Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

mure laseri toitega

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

mure laseri toitega

mure siis selles et tegin selle Laseri juhtimiseks skeemi aga ei funka hästi skeem on siin http://www.hot.ee/leintz2/Laser/laserskanner.html
    kõik on kokku pantud nii nagu vaja mitmeid kordi kontrollitud üle aga midagi ikka mäda kui panen toite taha siis d2 ja d3 lähevad vääääga kuumaks ...
    ja veel et mida peaks see potekas seal tegema see minul küll midagi ei tee keeruta palju tahad ..
    lüliti ka selline et lülitad ja laser lääb eledamaks ainult

aga nüüd küsimus selline et mis võib viga olla

ja palve selline et kas äkki keegi seletaks lahti selle skeemi või on äkki kellegil mõnda muus skeemi pakkuda mis laserile toiteks panna et 6 v tahaks sest see viiene ei sobi hästi tahan telli ka vahest laadida ja pidevalt piab susima seal kallal....

toiteks kasutad telefoni laadijat? siis on toitepinge liiga suur.

Comment

Kontrolli, kas D2 ja D3 said ikka õigetpidi vahele. Kui õieti, siis suurenda R2 takistust 13..14 oomini. D2 (zener diode) peab vool läbima u. 10...15mA, kui palju üle selle, siis läheb kuumaks, aga kui palju alla, siis ei stabiliseeri. See selgub vastava "zeneri" datasheedilt.
      6V peaks sobima küll. R1 reguleerib modulatsiooni taset, nagu kirjas ongi.

Comment

D2 ja D3 on õiget pidi aga ei mõju aga kas äkki ei või olla D1s see mul sama mis D3 äkki peaksin hoopis selle ära vahetama....

äkki oleks mõni muu plock mul sellega jamamisest kõrini see mul teine juba esimene oli ka täpselt joonise järgi aga ei töödanud siis ostsin uued jupid tegin uue trükiplaadi aga ikka jamab ma ei usalda seda ültse enam....

Comment

Palju siis laserile toidet jääb? Kui 0,6V või sinna kanti, oled ikkagi D2 ja/või D3 tagurpidi keeranud. Või toite enese...
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

need dioodid on mõeldud laseri kaitseks ülepinge ja vastaspolaarsusega lülituse eest.kui kõik õieti teed, siis võid nad üldse skeemist välja jätta. 6v akulaadija vihjab vanale nokia telefonile, ja see annab välja umbes 10v. kasuta toiteks 4,5v patareid.

Comment

1. Mõõda pinge ära, mille toiteks lased ja kui mobiili laadijast, siis see peab olema uuemate mobiilide 3,7-voldiste akude laadimiseks. Kui laadija pinge on ilma koormuseta umbes 6,1 volti, siis sobib ja sel juhul võid dioodi ja stabilitroni ära jätta.
              2. Kui laadija annab välja umbes 10 volti, siis pane R2 asemele 20 oomi ja mõõda, mis pinge laseril peal (lüliti parempoolses asendis)...see tohib olla kuni 5V ja mitte rohkem...mõni kannatab lühikest aega ka 6V...aga ei soovita riskida.
              3. Pea meeles, et ülepinge on laserile hoopis kahjulikum kui vastaspolaarsusega pinge...niiet zener diode külge igaks juhuks! (kui sa seda zenerit läbi pole veel põletanud )
              4. Ära unusta, et laserpointeris on + otsaks selle korpus.
              5. Sisendisse lase ikka mingi helisignaal ka, muidu ei moduleeri ta sul midagi.

Comment

Nii vaatasin skeemi üle võtsin lahti kontrollisin jupid üle kõik funkavad aga kivi ei osanud kontrollida seda arvan et on korras kuna vool läbi jookseb panin uuesti kokku D2 ja D3 on mul juba viis ringi pealt teinud ja ei mõika midagi pinged on sisse tuleb täpselt 6V laserini jõuab 4,32V jja kuumeneb ikka üle......kas olen mina loll või on asi milleski muus......

aga tundub et mina loll ja viskan selle nurka siis ja lähen pensile ära....

Comment

sa ei saa asja olemusest aru,see stabilitron ei ole pinge stabiliseerimiseks.ta on kaitse, ja normaalolukorras ta ei tohigi rakenduda.see tähendab, et on külm nagu kala.R2 on laseri voolu piiraja.kui kõik on korras, siis pingelang sel takistil on umbes 0,45v.kui täpset numbrit tahad, siis pead ise arvutama.kuum on D2 seepärast, et hetkel läheb temast läbi umbes0,13Avoolu.kui tahad ikkagi oma 6v kasutada, siis pane toite vahele voolu piirav takisti.

Comment

Nii vaatasin skeemi üle võtsin lahti kontrollisin jupid üle kõik funkavad aga kivi ei osanud kontrollida seda arvan et on korras kuna vool läbi jookseb panin uuesti kokku D2 ja D3 on mul juba viis ringi pealt teinud ja ei mõika midagi pinged on sisse tuleb täpselt 6V laserini jõuab 4,32V jja kuumeneb ikka üle......kas olen mina loll või on asi milleski muus......

aga tundub et mina loll ja viskan selle nurka siis ja lähen pensile ära....
                    Pensile ei tasu nii väikese asja pärast veel minna
                    Kui vaatan seda trükkplaati, siis mitte ei saa aru asjast. Pinnid 1,2,3,4 on nagu õieti, aga 5-le lastakse justkui toitepinge peale (mis datasheedi järgi on balance)! Ja 8 pin kus peaks olema toitepinge, on üldse vaba! Minumeelest trükkplaat valesti tehtud :blink: .
                    LM311 datasheet http://www.iitk.ac.in/eclub/DataSheets/LM311.pdf

Comment

kas te olete lollid voi mis, kontrolli et kas need dioodid ikka terved on, moni poleb labi niimoodi, et muutub hoopis algeliseks takistiks ja siis see lahebki kuumaks. :huh: ja veel uks asi, miks sa reg. takistid ei pane toite vahele. ma ei saa aru , mis seal keerulist on. :angry:
                      -Artificial_Intelligent-

Comment

Working...
                      X