Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Alcatel OT535 kukkus vette, mõningat abi vaja!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Alcatel OT535 kukkus vette, mõningat abi vaja!

    Nii asi oli siis niimoodi, et kükitasin jõe kaldal vee sees , telefon käes ja äkki libises käte vahelt välja ja kukkus vette, siis trisin selle umbes 4 sek pärast kohe välja, põhja ei jõudnud kukkuda, sügavus oli ca 30 sentimeetrit. Kohe akut tagant ära ei võtnud, kuna telefon, näitas veel pilti, mingi 10 min pärast viskaks pildi eest ära, siis 10mindi pärast jõudsin koju, võtsin aku tagant ära ja soojendasin pisut, siis läks uuestu tööle, aga ekraan oli triipe täis, ja järgmisel päeval juba näitas ainult sinist pilti, siis hakkasin kuumutama, sinine pilt, läks kuumutades üle pruuniks ja jahtudes tagasi siniseks. See ekraan näeb koguaeg selline välja, kui panna sellele telefonile aku laadija taha, siis läheb korra pilt siniseks ja hakkab see patarei pilt tööle, ma räägin praegu tervest telefonist siis. Siis otsustasin telefoni lahti kiskuda, võtsin täiesti lahti, isegi esimese poole koos numbritega, aint ekraani jäi näha, aga seal ekraani, vahel on arvatavasti need oletavad vee mullikesed, kui seda kuumutada, siis see vesi aurustub, üles ja pärast kondenseerub sinna uuesti maha, järelikult sellest pole abi, oleks vaja see vesi välja imeda kuidagi, sest seda klaasi on päris raske sealt maha saada. Noh seal, kus need dioodid on. Muud komponendid, vist viga ei saanud, kuna vahepeal töötas isegi, sai lindistada, ja ka helistada, aga pilt läks siniseks, siis lihtsalt rohkem ei saanud lindistada.

    #2
    Kui vesi kusagilt sisse läinud, peab ta ka sealt välja tulema. Muretse puhast piiritust ja topi displei osa sinna sisse...lase päeva seista ja siis kuivada...mitte kuumas. Piiritus (puhas siis&#33 seob vett ja parimal juhul saad asja korda...halvemal juhul displei vahetus ootamas. Kaotada pole nagu midagi...

    Comment


      #3
      selles mõttes, et kuidas ma selle sinna piiritusse panen, ütleme, et võtan väikese kausi ja panen siis aint ekraani, aga ekraan on ju emaplaadi küljes kinni, et mismoodi, nagu ma seda teen, selgita palun lähemalt. Piiritust mul muidu on.

      Comment


        #4
        vette kukkunud telefonil m6tekas aku nii kiiresti kui v6imalik kyljest v6tta, telefon t2iesti lahti v6tta ja siis jupid kuhugi sooja kohta kuivama panna...endal 3 telefoni vette kukkunud ja k6ik t88tavad siiamaani..

        Comment


          #5
          see teema on juba ammu ammendunud, kõik kuivatamised värgid särgid ei aita, ja pealegi, see telefon pole juba nädal aega normilt töötada saanud, nii et kuivatamisest pole siin enam midagi, huvitav, kas keegi ikka mu teksti ka loeb, ma küsin ainult praegu piirituse kohta, ega see teistele komponentidele, suurt häda ei tee.

          Comment


            #6
            Ei saa garanteerida, et piiritus komponentidele mingit viga ei tee, aga displei peaks muust elektroonikast nagu eraldiseisval painduval trükkplaadil olema...kui see sinu mobla puhul nii ei ole, siis on risk suurem, kui piiritusse uputad.
            Üldiselt (loe: enamustel juhtudel) piiritus elektroonikale halvasti ei mõju, komponente ei sulata ja aurab üsna kiiresti, kuidas aga displei ise sellesse suhtub...jään vastuse võlgu. Olen ise sedasi mõningaid "ujumaõppinud" mobiile puhastanud ja siiani kõik korda saanud...tõsi, tegemist vanemate isenditega, kus mustvalge displei eraldi plaadil, et mitte kogu kupatust ujutada.

            Comment


              #7
              ma panin väikese karvi sisse nii, et tagumine ots üleval ja eesmine ots sees, ehk siis displei, huvitav kaua ta seal olema peab kas mingi 21-22 ajal võib juba välja võtta.

