Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Teab keegi midagi P-GSM ja E-GSM -st?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Teab keegi midagi P-GSM ja E-GSM -st?

Küsimus siis vana tüüpilise gsm 900 kohta ehk siis P-GSM ja uue laiendatud ehk siis E-GSM.
    Uurisin netist niipalju järgi, et E-GSM mõlemad sagedusedalgavad 10 mhz madalamalt, aga lõppevad samal maal, mis P-GSM ehk tavaline gsm 900.
    Kas nüüd keegi teab, kas vana gsm 900 P-GSM telefon töötab sellle E-GSM süsteemis, kui on sobival sagedusel, vaba kanal?
    Sest E-GSM kattis täiesti vana GSM sagedused, lihtsalt algas 10 mhz madalamalt.
    Või on seal mingi tehnoloogiline erinevus, mis takistab vanal gsm 900 telefonil, seda süsteemi kasutamast ja levi läheb nulli?

Wikipediast loen ma küll välja, et E-GSM sisaldab ka P-GSM -i.
    Aga kas see ka 100% nii on eriti veel eestis, vot seda ma ei tea.

Siit.
    viimati muutis kasutaja klemmikas; 27 m 2013, 18:14.

Vs: Teab keegi midagi P-GSM ja E-GSM -st?

Esmalt postitatud klemmikas poolt Vaata postitust
    Wikipediast loen ma küll välja, et E-GSM sisaldab ka P-GSM -i.
    Siit.
    https://en.wikipedia.org/wiki/GSM_frequency_bands
    Seal on kirjas:
    P-GSM, Standard or Primary GSM-900 Band
    E-GSM, Extended GSM-900 Band (includes Standard GSM-900 band)
    Ja on kirjas ka sidekanalite numbrid:
    P-GSM-900 900 890.0–915.0 935.0–960.0 1–124
    E-GSM-900 900 880.0–915.0 925.0–960.0 975–1023, 0-124
    Kanalid 1-124 on olemas mõlemas sagedusribas ja neid kanaleid on võimelised kasutama kõik GSM-900 telefonid.
    Kanalid 975-1023 on ainult E-GSM sagedusribas ja neid kanaleid saavad kasutada sellised GSM-900 telefonid, mille raud on selleks võimeline.
    Kui telefon loob side tugijaamaga, siis ta otsib vaba kanali. Kui kanalid 1-124 on kinni, siis uus telefon kontrollib ka kõrgemaid kanaleid. Vana telefon hakkab otsima vaba kanalit teisest tugijaamast või teatab, et "puudub side" või midagi sellist.
    Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Jah ma näen, et E-GSM sisaldab tõepoolest ka P-GSM sagedusi.

Samas üks mobiilioperaatori klienditeenindaja(operaatori nime jätan mainimata) Väitis mulle, et kui on E-GSM mast, siis selle masti küljes vana P-GSM telefon ei tööta.

Ja sellepärast ma nüüd uuringi, et sagedused kattuvad, aga kas on mingi süsteemi erinevus ja kas wikipedia annab õiget infot, et vana P-GSM telefon töötab ka uue E-GSM raames, lihtsalt oma sageduste piires.

Ehk siis, kas klienditeenindaja andis mulle natuke valeinfot?

Kas sa loed ka Wikipediast või oled muidu kursis sel teemal, et kui 100% kindel, su vastus on?

Comment

EMT töötajad

Ermo Polma ja Kuno Peek teavad ilmselt paremini. Kirjuta neile. Me oleme õppinud umbes samal ajal umbes sama eriala.
        Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Tea, kas tasub nii tähtsaid inimesi, sedasi tülitada?

Ma sellele klienditeendiajale(järjekordselt jätan operaatori nime mainimata) saatsin ka küsimuse sel teemal vastu, kui ta oli mulle rääkinud P-GSM -st ja E-GSM-st.
          Igaljuhul see mobiilindus on minu jaoks äärmiselt huvitav asi, samas ei ole ma piisavalt võimekas, et sellega sügavuti tegeleda ja ilmselt ka liiga laisk selleks.
          Võimekus ilmselt isegi oleks see ära õppida, aga ma liiga laisk selleks.

Comment

ära aja asja keeruliseks.toimib küll.ise vastasid juba ära.e gsm lihtsalt madalalt algab.

Comment

Klienditeenindaja ühel mobiilioperaatoril väidab mulle, et ei tööta, ta siis eksib järelikult.

Comment

Working...
              X