Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kusimus mobiili akude kohta!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kusimus mobiili akude kohta!

Olen lugenud nii siit kui sealt kui oluline on (just eriti NiCd) akude puhul nende normaalse reziimiga laadimine. Et peab kontrollima temperatuuri, algset laetuse taset jne enne kui uldse laadimine kaima lahebki. On valja moeldud terve rida spets kive nt. MAX712/713 nende akude oigeks laadimiseks.

Kui aga vaatan oma mobiili (Nokia) laadijat siis seal sees pole muud kui trafo, parast seda taisperioodsild ja silu kone. Parast neid lahevad otsad mobiili. On ka ilma trafota, switching converteriga laadijaid.

Kuidas sellise skeemiga midagi uldse OIGESTI laadida saab? Kui aku on tuhi siis ju vool on maaratud ara nii aku kui ka sellise laadija valjundtakistusega. Koik see ju laeb seda onnetut akut Tambovi konstant-vooluga!!!!! : : : :'(

Kas on motet ehitada oma konstantse vooluga laadija? Voi tuleb leppida sellega et iga 4-6 kuu tagant tuleb uus pakk osta???? On keegi proovinud oma ladijat ehitada? Kas tuleb parem?

Kudzu on meil foorumis suur moblade asjatundja, ehk teab täpsemalt. minu teada tegeleb mobla protsessor ise aku laadimisega, jälgib voolu jne. Väline toitekas on lihtsalt pingeallikas, ei enamat. Ntx. Ühel Eeriku pojal oli probleeme aku laadimisega, aitas uue softi peale laadimine => prose tegeleb laadimisega.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

See on paris huvitav. Ma vaatasin oma akusid/moblat ja mul jai niisugune tunne. See on aku(d) millele laheb toitekast tuleb ots labi SMT montaazis (ma arvan et see on diood. Peale kirjutatud pole midagi aga tal on uhes otsas aarest aareni hall kriips ja ta ka juhib ainult uhes suunas) eluka. Aku teine poolus on uhendatud toitekaga otse (juhtmega). Sel akul on sees 2 takistist tehtud pingejagur (plussilt miinusele) mille vahekoht on valja toodud ja laheb mobla skeemi.

Ma muidugi ei tea tapselt aga jai selline tunne et selle jaguri pealt moodetakse pinget ja vastavalt sellele siis ainult TEATATAKSE et BATTARY FULLY CHARGED aga natuke laadimisest vaiksem vool jai kull edasi kaima. Seda ma mootsin. Kui akut koetakse labi dioodi (muidugi ainult minu arvamus) kuda see CPU siis saab selle laadimise ara keelata. Ega vist ei saa. Kui aga see jubla on mingi naiteks solid state switch siis kull. See vargi alla ma ei nae kas tal rohkem papusid kui 2 ka on... :

Comment

Ta ei keelagi ära, täis saades jäetakse nn. trickle charge ehk tsasane järellaadimine peale. Päris laadimisvoolu reguleeritakse ehk impulss-laius modulaatoriga (mingi fet klõpsib läbi drosseli laadimispinge otca vastu mätast).
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

nokial on akudel sees takk, mille väärtuse järgi tehakse kindlaks aku tüüp ja vastavalt sellele siis laetakse. laadimiseks on eraldi kivi. Nokia service manualis (vanemates) üsna põhjalik kirjeldus selle kohta.

Comment

Aitah!

Siis ikka ise tehtud laadija on kas sama hea voi viletsam kui phonis olev... Ka on nii???

Kas nende akude skeemide ja nende takkide kohta mis maaratlevad seda asja jne oleks miskit lahemat infi? Linke voi sellist.

Comment

http://www.zone.ee/nokiagsm/Nokia%205110%2...ce%20Manual.rar 5110 service manual.

Comment

Aitah!

Ma uurin seda.

Comment

See, mis seina käib on niisama adapter. Kõige ülejäänuga tegeleb tõesti telefuuni prose.
                  Isetehtud adapter on sama hea, kui see nokia oma, kui seda mõtled(õieti tehtult muidugi)
                  Ise aga akut otse ilma telefuuni vahel olemata laadimine on ikke parajalt keeruline.

Comment

Aku teine poolus on uhendatud toitekaga otse (juhtmega). Sel akul on sees 2 takistist tehtud pingejagur (plussilt miinusele) mille vahekoht on valja toodud ja laheb mobla skeemi.

