vajaliku asendi võtta ja ta võib alguses olla ükskõik kui lopergune või kandiline. Alguses ainult vibreerib jubedalt. Padruni puhul viskab lihtsalt pingist välja, kui tsenter samal teljel ei ole.
Comment
Comment