Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

1610 autolaadija otsa ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    1610 autolaadija otsa ?

    Tere

    Olen elektroonikas võhik, kuid niipalju ma jagan, et siinsetest foorumitest saadud info põhjal sain oma maatalule vana nokia 1610-ne valvesüsteemile külge poogitud. Samas lugesin siit, et mobla aku läheb kiirelt tuksi, kui kogu aeg laadijat taga hoida (nagu mul praegu on), seega , kui vool läheb, siis ka mobla sureb kohe maha.
    Kuna mul suht suur aku valvekeskusele pandud, siis võiks moblat ka sealt toita hoopis.
    Lugesin ka siit kusagilt, et mobla akul vaja elemendid välja visata ja siis toide otse akuklemmidele. Siit küsimus - kas valvesüsteemi akult mobla toitmiseks on sobiv kasutada autolaadijat, juhtumisi mul üks täitsa olemas. Või on mõni muu parem süsteem, et 12 V alla 9 V peale viia (selline see mobla toitepinge vist on) ?

    Jaanus

    #2
    mobla toitepinge vaevalt et on 9v pigem mingi 3,6 vms ja laadjat ple sinna vahele vaja panna kui ühendad klemmidele ju voolu oce, viskad aku elemendid seest välja ja paned klemmidele ocad, ei tea täpselt kas just autolaadjat on mõtekas kasutada, võibolla hoopis adapterit.

    Comment


      #3
      1610 -le aku pinge antud 6V, see aga on praktiliselt tühja aku pinge; seega arvesta toite pingega 7,2V millise võid elementide asemele ühendada.
      Head susserdamist !

      Comment


        #4
        Tänud abi eest. Kas adaptereid on müüa, mis alalisvoolu sujuvalt muuta võimaldavad, sealjuures odavalt ? No seesama 12V --> 7.2 V.
        Või lihtsam ise mingi pingetlangetav skeem kokku joota, takistitest? Loll küsimus võibolla, aga takistite otstel pingete arvutamist vooluringis ma veel füüsikast mäletan :-). Ega enamat, siiski... Ainult et siis vist vaja mobla voolutarvet ka teada ?

        Jaanus

        Comment


          #5
          Selline lugu et takistitest värk ei lähe kohe mitte sest ei ole tegu püsi tarbiaga on ikke vaja pinge stabilisaatorit nagu
          l7806 või midagi kui ostad siis küsi ja räägi asjast et telefoonile vaja küll siis õige antakse, ühendamine on kah lihtne sest asjandusel on aint 3 jalga
          1 in, kuni kuskil 35 voldini
          2 üldine mass,
          3 out, stabiliseeritud väljund 7806 korral täpselt 6 volti

          ning vajadusel panna radika külge või siis lihtsalt paned kruviga auto kerekülge siis on juba mass kah olema 8) 8) 8)

          Comment


            #6
            Kasuta LM317, peaks saadaval olema ka.
            Vaata ka:
            http://www.qsl.net/ok1duo/lm317.htm
            Head susserdamist !

            Comment

            Working...
            X