Leidsin võimaluse faksi kasutamiseks kohe peale viimase teate saatmist. Kas sinuni skeem ei jõudnud? Kui vajad lisa infi, siis helista minu antud telefonil.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Akulaadija START-2M
Collapse
X
-
Kõigepealt kontrolli kaitsed (2x4A). Siis kontrolli kas trafo primaaris (kontaktid 1, 2, 3) on pinge ja siis sekundaaris (~18v). Türistorite kontrollimiseks ühenda klemmidele "pusk" mingi koormus nt esitule pirn ja ühenda lahti türistori juhtelektroodid. Seadme sisselülimisel pirn ei tohi hakata hõõguma. Kui hakkab, siis on üks või mõlemad lühises. Peale seda protseduuri võid juhtelektroodid tagasi ühendada või ka kohe jätkata järgmise katsega. Selleks lühista türistori tüürelektrood anoodiga (see, mis tuleb trafost). Kui lamp süttib, siis on järelikult türistor korras. Korda seda ka teise türistoriga. Ülejäänu elektroonikaplaadi kontrollimine on sulle vast juba keerukam ja siin kirja teel on raske nõu anda. Anna andeks minu otsekohesus, aga kuna omad kahte laadijat, siis juhul, kui sinupoolne turkimine ei anna sulle soovitud tulemusi siis olen nõus selle mittetöötava seadme ära ostma, kui muidugi sul ei ole sellega mingeid muid plaane.
Comment
-
Selleks, et voolu alaldada.Teadagi, et akut laaditakse kas alalisvooluga või impulsvooluga, vahelduvvoolu ei kasutata ja selleks ongi türistoreid vaja. Kui türistor on avatud, siis käitub ta kui harilik diood kuid türistorit saab avada ka suvalisel ajahetkel ja vastavalt sellele reguleerida teda läbivat voolu, mida kasutatakse laadimisel kuid "täkuna" kasutamisel on ta juurikani avatud, et saada maximaalset voolu. Nii,et kasutatakse antud juhul voolu alaldamiseks.
Comment
Comment