Akul on sees 2 takki : üks näitab moblale aku tüübi ja mahtuvuse, et mobla teaks, mis reziimil akut laadida; teine on termotakisti, et aku kuumenemisel voolu piirata.
                    Head susserdamist !

Comment

Aitah koigile kes vastasid! Ma uurisin seda 5110 service manuali antud lingilt aga ma ei leidnud seda kohta kus ta otse oleks naidanud battary skeemi.

Akki oskab keegi seda battary kohta veel lahemalt valgustada. Mul seal on sees 2 nagu tavalist 1/8 voimsusega takki ja veel uks must asjandus mis on akudega JARJESTIKKU ja surutud vastu akut ennast. Ma kujutan ette et see vist ongi see termotak. Need 2 teist takki on joodetud vahetult klemmide kulge. Need peaks siis olema need "aratundmise" takid.

Mul on nagu juba keegi vist ara arvas, vana 5110 ;D ;D ;D. Helistamise suhtes ajab asja ara. Vanad 600maH aku pulgad aku seest viskasin valja oktoobri alguses, olid jube norgad. Sober toi USA'st uued 1200maH nn. "standard issue" pulgad. Ka NiCd. Made in US of A with pride!!! Seega mitte mingid pilusilmade omad. Ma panin nad ilusti vanade asemele, koik sobis.

Algul oli koik honkey-dorey. Laadis oma 4 tundi, laks usna soojaks ja parast karas oma nadal aega enne kui piiksuma hakkas. Mul on selle paadiankruga (ma motlen oma 5110) kaasas tema originaal laadija. See laks JUBE kuumaks. Ma juba motlesin et tossab maha. : : :

Nuud 5 kuud hiljem on tulnud niisugune kala et laed, saab valmis mingi 3/4 tunniga, eriti kuumaks ei lahe ja vast peab hadavaevalt 2 paeva. Kus see kala ujub. Hakkas huvitama. Soft ei saa ju olla et "muutus" voi laks "hapuks". Akusi ka nagu ei julgeks kahtlustada. Olen sama tuupi varem kasutanud laetava taskulambi sees ja seal karas kull ja pikka aega.

Ma ikka kaldun arvama et mingi imelik vark selle laadimisega. Kas ma siis peaks uhe/kaks takki seal sees ara muutma et ta "teaks" et nuud on suurem mahtuvus ja laeks seda teisiti voi on tal laadimine ise tuksis...

Selleparast ma selle laadija ise tegemise jutuga lagedale tulingi. Ega selle masinaga pea jurama, aeg juba uus ostra aga vat see tehnika pool hakkas huvitama.

Comment

Sul siis NiCd akkud, nende laadimine käib klassikaliselt 14-16 tundi ning 1/10 vooluga nimi mahutavusest. Aga minu teada peaks NiCd akusid laadi ka kuidagi kiiremini aga see vist mõjub nende elu eale. NiMH akkude puhul on just rõhutatud seda et neid saab laadi kiirlaadimisega.

Comment

On kull NiCd. Ma lugesin ka nende laadimise kohta, usna hea link on:

http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appno...note_number/680

Aga vat phone ei lase lihtsalt neid kauem laadida. Enne oli nii 4 tundi, nuud votab komveerand tundi. Kuda me prosele selgeks teen et peaks "rahulikumalt" laadima ja kauem. Ma arvan et neil akudel ise pole veel ots peal, lihtsalt on tekkinud valest reziimist kas "malu" effekt voi midagi taolist.

Comment

Ma uurisin kah millalgi seda mobla laadimis põhimõttet: seal on põhi värkideks üks kivi mis tegeleb telefoni toitmise ning akku laadimise ja seisukorra kontrolliga, sealt kivist juhitakse eraldi seisvat pinge regulaatorit, tagasi side akku laetuse kohta tuli jah justkui takkide kaudu.
                            Ma pakkun välja et sul võib olla probleem just selle pinge regulaatoriga (osadel on ehitatud trantsidest ja teistel jällegi valmis jubla selleks) või siis mõni takk on takistuse muutnud.

Comment

vaatasin kah seda skeemi, vot seal vahel see takk (sellel tekkivast pingest sõltubki laadimine)sellega võib olla jama või siis selle eel pool oleva regulaatoriga.
                              Laadija ja telefooni vahele pannakse ka tavaliselt diood vältimaks vale polaarsust selle võib kah üle kontrolli et kas on õige päri takkistusega.

Comment

Working...
                              X