Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kusimus mobiili akude kohta!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mis takist sa raagid? Millises pdf's sa selle skeemi leidsid?

Comment

Vahest aitab akude mäluefekti kustutamiseks paar korda tsükleid teha: laed kusagil toiteplokist täis (aeg x vool) ja tühjaks. Ja pärast aku jälle noor ja tahet täis
      Head susserdamist !

Comment

Sellisest takist räägin mis pannakse regulaatori ja aku vahele millel tekkiv pinge (nagu ampermeetergi) on laadimis süsteemi tagasiside mille pinge väärtuse järgi reguleeritakse pingeregulaatoriga adapterist peale antavat pinget ehk siis seelest sõltub laadimis vool.

Comment

xze <- Selge! Aga kas sa selle taki ka skeemi pealt leidsid ules.

Comment

Power Distribution 03sys.pdf 17. lehekülg hakkab pihta kui sa veel pole leidnud

Comment

felo <- vabandan ette rumala kusimuse parast aga kust sa sellise dokumendi said??? ??? Kas sellest samast eelpool mainitud rarist. Mul seda lahti tehes kull sellise nimega ei ole.

Comment

felo <- uups, tombasin uuesti all ja nuud on olemas. Sorry ;D ;D ;D

Uurin nuud edasi. Aitah koigile!

Comment

Keegi siin kirjutas, et 5110-l ni-cd aku. Ise pole küll sihukest näind, taval. uuematel tel-idel ikka ni-mh või li akud.
                  Siemens s4-l saab ka aint akut laadida (võtad telefoni küljest ära ja pistad laadija pessa, seal siis laadija sees vist veel vidinaid.

Comment

S 4-jal on jah kogu laadimise tarkus laua-aluses, tal tulevad telefoni laadimisotsad otse aku küljest !
                    Head susserdamist !

Comment

Huvitav, huvitav. Siin foorumis lugedes voib lausa teise korghariduse saada. : : :

Aitah koigile, targemaks olen saanud kull.

Uurisin seda manuali terve eilse ohtu. Kui ma oigesti aru sain (ja ma loodan et sain) siis on olukord jargmine:

Manual vaidab et aku "ara tundmise" tak paikneb aku BSI otsa ja maa vahel (Page 3-14 selles manualis failis 03sys.pdf nagu viidati) ja on NiCd tuubi puhul 2.2 kuni 18 kilo. Ma votsin enda aku lahti (hea et ma kaant tagasi ei kleepinud, nuud ma saan aru miks "karvastel IT-meestel arvuti kogu aeg kulje pealt lahti on ;D ;D ;D).
                      Mul on seal BSI otsa (valjaviik 2) ja maa vahel 7.59k takistus. Seega siis Harju keskmine NiCd tuubi jaoks. Temperatuuri mootmise otsa BTEMP (valjaviik 3 battary peal)ja maa vahel on mul 50k (20 kraadi juures). Tuu om siis tuu termotak battary temperatuuri mootmiseks. Seega ka nagu manual vaidab...
                      Tundub et akuga endaga oleks nagu korras. Miski ei viita et kuskilt ajaks midagi valja voi oleks korrodeerinud. Uhesonaga tutikad pulgad nagu nad USA pakendist valja ronisid. Muhha ne jebal! ;D ;D ;D

Vaatasin siis edasi. Manual vaidab et akut laetakse vooluga mida moodab CHAPS kivi pingelanguna 0.22 oomi takistil (Page 3-18 selles manualis). Noh see algne battary oli 600mAh. Oletame et see 0.22 oomi laadimisvoolu tak oli arvestatud 60mA'le. Nuud on sees 1200mAh akud ja vool ikka olema 60mA. MIKS TA SEDA AKUT LIHTSALT 2 KORDA KAUEM EI LAE. Oletame et prose programmis on veel timer mis uldist laadimise aega moodab. Kui see aeg laheb ule mingi piiri siis ta teaks selle et selle vargiga on miski kala kuna laadimisega ei saadud n minuti jooksul maha. Algsetest laadimistest ma tean et see n minutit on vahemalt 4 tundi kuna nii palju algul laeti (edukalt). Seega siis kusimus suurele ringile: miks ta siis vahemalt 4 tundi ei PROOVI laadida.
                      Nuud olen kull manuale tudeerinud ja hulga targemaks saanud. Aga kala pole leidnud.

Mis te arvate? Kas mu arvestused on oiged?

Comment

No see on muidugi kõik kena ja ka õige ... Kuigi nagu eelpool mainiti,pole 5110 arvestatud laadima NiCd akusid, vaid NiMH, Li-Ion ja ka Li-Poly. Takisti selleklemmi peal määrabki ära aku tüübi (ja ka mahu e. max. voolu).
                        Pealegi ei piira prose laadimise aega, vaid pinge järgi käib see asi. Kui aga kasutada NiCd akut, võib see kerge probleemi tekitada ( laadimiskarakteristikud erinevad ), ehk see ongi lühiajalise laadimise põhjus ? :-/
                        Head susserdamist !

Comment

Mina sain kull manualist nii aru et on arvestatud ka laadima NiCd'sid. Pealegi, originaal battary tuligi NiCd pulkadega, ma ei teinud ise muud kui panin 600mAh NiCd pulkade asemele 1200mAh NiCd pulgad kuna AINULT 1200'sed olid mul kaeparast.

Comment

Eks te targemad tea paremini !
                            Mina jään oma seisukohale kindlaks ! :P
                            Head susserdamist !

Comment

mis laadija sul on? palju pinget välja annab? tegelt oleks hää kui sa netmonitori aktiveeriks. sealt saab laadimise parameetreid vaadata.

Comment

Mul on ACH-6. See netmonitor oli mu enda mote ka

Comment

Working...
                                X