Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mobiili display arvutile?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mobiili display arvutile?

Tahaks teada mis komponente oleks vaja. Skeemiga võiks kah keegi aidata.
    Display osa on veel lahtine aga olen vaadanud värvilise mingi nokia u. 2,5 tollise display poole(pean uurima veel selle kohta). Neljapäeval linna siis proovin ära tuua.
    Samas võib pakkuda erinevaid värvilisi ja mustvalgeid lcd-sid. Mõõduka hinna eest VÕi kui kellegil vedeleb siis ka tasuta.
    Proovisin googeldada kuid ei midagi.
    Ootan sisutihedaid mõistlikke vastuseid.
    Aitäh!
    viimati muutis kasutaja CBIH; 10 m 2007, 22:44.

Re: Mobiili display arvutile?

Mida sa sellega teha tahad? LPT porti annab pista midaiganes. Lisa prosega on võimalik sihtida ka teisi porte (COM, USB jne).
    ühevärviline on 3310 LCD. selle skeeme on terve internet täis.

värvilisi otsides leiab. AVR'ile leidsin mingi. selle koodi häkkides ja skeemi ümber tehes saab selle ka LPT'ga tööle suht lihtsalt. http://www.e-dsp.com/controlling-a-c...avr-atmega32l/

Comment

Vs: Mobiili display arvutile?

Plaan on panna mingit winampi või muud sellist näitama.
      Ikka veel pole lcd-d.

Comment

Ise olen kasutanud nokia 3310, 3330 ja Ericsson a2618 LCD-sid. kõik küll mustvalged, aga raudvara koosneb paarist dioodist ja kondest.
        PS! LCD-si saad tavaliselt odavamalt ostes mõne romutelefoni.

Comment

Mul tuli ka idee ühendada mobiili display arvutiga. Idee ja mõte tuli sellest, et tahaks arvuti pilti seinale (ekraanile st. nö. valgele linale lasta). Mul on olemas selline pisike karbike, lambiga jne, millega saab slaide seinal näidata. Saaks ju slaidi asemele panna selle pisikese mobla lcd.
          On küll arvuti lcd'ga ja grafoprojektori kaasabil sama idee teostatud aga grafoprojektorit pole endal võtta kusagilt. Slaidimasinaga ja mobla lcd'ga olekski seade välimuselt väiksem ja kergem.
          Ja üks link ka kus loodetavasti saaks mobla lcd:
          http://www.instele.ee/index.asp?acti...2&c=175&c1=176

Comment

Slaidimasinaga see jama, et need odavamad kippusid slaide ära küpsetama.
            Kallimatel oli ka soojafilter sees (paksem klaas) aga ilma selleta sureb LCD varsti ära.
            Sama probleem ju projektori projektide tegijatel (korralik jahutus vajalik).
            Head susserdamist !

Comment

Nojah. Khmm.. Jahutuse peale ka natuke mõelnud, kuigi ei tea kas sellest piisaks(ma arvan, et miks mitte). Slaidimasin on ise pealt täiesti lahti. Ja teatavasti läheb soojus ülespoole. Hea on veel see et pirn ei asu slaidi all, et pilt üles läätsele/peeglile suunata, nagu grafoprojektoril, vaid slaidi taga(~5cm kaugusel). Jahutuseks paneks lcd alla, alt üles puhuma ühe korraliku ventilaatori. Ja päris mitu läätse vms (3 tk kui ma piisavalt hästi vaatasin) oli pandud selle 5cm sisse - lambi ja slaidi vahele.
              viimati muutis kasutaja marx07; 13 m 2007, 16:16.

Comment

See meenutab seda lahtikäivat metallkobakat, mul omal sama aparaat ja slaide soojendab ikka tublisti. Soojus kiirgub ju igas suunas, selleks ongi spets klaasist soojafilter; aga kui vent alla ehitada, siis ehk pole probleemi.

Mis LCD plaanis kasutusele võtta? 3310 oma vist tiba suurem kui slaidi aken?
                Head susserdamist !

Comment

Ma ei tea veel ise ka täpselt. Endal on kasutusel ainult ericssonid olnud, nokiatest ei tea eriti palju. Aga vaataks mingi värvilise poole, oleks lõbusam. 3310 on kahevärviline, nö "must-valge" ju..? Peamine probleem ongi, et ei tea lcd suurusi, milline sobiks slaidi asemele.

Comment

Mul slaidimasin "Этюд" sellel manab 35mm slaidi pildiks.
                    3310-l displei 35x25mm , pilt veel väiksem.
                    Head susserdamist !

Comment

On küll siin esimestes postitustes räägitud LPTst jne. Aga ei tea kas seda mobiili displayd graafikakaardi külge pole võimalik ühendada, läbi mingi skeemi vms?

Ja kuna monitorist tahaks ka pilti näha siis splitter vahele(üks väljund monitorile ja teine mobiili lcd'le).

Comment

Re: Vs: Mobiili display arvutile?

emm... ei saa nii. monitor on analoog süsteem, moba LCD on digital.
                        St tegelikult on kõik võimalik, lihtsalt mitte nii lihtsalt, kui sa arvad (ja loodad). Hind kisub krõbedaks ja mõtetuks.

Comment

Põhiprobleem on lahutusvõimes. Slaid on eriti pisike (36mm kaader!). Nokia 84*48 ekraan on väga mage selle taasesitamiseks. Punkte on tunduvalt rohkem vaja. Nagu fotikateski - megapikselites! Sorry, et pettumuse valmistan
                          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ussi saab ikka mängida....või madu siis lausa. Aga reso jääb pisikeseks jah...mõni värviline edevam mobla LCD võib-olla töösse ajada?

Comment

ee.. mnjah. . ok. Ega ma ei lootnudki midagi kõige lihtsamalt saada, ja pettunud ka pole. Lihtsalt mõlgutasin huvitavaid mõtteid ja tahtsin teada selle idee teostatavust. Pole midagi ka katki kui see teostamata jääb.

Comment

Working...
                              X