Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Uue telefoni laadimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Uue telefoni laadimine

Paljud räägivad, et kui osta uus telefon(ükskõik mis firma ja mudel), siis tuleb esimesed kolm laadimist teha mingi 12...14 tundi ja hiljem mingi iga kolme kuu tagant uuesti selline pikk laadimine, et aku eluiga/mahtuvus oleks parem. Kuigi kasutusjuhendis pole tavaliselt sellisest asjast midagi räägitud

Ma tahaks siis küsida, mida rahvas arvab sellest
    Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
    Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Vs: Uue telefoni laadimine

soovitav ikka on esimesed kolm laadimist teha.olen ise teinud ja akud on päris kaua vastu pidanud.ennem on telefon ise ära väsinud.kokku on 6 mobiili ära peetud nii,et laadi ikka pikalt ja aku peab.kõike head!! AV2

Comment

Olen läbi aegade telefoni kasutanud kuni helisignaaliga mõned korrad aku tühjenemisest märku annab ja siis õhtul laadima pannud ja hommikul võtnud. Vana telefon juba kuus aastat sama akuga ja kui väga palju ei räägi peab 5-6 päeva vastu, aasta vana telefon peab sama kaua, ainult,et rääkimise osatähtsus nati suurem+ muud võimalused ka mis energiat tarbivad.
      Olen märganud, et autolaadiaga laetud aku peab ainult kolm päeva vastu, seetõttu kui vähegi võimalik kasutan mobla toalaadijat.

Comment

Kah uus tel ostetud.
        Manuaalis seisab et kaua ei tohi laadijat taha jätta.
        Võib kahjustada akut.
        Siin loen et mõned mehed 24h hoiavad sees.

Kumb siis õige on?
        Täna õhtul andis kah märku (kriipse juba polnud). Panin laadima.
        Hoian nüüd hommikuni?

Comment

Minu arvates on 24 h ikka liialt palju. ise panen tavaliselt ööseks laadima ja hommikul võtan ära ja aku peab mitu päeva vastu.autolaadija on kiirlaadija ja sellega laaditud aku saab ruttu täis ja tühjeneb ka kiiresti.ka ei ole see aku tervisele hea.

Comment

Ka toalaadijad on enamuses kiirlaadijad. Pole ainult need suured kobakad, kus trafo sees ja laeb 4 tundi.
            Esimesed laadimised ikka vähemalt 12h ja tühjenemised seni, kuni mobla end välja lülib.
            Edaspidi jah soovitus ööseks laadima jätta on hea, ka lubatakse laadijas hoida moblat mitte rohkem kui nädal. Selle aja jooksul vast veel ei plahvata, aga pikalt küpsetada pole ju ka vaja - ta ikka mobiilne telefon, mitte traadi otsa loodud.
            Head susserdamist !

Comment

aitäh märkimast aga mul ongi see suur kobakas

Comment

Telefon ise jälgib ka igasugu värki, mul vanal telefonil on Net Monitor ja see näitab aku tüüpi ja kui aku täis on siis tuleb kiri Full ja kui pikemalt laadija küljes on olnud, olen näinud ka DisCh (kirjapilt võib ka vale olla) kas siis tühjendab või mis teeb ei tea. Näitab ka akupinget.
                Kui aku täis on, siis toimub laadimine nagu mingite impulssidega st teatud aja tagant antakse korraks kõrgem pinge peale.

Uue telefoniga seoses tuli meelde, et selle akul algul oli mahtuvus suht väike(aga see oli ka telefoni kasutusjuhendis kirjas, kuigi kes seda ikka loeb) ja alles teise või kolmanda tsükliga saavutas täis mahtuvuse.

Comment

3310sai aasta "korralikult" laetud, aga kuna aku pulki eriti usaldada ei saanud siis mingil ajal hakkasin suht suvaliselt laadima, ntx kui vaja kindlalt järgmise õhtu/hommikuni vastu pidada, või siis autos kui vähe sees oli siis sõidu ajaks juhe taha.
                  Mingit vastupidavuse vähenemist ei täheldanud.
                  Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Mobiiltelefonile uue aku soetamise puhul soovitatakse teha kolm pikka laadimist ~16 tundi, st aku täiesti tühjaks ja uuesti laadima. Ei soovitata akut laadida varem kui telefon on pildi täisti tasku pannud sest akudel on oma mälu ja kui laed teda juba näiteks 2 pulga pealt siis pikema ajajooksul nii toimides aku tööaeg väheneb ja saabki just nimelt selle teise pulgapeal tühjaks.
                    Nokia/Huawei/Sony/SonyEricsson/Motorola/LG/Samsung/Chinese MTK/Sagem

Comment

Noh on veel kellelgi mingeid mobiili akudega seotud linnalegende?

1. Moobiilides on kõigis sees oma laadimise kontrollimise süsteem, mis ei lae akut kauem kui see laadimise automaatika arvab vajalikuks, ükskõik kui kauaks sa laadija külge ühendad.

2. Tänapäevastel Li-Ion akudel ei ole mälu efekti, millest hoidumiseks oli vaja vanasti aku täielikult tühjaks laadida enne uut täis laadimist.

Comment

Pole õigeid ega valesid arvamusi: on lihtsalt erinevad arvamused ...

Aga kuna tegelesin asjaga leiva teenimise eesmärgil piisavalt pikka aega, siis ni mõnigi asi sai selgeks:

1. Moblas on küll kontrollitud laadimine, kuid on ka "külmlaadimine"; s.t. kui aku on nii tühi, et mobla prose käima ei lähe, kuidas siis laadida? Selleks on see "külmlaadimine", mis tagab laadija ühendatuse puhul akule miinimum voolu (siemensitel oli ~10mA, nokial ka sinna kanti, sõltus mudelist).
                        Kui sellise vooluga laadides jõuab pinge selliseni kasvada, et prose käima hakkab, laetakse juba softis määratud parameetrite järgi.
                        Aga "külmlaadimise" ahelat pole võimalik välja lülitada ja seepärast tootja keelab laadijat küljes hoida liialt pikka aega. Muidu aku rikneb ülelaadimise tagajärjel.

2. Igal akul on mäluefekt, isegi Li-Ion ja Li-Poly`del, iseasi kui suur; Ni-Cd oli see tuntav, Ni-Mh väiksem, aga on ikka.

Niipalju siis linnalegendidest.
                        Head susserdamist !

Comment

Working...
                        X