Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Akulaadija START-2M

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Leidsin võimaluse faksi kasutamiseks kohe peale viimase teate saatmist. Kas sinuni skeem ei jõudnud? Kui vajad lisa infi, siis helista minu antud telefonil.

Comment

Suured tänud Velts!!! Saab jälle edasi pusida.

Comment

Mul omal ka need m6lemad olemas. satrt 2 töötab aga see 2m on omadega pees. Äkki keegi oskab öelda kust v6iks vea otsimist alustada.

Comment

Kõigepealt kontrolli kaitsed (2x4A). Siis kontrolli kas trafo primaaris (kontaktid 1, 2, 3) on pinge ja siis sekundaaris (~18v). Türistorite kontrollimiseks ühenda klemmidele "pusk" mingi koormus nt esitule pirn ja ühenda lahti türistori juhtelektroodid. Seadme sisselülimisel pirn ei tohi hakata hõõguma. Kui hakkab, siis on üks või mõlemad lühises. Peale seda protseduuri võid juhtelektroodid tagasi ühendada või ka kohe jätkata järgmise katsega. Selleks lühista türistori tüürelektrood anoodiga (see, mis tuleb trafost). Kui lamp süttib, siis on järelikult türistor korras. Korda seda ka teise türistoriga. Ülejäänu elektroonikaplaadi kontrollimine on sulle vast juba keerukam ja siin kirja teel on raske nõu anda. Anna andeks minu otsekohesus, aga kuna omad kahte laadijat, siis juhul, kui sinupoolne turkimine ei anna sulle soovitud tulemusi siis olen nõus selle mittetöötava seadme ära ostma, kui muidugi sul ei ole sellega mingeid muid plaane.

Comment

trahvo on ok. Aga kogu katsetamise käigus õnnestus mul tyrrid p..sse kerata. Ilmselt on viga ikka seal elektroonika poole peal.

Comment

Kui ikka nii väga tahad laadijat korda saada ja oled veendunud, et türistorid on läbi, siis võin sulle annetada kaks 300A tütistori. Poest võimsaid türistoreid ostes muutub selle riista omahind liiga kõrgeks, seda enam,et sa ei ole kindel elektroonika korrasolekus.

Comment

kui annetad oleks huvitatud kyll.

Comment

Annetan, annetan. Edasise tegevuse jaoks kasuta minu E-maili, mille peaksid leidma minu andmetest.

Comment

Ma ei saa aru mis seal akulaadija juures nii keerulist on ma olen ise akulaadija teinud töötab väga hästi!

Comment

Kulla Molotov! See ei ole ainult akulaadija vaid on ka "täkuks" ja on natukene keerulisem, kui "Elektroonika-see on imelihtne". Tutvu selle riistapuu skeemiga ja siis otsusta kas ta on sinu jaoks ikka nii lihtne.

Comment

Ega täkul midagi muud vaja ei lähe kui võimast alaldit ja trafot sest kui sul võimu ainult vaja on siis ei ole ju lihtsalt midagi muud vaja! :-X

Comment

Üks asi veel kas start 2-m ei ole ainult 80A?

Comment

Jah, skeemis kasutatavate türistorite pidev maximaalne vool on tõesti 80A, impulssvoolu puhul on selle voolu väärtus tunduvalt suurem.

Comment

Aga ma saan aru et laadimis osal on türistorid, aga milleks stardi osal neid vaja on?

Comment

Selleks, et voolu alaldada.Teadagi, et akut laaditakse kas alalisvooluga või impulsvooluga, vahelduvvoolu ei kasutata ja selleks ongi türistoreid vaja. Kui türistor on avatud, siis käitub ta kui harilik diood kuid türistorit saab avada ka suvalisel ajahetkel ja vastavalt sellele reguleerida teda läbivat voolu, mida kasutatakse laadimisel kuid "täkuna" kasutamisel on ta juurikani avatud, et saada maximaalset voolu. Nii,et kasutatakse antud juhul voolu alaldamiseks.

Comment

Working...
                                X