Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Teab keegi, kui palju maksab mobiili keskjaam jne?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Teab keegi, kui palju maksab mobiili keskjaam jne?

Esmalt postitatud klemmikas poolt Vaata postitust

gsm 900 kaudu peaks muidugi internet üsna aeglane olema, aga igal pool ei ole kiiret 3g netti jah tõesti ja siis ta kasutabki gsm 900 neti jaoks.
    Aga millega sa seda põhjendad, et aeglasem on 900 peal, kui näiteks 1800 peal?
    Pilt pulga menüüst.Click image for larger version

Name:	mp.jpg
Views:	1
Size:	10,7 KB
ID:	867431

Comment

Esmalt postitatud erxxx poolt Vaata postitust
      klemmikas paneb nüüd täiega puusse - 1900 bänd ei ole euroopas kasutusel. Euroopas siiski 900/1800/2100

Kui sa hoolekalt loeksid, siis näeksid, et see oli näpukas ja ma olen enamus kirjutanud 1800.
      Pealegi ei ole see täiega puusse, sest teine bänd on meil siiski olemas, lihtsalt 1800, mitte 1900.

Sellest pildist on näha, et kasutatakse ka 1800 bändi, mis on ka teada, aga üks küsimus, mis asi on 2100 bänd, kas 3g?

Seda ma ei tea, miks gsm 900 kaudu aeglasem on, aga seal mingi süsteemivahe ilmselt.
      gsm 900-l peaks vist vähem kõnekanaleid ka olema, kui 1800-l. Või teab keegi, täpsemalt rääkida?

Ega ma ei tea võibolla on 1800 ka aeglasem ja vaid 3g kiirem interneti poolest?
      Ega ma tegelikult ei teagi, mis bändi peal üldse 3g töötab.

Nii, sain teada.
      2G capabilities GSM 900, GSM 1800

3G capabilities UMTS 2100

4G capabilities LTE 1800, LTE 2600

Siit saab selle info.

Paistab, et gsm 900/1800 on mõlemad vanad 2G bändid ja siis vist suht samad asjad? Aga 3G töötabki 2100 peal, nagu ma arvasin.
      Kuid vaatan, et 4g on LTE 1800 ja LTE 2600, vot siin tekib nüüs küsimus, kas 4g kasutab gsm 1800 sagedust? Aga lihtsalt saadab sinna teist infot ja hoopis teine süsteem?

Aga sellel kõigel on üks suur viga, mida kõrgemale me sageduse tõstame, seda kehvemaks meil mobiili levi muutub.
      Seetõttu oleks tegelikult mõistlik, gsm 900 alles jätta kõnede jaoks ja paistab, et niipea see vist veel ära ei kao kah.

Kuid vägagi võimalik, et tulevikus helistame 3g ja 4g kaudu ja ilmselt tekib mingi uus süsteem veel. Samas, kui gsm 900 kinni panna, saaks selle asemele tekkida mingi uus parem süsteem, sama sageduse peale, mis levib sama hästi.
      viimati muutis kasutaja Scott; 04 m 2013, 00:34. Põhjus: järjestikpostitused kokku !

Comment

Muideks, lülitasin sisse ühe oma vana NMT telefoni, tegelikult isegi kaks ja mõlemad näitasid levi.
        Ühel ei saanud aru, tal teistsugused menüüd ja asjad, aga kahtlustaisn, et näitab levi ja siis lülitasin ühe vana NMT nokia sisse ja näitab levi 2-3 pulka, 3-s pulk ainult kipub vilkuma.
        Ilmselt siis kõu signaali peale näitab NMT levi, pakun.
        Aga loomulikult helistada, ega midagi ei saa.

Comment

Niipalju sain targemaks, et igatahes Tele 2 veel gsm-ist loobuda ei plaani, aga täpselt nad ka öelda ei osanud.
          Aga mainiti ka ära ,et paljud kasutavad, veel vanu telefone, et ilmselt see niipea ära ei kao, aga jah midagi 100% kindlat ei osatud öelda.
          Ma ise usun seega, et lähima 5 aasta jooksul ilmselt vanade gsm 900 telefonuidega veel probleeme ei teki.
          Kuigi jah näiteks EMT-l on uued sim kaardid, mis ei tööta enam vanades nokiates, ericssonides töötavad, aga mitte vanades nokiates.
          aga elisal ja tele 2-l õnneks sim kaardid töötavad ka vanades nokiates.
          Ja eks on ka teisi vanu telefone, milles need uued EMT 3,5G sim kaardid ei tööta enam.
          Teevad sellise huvitava asja, et pin koodi lubavad ära sisestada ja peale seda on sim card rejected ja seda isegi nokia 3110 puhul, 5110 juba võtab järgi.
          ja viga ei ole telefonis ega sim kaardi veas, vaid olukord ongi selline, korduvalt testitud, lihtsalt tehnoloogia muutumine.

Comment

Working...
          X