Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Dirolaiser

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Dirolaiser

Kõik vast teavad, mis see on, aga ma tahaks teada, et kuidas see töötab?

Originally posted by Lypsik@May 17 2004, 12:59
    Mobiiltelefonist välja tulevad elektromagnet lained indutseerivad selles kleepekas olevas "poolis" elektrivoolu, ning see vool panebgi idioodi põlema.

Comment

vaevalt et sellest voolust idiootide põletamiseks piisab :P

Comment

Idioodid lähevad ju dirolaiseri peale põlema kyll

priit

Comment

Originally posted by kpihus+May 18 2004, 08:35--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (kpihus &#064; May 18 2004, 08:35)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteBegin-Lypsik@May 17 2004, 12:59
          Mobiiltelefonist välja tulevad elektromagnet lained indutseerivad selles kleepekas olevas "poolis" elektrivoolu, ning see vool panebgi idioodi põlema.[/b][/quote]
          Mida tähendab induktseeruma?

Comment

Kas kellelgi on mingit skeemi/juhendit kuidas sellist asja ise ehitada?

Comment

Mida tähendab indutseeruma?
              induktsioon-füüs elektriline v magnetiline mõju teat vahemaa taha otsese kontaktita

Kas kellelgi on mingit skeemi/juhendit kuidas sellist asja ise ehitada?
              Kuskil mul tegelt isegi oli...otsin, aga midagi ei luba. Oli suht lihtne skeem

Comment

http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?showtopic=1247
                Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

Magnetväljas olevas juhtmes indutseeritakse EMJ kui magnetväli on vahelduv. Kuna on tegu suletud ahelaga siis tekib seal ka vool mis paneb dioodid põlema. Mobiiltelefoni poolt tekitatud magnetväli ei ole ühtlane, seetõttu saabki sellised ebaühltaselt vilkuvad tuled.
                  Põhimõte on sama mille alusel töötavad trafod ja (a)sünkroonmootorid.

Mõtteid teemal alalisvoolu trafo ei ole mõtet vist rääkida

Comment

Working...
                  X