Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Teab keegi, kui palju maksab mobiili keskjaam jne?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Teab keegi, kui palju maksab mobiili keskjaam jne?

Tere, ma rohkem sportlikust huvist uuriksin, kas keegi teab.
    Ehk siis, mis üldse maksavad mobiili keskjaamad ja mastid gsm 900 omad?
    On keegi selliste asjadega kursis?
    Siis, kas on olemas ka mingeid mini gsm jaamu, mis võtavad näiteks 1km kaugusele või vähemgi ja on odavamad ning väiksemad.

Vaevalt, mul niipalju raha on, aga lihtsalt huvipärast uurin, et kui mingi rikkur, tahaks endale oma personaalset mobiilijaama panna püsti, et kas on see üldse reaalne.

Minu enda unistus, mis ilmselt ei täitu, oleks selline, et kui oleksin miljardär, siis paneksin uuesti NMT süsteemi püsti, kasvõi mõned mastid enda jaoks
    Usun, et vastava rahahulga puhul on see võimalik, kõige raskem oleks ilmselt riigilt selleks luba saada ja kõu alt kätte saada seda nmt 450 mhz sagedus või kuskil sealkandis, see vahemik on.
    Mind huvitavad sellised asjad, kuna olen vanade mobiilide huviline.

Ehk siis oleks igati teretulnud ja huvitav, kui keegi tark, oskab sügavamalt rääkida mobiilsidest, sellisel määral.

Vs: Teab keegi, kui palju maksab mobiili keskjaam jne?

Erialaliselt sul veel (vanuse tõttu?) tausta pole, sest siis oleksid sa juba hr. Otsa käest küsinud ja saanud nii ammendava vastuse, et räägiksid seda hoopis ise meile.
    Aga kui googel ei aita ka mitte ligikaudset hinnangut saada, siis on kaks teed:
    otsi paremini või võta karp komme kaasa ja püüa Ots kinni.
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

gsm tugijaam maksab palju, aga see on väiksem probleem sellest, et sageduslubasid annab välja sideamet. Et luba saada, peaksid konkureerima juba turul olevate tegijatega (EMT; TELE 2, Elisa). NMT sagedust vist kasutab kõu.

Comment

Jah, ma tean, et Kõu käes on NMT sagedus. Ma olen üritanud googlest leida, aga ei ole leidnud sealt, ega ma ei oska neid õigeid otsingusõnu ka sinna panna ilmselt.

Huvitav, kas kahte NMT-d ei annaks kuidagi juhtmega omavahel kokku panna või kasvõi 10m levialaga, mingi lihtsama süsteemiga.

--------

Ei ma ei tea kes on härra ots.

Siin ongi midagi selles stiilis.
        Remember the early days of cellphones and carphones when they were super-bulky and all the rage? Those early handsets used analog technology for communications in a protocol called Advanced Mobile …
        viimati muutis kasutaja Scott; 03 m 2013, 02:22. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Teemaalgataja võiks parem raadioamatööri eksami ära teha. Siis saab sidet pidada nii et tapab. Paljud kaasaegsed transiiverid on üsna vanemate mobiilide nägu ka, kui just peab sõprade ees ässama... ja kui tavaline mittelubavajav lällar selleks ei sobi.

Comment

Mobiili tugijaama hind ei ole küll väike, aga probleem on selles, et tugijaam on suhteliselt rumal tükk ja vajab päris mitut temast suurusjärkudes kallimat purki (mida siis tugijaamad omavahel jagavad), et ühe moblavõrgu mõõtu välja anda. Lisaks sageduslubadele ja muule.
            Kui sa sellega lepid, et operaator on ikka keegi teine, siis päris oma tugijaama saab ka hankida, see on pisike, väikese leviulatusega ja odav. Googelda "femtocell" ja leiad rohkem. Tõsi, praegu on operaatoreid veel vähe, aga paari aasta pärast on see ilmselt massiturul.
            Toidan trolle!

Comment

Nähes millist elevust pakub üks vana analoograadiotelefoni rats, siis ma väga entusiastlik uue provaideri ilmumise suhtes ei oleks . Aga kui väga vaja siis on mul tuttav kes saab aidata enamiku moodsas telekomis vajaminevate tarnetega. Ma esialgu veel ei maini talle siinset teemat sest 10m pealt walkie-talkie ei ole just päris tema ampluaa...
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud klemmikas poolt Vaata postitust
                Ei ma ei tea kes on härra ots.

Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Niipalju, kui mina välja loen, siis see femtocell on üksnes 3g võrgule, mitte gsm-le.

Comment

Võibolla oled juba tutvunud või otsid midagi muud, aga äkki pakub huvi ka OpenBTS:

Comment

Kas ma saan õigesti aru, et saan selle programmi panna jooksma oma arvutis?
                      Ainuke asi on see, et ma ei saa sellest aru, kuidas see mu arvutist mobiilini jõuab?
                      Pean ikkagi mingi kalli seadme vahele ostma?
                      Mingi seade oli seal müüa ka teises lingis.

Comment

Aga mul üks küsimus, oskab keegi aimata või on kellelgi infot, kauaks on meil veel gsm 900 bändi?
                        Arvestades, te NMT 450 bänd läks meil sulgemisele miski 9 aastaga? Siis, millal võiks gsm 900 kinni minna ja mis võiks selle asemele tulla?
                        Sest praegu on veel ilmselgelt gsm 900 vaja, lisakõnekanalite jaoks, alguses olid need ainsad kõnekanalid, aga nüüd juba ammu vist kõikjal eestis ka gsm 1800?
                        Aga kas on tekkimas mingi asendus gsm 900-le?

Hetkejuhul on see hämmastavalt kaua muutumatuna püsinud, meenutab VHS-i kunagist võidukäiku.

Comment

Seda 900-st laineala peaks minu teada maapiirkonnas mobiilne internet kasutama, WCDMA/HSDPA nimelt.

Comment

Seda saab kasutada ka interneti jaoks, kuid hetkel on gsm 900 täies kasutuses mobiilsides.
                            kõik uued gsm telefonid on praegu 900/1800 bändidega ja kasutatakse mõlemad bändi, et oleks rohkem kõnekanaleid, sellepärast 1800 juurde tehtigi kuna gsm 900-st jäi väheks.
                            Vanad mobiilid kasutavad, aga ainult gsm 900 bändi.
                            Olen ka täheldanud seda, et kui kasutan igivana 1994a gsm mobiili gsm 900 võrgus, siis alati ei ole vaba kanalit, et helistada, uue telefoniga on aga tunduvalt tihemini vaba kanal, praktiliselt alati, kuna on kasutada nii gsm 900 kui gsm 1800 bänd.

gsm 900 kaudu peaks muidugi internet üsna aeglane olema, aga igal pool ei ole kiiret 3g netti jah tõesti ja siis ta kasutabki gsm 900 neti jaoks.
                            viimati muutis kasutaja klemmikas; 03 m 2013, 15:01.

Comment

klemmikas paneb nüüd täiega puusse - 1900 bänd ei ole euroopas kasutusel. Euroopas siiski 900/1800/2100

Comment

Working...
                              X