Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ericsson häkk.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ericsson häkk.

Tere,
    Hakkasin vist eelmise teemaga väga ägedalt peale, kui programmeerijat otsisin.
    Tahaks siin kuulda inimeste nõuandeid, kes on tegelnud dataühendusega natuke sügavamalt. Ma mõtlen, et tunneksid AT käskusid ja kogu ideoloogiat, kuidas dataühendusi tekitatakse. Mitte ainult GPRSi.

Teema on huvitav. Kas enamik mobiile võimalda seda AT käskudega või on see Ericsson mobiilide erijoon?

Comment

ei ole Ericssoni erijoon. Vist kõigil tänapäeva mobladel on sisseehitataud modem, mis küll päris ausalt öeldes ei ole päris sees, vaid teda imiteeritakse tugijaamades, aga jätab mulje, nagu oleks ta moblas sees.
      Mis puutub nüüd Nokiat, siis serialühenduse järgi liigitades jagunevad moblad Nokiateks ja ülejäänuteks. Kui kõik muu maailm kasutab üldlevinud laiendatud Hayesi käsustikku, AT- käsud, nagu on ka tavamodemitel, ainult käske on rohkem, siis on Nokia leiutanud oma protokolli ja varjab seda. Mõned mehed on küll midagi välja nuuskinud ja teinud PIC protsessoritel vahelülisid, mis protokolle transleerivad, aga ega täit kindlust pole.
      Eriksson on lihtsalt hea odav ja pretensioonideta pill katsetamiseks.

Minu huvi on siin mingi suvalise RS232 protokolliga telemeetria püsivaks külgeühendamiseks Ericssonile (või Siemensile).
      GPRS on küll hea ja odav, kuid minu uuringute kohaselt ta enamikus Eesti paikades võsas tuge ei leia. Katseks võid püüda kuskil hästi kaugel metsas wap lehekülgi püüda, kui sul GPRS sees on. Ega väga ei õnnestu. Lülita GPRS välja ja mine tavalise data peale, teine tera kohe.

Seda sorti jutte tahaks ma siia.

Tervisi.

Comment

Ma pole küll proovinud, aga mis raskus võib sellega olla? Kui need käituvad kui tavalised mudemid, siis ühe panen vastamise reziimi, teisega valin selle nubri, ja olen liinil. Saadan oma baidid ära ja võtan vastu ja siis lõpetan ühenduse.

Comment

teoreetiliselt küll, aga kasvõi see pisiasi, et kui tahad datat vastu võtta, tuleb selleks eraldi number eraldi tasu eest tellida. Vaata EMT Andmeside.
          P.S. ei saa ma täpselt aru, kas näit. Ericsson T10-l on dataühendus võimalik ja kuidas. Datamenüü seal on, järgmise kõne tüüpATA on ka olemas, aga paljudele iseloomulikele AT käskudele ta ei reageeri või annab errori. Näit. tavaline ATD, mis on helistamiskäsk. Kui seal numbri lõpus on ; (semikoolon), siis on see kõne-helistamine, kui semikoolonit ei ole, peaks tulema data ühendus. Mul tuleb error. Võiks ju siis vastata NO Carrier või midagi sarnast, kui teises otsas modemit pole.
          Sellised pisikesed arusaamatused.

Muuseas. otse arvuti com pordist telefonisse signaali lasta ma ei soovita. Nivood on erinevad. Võib osta data kaabli, või teha ise. Ericssoni puhul on see lihtne.

http://www.gsmhacking.com/help/cables/ericsson/

Comment

Ericsson T10 ei tea, aga huvi pärast proovisin oma alcatel ot 535-ga infrapunaga. Kuna kahte mobiili polnud käepärast, panin tavalise modemi ootama sissehelistamist hyperterminalis käsklusega:
            at s0=1
            OK

alcateli hyperterminali toksisin:
            atdt6603181
            CONNECT 9600

Tavaline modem vastas:

RING

CONNECT 33600 V42bis

Nüüd kui mõlemas arvutis midagi klaviatuurilt sisse toksisin, oli see ka teises arvutis näha. Modemid kui sellised ikka toimivad. Proovi lihtsalt mingit teist marki mobiili

Comment

ma üritasin sama asja teha, aga ei õnnestu.
              ATD122335456; helistab, ilma semikoolonita tuleb error.
              Mul on praegu kasutada Ericssonid T10s ja GF788. Mõlemal on datamenüüd peal, aga data clli ei vali. Ei siis, kui järgmine kõne on DATA pandud, ega ka teistel juhtudel.

Kui helistan harilikult modemilt moblale, tuleb RING. Kui vastan ATA, tuleb error.

Kas sa saaksid sellist eksperimenti teha:

Ühe mobla külge on läbi konverteri või datakaabli mingi datajoru allikas pandud, mis pidevalt või vaheaegadega töötab. Telefon on ise automaatvastamisele pandud.
              Kui nüüd väljastpoolt helistada dataga, peaks automaatselt teiselt poolt joru tulema hakkama.
              Seda peaks nagu väljahelistamisena kvalifitseeritama, milleks eraldi teenust vaja pole.

Või kuidas?

Comment

Ma pole üldsegi asjatundja, tahaksin ka lihtsalt teada, kuidas asjad käivad.
                Google gruppide otsing peaks ka aitama, kui toksida näiteks "answer call data gsm"

ma üritasin sama asja teha, aga ei õnnestu.
                ATD122335456; helistab, ilma semikoolonita tuleb error.
                Mul on praegu kasutada Ericssonid T10s ja GF788. Mõlemal on datamenüüd peal, aga data clli ei vali. Ei siis, kui järgmine kõne on DATA pandud, ega ka teistel juhtudel.
                Järelikult Ericssonid T10s ja GF788 semikoolonit ei tunne või on dokumentatsioonis vastupidine kirjas? Äkki käib datakõne valik ka ikkagi ilma semikoolonita? Datacalli jaoks võibolla on eraldi number? Kas kuidagi moodi ei saa datakõnet vastava mobiiliga üheltki mobiililt luua? Kas teenus ikka töötab korralikult?

Kui helistan harilikult modemilt moblale, tuleb RING. Kui vastan ATA, tuleb error.
                EMT teenustes on analoogliinilt sissehelistamine eraldi. Ehk ei ole see aktiivne? Mul ka sedapidi ei töötanud.

Kas sa saaksid sellist eksperimenti teha:

Ühe mobla külge on läbi konverteri või datakaabli mingi datajoru allikas pandud, mis pidevalt või vaheaegadega töötab. Telefon on ise automaatvastamisele pandud.
                Kui nüüd väljastpoolt helistada dataga, peaks automaatselt teiselt poolt joru tulema hakkama.
                Seda peaks nagu väljahelistamisena kvalifitseeritama, milleks eraldi teenust vaja pole.
                Kuidas seda mõtled? Kas andmejoru läheb pidevalt kaduma ja siis kui sissehelistatakse, hakkab sellest hetkest saatma ja teine pool näeb seda?

Comment

jah, sest see andmejoru muutub pidevalt ja pole oluline, mis enne oli. Näit. telemeetria.

Keegi arutas seal semikoolonitest.
                  Minu mure on see, et ILMA SEMIKOOLONITA tuleb error, kuigi peaks data call tulema ja kui ei helista teisele moblale vaid välisele arvutimodemile läbi digiliini, peaks igal juhul ühendus tulema. Halvimal juhul peaks peale veidikese proovimist NO CARRIER tulema, aga ei midäääää......
                  Miski pisike asi on valesti ja ma ei saa aru, mis nimelt.

Comment

Working...
                  X