Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Android ja Google Maps - asukoht ("My location") vale

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Android ja Google Maps - asukoht ("My location&quot vale

Esmalt postitatud vasaraonu poolt Vaata postitust
    Kui need arendajad ja reklaamijad on tuhandetes ostjates tekitanud illusiooni, et nutitelefoni GPS on "päris", siis on nad ju väga head tööd teinud!
    Mitte et ma asjadest midagi teaks, kuid mille alusel need poes müüdavad GPS navigatsiooni "ekraanid" siis töötavad ja mis vahet on neil nutitelefoni GPS-iga? Üks ja sama asi ju. Või ei ole? Ainukeseks erinevuseks see, et seal juba kaardid offline-s?

Comment

Nojah. Ma poleks iial sellise mõtte peale tulnudki, et igasugu suvalist auskoha määramise jura GPS'iks pidada. GPS, GALILEO, GLONASS jne on siiski täiesti kindlad asjad. Aga ilmselt on see GPS saanud nö teeviidaks. Noh nagu venelaste oli ja vist on siiani paljundus kseroks ja maastrid on kõik ühise nimatajaga dziip, jne.

Comment

Esmalt postitatud overture poolt Vaata postitust
        kuid mille alusel need poes müüdavad GPS navigatsiooni "ekraanid" siis töötavad ja mis vahet on neil nutitelefoni GPS-iga? Üks ja sama asi ju. Või ei ole?
        Põhiline erinevus on ikkagi GPS moodul. Paralleeli võib tuua arvutimaailmast: Celeron ühes otas ja i7 teises otsas. Antenne ka rohkem ja parema kvaliteediga.

Comment

Kui need arendajad ja reklaamijad on tuhandetes ostjates tekitanud illusiooni, et nutitelefoni GPS on "päris", siis on nad ju väga head tööd teinud!
          Vasaraonu, sa oled minu arvates natuke ebakindlatel jälgedel. Nutitelefonides on sees ikka päris GPS chipset. Ka päris odavates. Mobiilides on selline tore lisaomadus nagu AGPS ehk Assisted GPS, mis on abiks kahel puhul:
          - ta aitab esiteks asukohta umbkaudu määrata juhul, kui sa ei ole GPSi levis ehk oled siseruumides, ja sel juhul teeb ta seda mobiili cell ID / wifi võrkude nimede järgi;
          - aitab GPS-il kiiremini satelliitidele lukustuda, andes lukustamise algoritmile ette umbkaudse asukoha eelmises punktis kirjeldatud meetodil. Nutitelefon suudab tavaliselt lukustuda sekunditega eraldiseisva GPSi minutite vastu.

Omaette stoori, kui nutifonil on GPS ära keelatud, akusäästu huvides. Siis toimibki possamine cellID ja wifi võrkude järgi ja tulemus võib olla ebatäpne.
          Kuidas google teab, kus mingi cell või wifi võrk asub? Operaatorid sellist infot ei jaga, ei tasuta ega raha eest. Google salvestab seda infot alati, kui võrgus on telefon, millel on GPS aktiivne
          Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
            Vasaraonu, sa oled minu arvates natuke ebakindlatel jälgedel.
            Tore, et aitad meie kõigi silmaringi laiendada selles küsimuses. See teema saigi ju alguse sellest arvamusest, et nutitelefoni sees on täpselt sama GPS nagu "päris" seadmetel. Mina tean, et tegelikkus on midagi muud. Aga paljud ei tea.
            Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Ma ei saa üldse aru enam. Siiani arvasin, et see AGPS on lihtsalt GPSi täiendus, et viletsa taeva puhul kuidagimoodi asukoha määramist kiirendada. Aga nüüd tuleb välja, et see on hoopis mingi nö paralleelne lahendus ?
              Ehh, nüüd natuke kaevasin netis ja sain aru, et ongi eraldi asi. Aga kas see töötab ka siis kui SIM kaarti pole, umbes nagu see numbrile 112 helistamine ?
              viimati muutis kasutaja dumb_user; 16 m 2013, 19:43.

Comment

Re: Vs: Android ja Google Maps - asukoht ("My location&quot vale

Esmalt postitatud dumb_user poolt Vaata postitust
                Ma ei saa üldse aru enam. Siiani arvasin, et see AGPS on lihtsalt GPSi täiendus, et viletsa taeva puhul kuidagimoodi asukoha määramist kiirendada. Aga nüüd tuleb välja, et see on hoopis mingi nö paralleelne lahendus ?
                Mina ka enam ei saa. Kui mu telefonis ei ole andmesidet, vaid ainult kõnesid ja SMS-e lubav kaart, olen keset maanteed, kus ei ole mingit WiFit, ja telefonis jooksev iGo programm suudab mu auto kiirust täpselt näidata ning õigel hetkel ärapööramist soovitada, misasi selles telefonis siis on, kui seal GPS-vastuvõtjat ei ole?
                (See, et üks vastuvõtja on tundlikum kui teine vmt., ei puutu asjasse. Nimetati omal ajal ka Alpinisti ning Simfonija Stereot mõlemaid raadiovastuvõtjateks.)

