Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Distantsjuhtimine Nokiaga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Distantsjuhtimine Nokiaga

Tere,
    Lugu selline, et ma tahan lülitada auto eelsoojendust tööle mobiiliga. Otsustasin võtta signaali vibramootori otstelt, aga asi sells, et sealt saab ainult 1,5v. Ei leia ühtegi releed, mis nii madala pingega töötaks.
    Olemas on ming paar aastat vana nokia, mudelit ei mäleta, aga see pole ka oluline. Kammisin selle foorumi läbi ja ei ole ühtegi lahendusega lõppevat vastust.

Vs: Distantsjuhtimine Nokiaga

Seda viimast otsa ma küll kohe uskuda ei taha. Pead ei anna ja otsima ei viitsi hakata, aga olen 99% kindel, et siiski lahendust on ka välja pakutud. Kasvõi kõige lihtlabasem transistoriga relee lülitamine.

PS! Mis sa selle vastu ette võtad, kui keegi kogemata sinu auto distantskäivitusele helistab kui sa näiteks tööl oled ja auto kodus maja ees?

Comment

Esmalt postitatud Eggy poolt

PS! Mis sa selle vastu ette võtad, kui keegi kogemata sinu auto distantskäivitusele helistab kui sa näiteks tööl oled ja auto kodus maja ees?
      operaatoriga vaja kokku rääkida, lubab vaid kindlatel numbritel sinna telefonile helistada ja voilaa.

Comment

Operaatoriga pole vaja midagi teha, nokial saab helistajagruppe ise teha. Panen sinna ainult oma numbri ja mobiil autos reageerib ainult minu numbrile, kuigi jah, siin on ainus jama, et kui keegi saadab sõnumi, siis reageerib ka. Aga ma võtan selle "valehäire" riski. Pealegi midagi ei juhtu, lisaküte hakkab tööle ja töötab 30 min(minu pandud aegrelee)

Comment

[quote=Eggy]Seda viimast otsa ma küll kohe uskuda ei taha. Pead ei anna ja otsima ei viitsi hakata, aga olen 99% kindel, et siiski lahendust on ka välja pakutud. Kasvõi kõige lihtlabasem transistoriga relee lülitamine.

Kas selle trasnsistoriga relee lülitamise skeemi on võimalik kusagil näha. Asi on selles, et need peavad olema erinevad vooluringid

Comment

Toksi google.ee pildiotsingusse oma sõnad sisse ja saad tulemusi. Proovisin näiteks nii: cellphone controlled relay, transistor relay

Comment

Kas on kedagi, kes selle ära teeks? Kuna üks nokia on nüüd vähem. Ju midagi läks valesti ja telefon ei reageeri enam

Comment

Esmalt postitatud Sten poolt
                Kas on kedagi, kes selle ära teeks? Kuna üks nokia on nüüd vähem. Ju midagi läks valesti ja telefon ei reageeri enam
                mida sa tegid?
                Erilahendused.
                PS või mail.

Comment

Ühendasin telefoni läbi pingestabilisaatori auto külge. Mõnda aega töötas kenasti aga midagi läks valesti, vb valed juhtmed said kokku, ise ka ei tea mis juhtus. Pingestabilisaator kuumenes üle ja telefon sai ilmselt 12v peale ja kärsas sisse

Comment

Joonista.
                    Erilahendused.
                    PS või mail.

Comment

Esmalt postitatud uduloor poolt
                      Ma tean seda, see olekski mu viimane võimalus. ei taha riskida sellega, et telefon ja see vidin ära nihkuvad ja siis see ei tööta. Kordades kindlam oleks ikka juhtmega.

Comment

Aga tõesti, joonista oma skeem ja siis vaatame ja kommime. Äkki oli stabika väljundpinge liiga kõrge või stabikal eralduv võimsus suur ja ta põles lühisesse.
                        Väga palju variante ju pole.
                        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

See miks mu telefon sisse kärsas ei ole tegelt nii oluline ja seda ei saa vist kunagi teada, kuna valed otsad võisid lihtsalt kokku saada. Oluline on see ja minu teema on, et kuidas võimendada 1,5v vibramootori pinget nii palju, et see aktiveeriks üheainsa relee.

Comment

Esmalt postitatud Sten poolt
                            See miks mu telefon sisse kärsas ei ole tegelt nii oluline ja seda ei saa vist kunagi teada, kuna valed otsad võisid lihtsalt kokku saada. Oluline on see ja minu teema on, et kuidas võimendada 1,5v vibramootori pinget nii palju, et see aktiveeriks üheainsa relee.
                            Suhteliselt tavalint transistorlülitus peaks piisav olema, ehk ka trigger vahele olenevalt kuidas lülitamine peab toimima.

Comment

Working...
                            X