Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

nokia 9210 valgustus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

nokia 9210 valgustus

Ei ole küll päris kindle kas teema on õiges kohas, aga loodan et saan andeks kui ei olegi. Nokia 9210 kasutab sisemise display valgustamiseks teistsugust tehnoloogiat kui enamus telefone. Ei ole päris kindel isegi mis see on. Välimuse järgi ütleks et see on nagu üks imepisike luminofoor lamp aga pole päris kindel.
    Idee oli kasutada seda lampi kusagil mujal. Ei ole aga päris kindel kuidas see töötab. lambiga on koos ka mingi elektroonika komponent (edaspidi jubin) , mida arvan olevat starteri rollis. Kokku on süsteemil 4 kontakti, üks oli ühendatud lambi taga olnud reflrktoriga (enam mitte ilmselt oli lihtsalt varjestus või nullpunkt vms) teine on ühendatud lambi ühe kontaktiga ja ülejäänud kaks otsa on ühenduses sellesse müstilise jubinaga. Jubinast väljub üks kontakt, mis on ühendatud lambi teise otsaga ja juures on kiri WARNING ja ohumärk. Ise arvan et see on veel üks kinnitus sellest et sealt väljuv pinge on suurem kui telefoni aku pinge (3,7V) ja on vajalik luminofoori helendamise protsessi käivitamiseks.
    jutt läks nüüd jube pikaks ja segaseks
    ja lõplik küsimus oleks siis et mis süsteemiga on täpselt tegemist ja kuidas seda käivitada?
    lisan ka paar pilti
    http://img375.imageshack.us/img375/4323/p7190732yc9.jpg
    http://img300.imageshack.us/img300/1281/p7190733oo2.jpg

Kõik arvamused ja ettepanekud on oodatud.

Vs: nokia 9210 valgustus

Siin skeem, kust see piesolamp toite saab. Sagedus on ligikaudu 100kHz.

Comment

Vs: nokia 9210 valgustus

nagu ma aru saan ei ole see siiski piesolamp, vaid pieso elemendil põhineva pinge muunduriga luminofoor lamp.. see skeem lõpeb siin kuidagi kahtlaselt äkki ära... aga suured tänud sellegi poolest, et juhtisid mu tähelepanu pieso maalima poole. Ja muide niipalju kui ma uurida jõudsin on see suhteliselt hea lahendus igasuguste luminofoor lampide käitamiseks - väga kompaktne, madala toitepingega ja suhteliselt suure kasuteguriga...

niipalju kui jõudsin uurida, on sellele ka kontroller kiibid olemas
      tahaks selle asjanduse puhtalt huvi pärast käima saada:P

Comment

Working...
      X