Comment

Vs: Re: Vs: Android ja Google Maps - asukoht ("My location&quot vale

AGPS on nagu Brežnevi pakike: GPS + sundviisiline data. Uuematel telefonidel annab selle A üldiselt ka välja lülitada, vanematel see võimalus puudus.
                  Kui GPS vastuvõtja telefonis üldse puudub, aga iGo näitab asukohta, siis navigeerib ta ilmselt kärjeinfo põhjal (arvutab asukoha mobiilimastide järgi).

Muuseas, ka traditsioonilised auto GPS seadmed liiguvad võrguteenuste suunas. Tomtomil on Lääne - Euroopas seadmed lisanimetusega LIVE, kuhu saab pista SIM kaardi ja teenuse aktiveerida. Reaalajas bensiinihinnad, igasugune teeinfo, vist isegi McDonaldsi menüüd, Google Mapsi laadne reaalajas liiklusinfo (arvutatakse teenusega liitunute seadmete asukoha- ja kiirusinfo põhjal), live majutus- ja toitlustusinfo ja palju muud.
                  viimati muutis kasutaja linni; 16 m 2013, 21:40.

Comment

Võin omadel kogemustel öelda,et nutitelefoni gps on igati korralik asi.
                    Korduvalt kasutatud erinevaid naviprogramme ja hätta pole jäänud.
                    Viimasena olen IGO-le pidama jäänud,kuna sellel on eesti keelne menüü ja ka hääljuhendamine.
                    Vahel küll jookseb kokku aga restart ja töötab taas.
                    Kui veel aku ka paremini vastu peaks poleks midagi kurta.
                    Telefon:samsung galaxy ace.

Comment

On ikka erinev küll nutides see GPS teenus.Ise Sonyt katsetanud.Xperia J peal.Kohati kaotab GPS üldse ära.Foorumites öeldud,et Xperia J,Go,P ,U jne keskmikud pole eriti head asukoha määrajad.kohati katkeb üldse.parimatel näit Xperia S ka vene sat tugi(GLONASS).Oskab keegi tasuta asukoha määrangu appi soovitada!

Comment

Tore, et aitad meie kõigi silmaringi laiendada selles küsimuses. See teema saigi ju alguse sellest arvamusest, et nutitelefoni sees on täpselt sama GPS nagu "päris" seadmetel. Mina tean, et tegelikkus on midagi muud. Aga paljud ei tea.
                        Aga mina endiselt ei tea. AGPS on minu teada GPS + Assisted. Ma tõesti ei tea mitte ühtegi nutifoni, millel väidetakse olevat gps, aga tegelikkuses "klassikalist", ilma gsm võrgus olemata gpsi ei oleks. Chippide tundlikkus ja kvaliteet võib varieeruda, täpselt nagu standalone gps vastuvõtjatel, aga see on omaette teema. Need mida mina olen kasutanud on pigem tundlikumad ja täpsemad olnud kui mu standalone seadmed, kindlasti on ka teistsuguseid.
                        Toidan trolle!

Comment

Pole sellel telefoni "poolkõval" geepeessil häda miskit.
                          Kõik sõltub ikka kasutajast. Ise saanud abi piisavalt ja kasutan ka edaspidi. Las see 3s osapool siis luurab kui ta tahab.

Comment

Uuutel mobiilidel nüüd ka vene glonas sateliidid ühendab ja kui korraga gps ja glonass siis pidid 1,5-2m täpsus olema.
                            See google map ja google earth sateliitpildi asukoht tundub nihkes.

Comment

Vabandust, kui väga mööda panen ja pole üksikasjalikult seda asja uurinud, aga olen paigaldanud eri GPS seadmedele (k.a becker) toodangule eri gps programme siis ei saa öelda, et telefoni riistvara kuidagigi moodi alla jääb. Seda seetõttu, et paigaldasin IGO 8 versiooni mitte nii uuemale (SE Xperia arc S) telefonile ja katsel töötas samamoodi kui tavaline GPS. Signaaligi leiab kiiremini ülesse kui tava gps'il (eks see oleneb ka muidugi gps seadme atennist, aga siiski). Aga ei ole kordagi probleeme olnud, et testimisel signaal katkeks, kaoks- auto esiklaasi all töötas ideaalselt. Kindlasti kaalub selle üle gps seadme välis antenni võimalus.
                              Jooksmasgi hea käia, gps möödab taskus kiirust, vahemaad- signaal pole katkenud. Programm selleks oli Endomondo.

Comment

Working...
                              X