Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Telefon suhtleb ilma kasutamata tihti tugijaamaga?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Telefon suhtleb ilma kasutamata tihti tugijaamaga?

Täiesti juhuslikult jäi korra telefon (elisa ja sonyericsson) arvuti taga istudes suht lähedale arvuti kõlaritele ja oma üllatuseks avastasin,et telefon suhtleb ise ikka päris tihti võrguga,sest vastav hääl on kõrvaklappidest kuulda. Vahel on see hääl kuulda iga 15-20 sekundi tagant siis on jälle mõned minutid vaikust. On see normaalne? Minu arvates nagu mitte...
    Kui nüüd meenutan siis korra märkasin analoogset asja ka hoopis teises kohas ja teise arvuti taga istudes, mis peaks välistama selle,et telefon kahe võrdse leviga tugijaama piirkonnas ja telefon nagu ei suudaks kahe jaama vahel valida.
    Mida arvate?
    20+ aastat elfafoorumis

Tundub,et telefonil endal probleemid,sest telefon ei taha alati levis ka seista... varsti ootab telefoni garantiiremont!
    20+ aastat elfafoorumis

Comment

Originally posted by Timo@Apr 25 2005, 19:06
      ... avastasin,et telefon suhtleb ise ikka päris tihti võrguga... On see normaalne? Minu arvates nagu mitte...
      Nii see asi käibki. Kunagi mõõtmised näitasid, et iga ca 5 sekundi järel tarbis mobla hetkeks pisut rohkem voolu kui vahepeal, ja iga ca 25 sekundi järel tarbis hetkeks kümme korda rohkem voolu.

See on tugijaamaga suhtlemine.

Comment

voolutarbe kasv ei tähenda ilmtingimata tugijaamaga suhtlemist, ka protsessori koormuse muutus jms kajastub voolutarbes.

aku ja võrguressursi säästmise huvides on telefon valdavalt vait ja annab oma olemasolust ja asukohast võrgule teada päris harva. operaator määrab selle perioodi ja see ei ole sekundites, vaid minutites ja enamasti tundides.

kui toru teemaalgataja kirjeldatud viisil pidevalt võrgu suunas karjub, siis tõenäoliselt on tal probleeme võrgu jälgimisega (vastuvõtuga).

Comment

Originally posted by qt@Apr 26 2005, 12:39
          voolutarbe kasv ei tähenda ilmtingimata tugijaamaga suhtlemist, ka protsessori koormuse muutus jms kajastub voolutarbes ...
          Konkreetne isend on Siemensi Tele2 võrgus mobla (aku näidik on viimase peal ja levi üks aste maksimumist puudu), mis tarbib iga sekundi järel 20mA ning langeb siis 10mA peale.
          Ca iga 10 sekundi järel tarbib korraks 35mA ja ca iga 25 sekundi järel 85mA, muul ajal jälle 10mA.
          Menüüs liikudes 115mA ja menüüst väljudes mõni aeg 50÷60mA ning langeb 10mA peale.

Ei ole mobla asjatundja, aga huvitaks missugused tegevused võiksid veel voolu tarbida kui jätta välja tugijaamaga suhtlemise (jätame välja ka menüüs liikumise ja muud klahvide vajutused)?

Edit:
          Oeh ..., voolu tarbib muidugi prose, mis täidab programmi poolt etteantud käske.

Comment

Working...
          X