              Comment


                #8
                No võta õhtul välja ja siis kuivata kümmekond minutit fööni LEIGE õhuga ja kuivas ruumis (vannituba on niiske ). Juhtuda võib ka veel see, et displei kontaktid tulevad ligunemise peale lahti...aga niikuinii pead selle (siis displei) halvemal juhul ära vahetama. Ja...anna tulemustest teada

                Comment


                  #9
                  kui displeist asja ei saa on mul üks pakkuda

                  Comment


                    #10
                    kui sellest asja ei saa läheb juba parandusse, nii elekroonik ma ka pole, aga asi jõudis nii kaugele, et võtsin välja föönitasin ära mingi 5minsa panin tööle ja näitas täitsa normaalset pilti kõik töötas, aga triibud jooksid üle nii horisontaalid kui vertikaalid, ja lõpuks hakkas jälle sinisemaks minema, ma arvan, et tegin valesti seda et pärast föönitasin, läks jälle, kuumaks ja siis konderseerus maha, panin ööseks uuesti eks siis näeb kas asi on paranenud, igatahes palju parem, kui enne oli.

                    Comment


                      #11
                      Kui triibud sees, siis osa displei kontakte ei anna ühendust. Vanal 6110 aitas, kui panna displei klaasi ülemise serva ja metallraami vahele paberitükk, mis displeid veidi alla surus.
                      Ka see, et "siniseks" läheb, võib tähendada mõne kontakti lühist (voolud LCD puhul nii väikesed, et ka vesi võib lühistada, kui pole just destilleeritud) või lihtsalt kehva ühendust. Aga kuumaks ära lase!...nii võid kõik kontaktid jäädavalt lahti sulatada.

                      Comment


                        #12
                        no, ma ei tea, ma loodan, et vesi on selle põhjustaja, sest vahepeal, nagu hakkas järjest vähem triipe kaduma ja siis jälle hakkas neid juurde tulema ja siis tahtis jälle pilt käest ära minna, no ma ütleks, et 6110 ja 535 vahe on päris mitu aastat, teine tehnoloogia. Mingi paberitükk nüüd küll ei aita.

                        Comment


                          #13
                          Ära väga jama selle asjaga,vaata,et skeem ka korralikult puhtaks saaks.Nägin kunagi samasugust Alcateli mis oli koos pesuga likku pandud,nii umbes pooleks päevaks.Kui asi avastati,võeti telefon lahti,kuivatati näiliselt ära ja kokku tagasi...ja kõik töötas.Aga ainult kaks nädalat.Kui sii telefon lahti sai oli seal sees üsna hirmus pilt,väliselt sai siis asi puhtaks tehtud ja tundus enamvähem OK.Aga sellel Alcatelil on sellised kinnised varjestused(mitte selline võrk,nagu paljudel teistel telefonidel),mõnel ainult pisike auk sees ja sealgi kleeps peal ja lahti saab ainult jootes.Ja sinna oli siis ilmselt niiskus sisse jäänud,kui need sai lahti joodetud kukkus sealt ainult näpuotsatäis puru välja.Kivid ja kõik muu peaaegu läinud.Eks see niiskus tegi pikapeale oma töö.
                          Nii et sul see pealtnäha korras(va. disp.)telefon ei pruugi väga kaua korras olla.
                          PS.Pakun ikka displeid ka(250.-),vahetamine imelihtne.Displei juhe on pistikuga plaadi küljes,kanguta ettevaatlikult väikse kruvikaga lahti,saad kätte.Vahetamine ca 10-15 min. töö.Edu!

                          Comment


                            #14
                            kõik on õige, aga selle vahega, et seal pole ühtki kleepsu värki särki, puhas emaülaat ja erkaan, kõik klemmid värgid on näha, ma keerasin, isegi need imeväikesed kruvid lahti, kahju, et pole pilte näidata.

                            Comment


                              #15
                              niimoodi, küsin vahepeal, et sirvisn seda mobiili kogu ja leidsin sukse huvitava lehekülje nagu http://www.gsmarena.com/ ja otsisin sealt oma telefoni välja ot 535 siis tahtsin teada mis ekraani tüüp mul on, mingi CSTN kas on siis eesti maiselt LCD jah, ja teiseks mida tähendab 1 MB dynamic memory, kas seda et 1 mega on ruumi mille jaoks? Näiteks nokia 3100 oli, et In shared memory (484 Kb). Mis vahe neil on.

                              Comment

                              Working...
                              X