Tere kõigile! Kas oskab keegi kirjutada dikloroetaani ja diklorometaani erinevustest? Olen kindel, et mõlemad on jubedad mürgid. Sissevõtmist ei soovita kellelegi! Nii nagu instituudi keemiakursusel öeldi:"Peale sellist lollust pole mõtet kiirabi tülitada! Too lihtsalt ei jõua, isegi kui pesitseb kõrval majas!
Nüüd keemiast.
Natukene sain ööga ramatuid sirvides targemaks.
1) dikloroetaan (dikloroeteen?)=etüleenkloriid= Cl CH2-CH2 Cl
2) diklorometaan (diklorometüleen?) =metüleenkloriid = ?= selle ? märgi asemel on siis CH2Cl2 ehk üks koosneb kahest molekuli paarist ja teine ühest, sest vaba sidemega seotakse veel üks kloori aatom. Aga omaduste erinevuseni ma pole veel jõudnud! :-( Raamatud ... raadiohuvilise keemiast (ikka sellisest, mis on ehitamiste juures vajalik) olid info allikaks! Kui on aega leian, loen-sirvin neid uuesti!
Kui aga mõni tarkur oskab nende ainete erinevusest rääkida-kirjutada, olen üks suur silm-kõrv lugema ja kuulama! Siiani olen kasutanud dikloroetaani aromaatsete termoplastikute liimimiseks (sulatamiseks). Igasugused valatud seadmete korpused.
Millised on metüülkloriidi (diklorometaani) omadused?
Tänud vastajatele!
Nüüd keemiast.
Natukene sain ööga ramatuid sirvides targemaks.
1) dikloroetaan (dikloroeteen?)=etüleenkloriid= Cl CH2-CH2 Cl
2) diklorometaan (diklorometüleen?) =metüleenkloriid = ?= selle ? märgi asemel on siis CH2Cl2 ehk üks koosneb kahest molekuli paarist ja teine ühest, sest vaba sidemega seotakse veel üks kloori aatom. Aga omaduste erinevuseni ma pole veel jõudnud! :-( Raamatud ... raadiohuvilise keemiast (ikka sellisest, mis on ehitamiste juures vajalik) olid info allikaks! Kui on aega leian, loen-sirvin neid uuesti!
Kui aga mõni tarkur oskab nende ainete erinevusest rääkida-kirjutada, olen üks suur silm-kõrv lugema ja kuulama! Siiani olen kasutanud dikloroetaani aromaatsete termoplastikute liimimiseks (sulatamiseks). Igasugused valatud seadmete korpused.
Millised on metüülkloriidi (diklorometaani) omadused?
Tänud vastajatele!
Comment