Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mobla aku külmus ära?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mobla aku külmus ära?

    Juhtus selline kummaline lugu, et valvesüsteemi telefon Siemens M50 keeldus ühtäkki laadimast. Kui nüüd jälle mingeid müstilisi kokkusattumusi polnud, siis ainus loogiline seletus oli antud juhul temperatuuri langemine (ilmselt alla 0 kraadi).
    Kas on mingi võimalus, et LiIon aku ja telefoni laadimise koostöö läheb metsa mingil põhjusel? Et külmaga pole võimalik akut laadida? Akul on vist mingi kolmas klemm, mis pidavat kaitsma ülekuumenemise eest (siit foorumist nii lugesin), aga võibolla selle sama klemmi tagune annab hoopis külmas mingit jama?

    Igatahes laadimisjuhtmel oli vool olemas (8V) ja kui telefon üles soojenes, siis oli võimalik see isegi käima panna. Tõsi, kuna originaallaadijat käepärast polnud, siis ma ei saa kinnitada, et laadimine üldse poleks võimalik olnud, aga vaevalt keskuse laadija lolliks läks (kirjade järgi peaks töötama ka -30 kraadiga).

    #2
    Vs: Mobla aku külmus ära?

    Li-Ion tavaliselt ei taha alla 0 kraadi temperatuuridel laadimist. Laadimine küll toimib, aga vajalik on hulga väiksem vool ja seega pikem laadimine.
    Miks ei laadinud, raske täpselt öelda. Võin ainult pakkuda, et mobiili sisene laadimisskeem katkestas laadimise, kuna juba -5 kraadi juures on üldiselt Li-Ion aku laadimine suht ohtlik, aku võib jäädavalt otsad anda.
    Aku termotakisti annab skeemile infot, et praegu on väljas liiga külm ja laadimisega oota natuke.

    See küll arvamus ainult...

    Comment


      #3
      Vs: Mobla aku külmus ära?

      Tundub loogiline. Keskuse poolt välja saadetud "alarm" oli kummalise teatega: "battery 100%". Võibolla selle tekitaski tühi aku, mille laadimine katkestati.

      Comment

      Working...
      X