Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

potekas aruvtile, heli reguleerimiseks

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    potekas aruvtile, heli reguleerimiseks

    ma mõtlesin siis teha arvutile sellise vidina nagu mõndadel kõlaritel on et potekas(see heli reguleerimise nupp) on toodud laua peale. seletan lahti: ostan ntx tevaloist selle isase 3,5mm otsa ja emase 3,5mm otsa ning nende vahele panen juhtme, juhtme otsa pote ja sellesse emasesse 3,5mm kohta läävad kõlarid siis. küsimus siis et millise võimsusega pote peab olema või kuda seda arvutava vms saab?

    #2
    Sõltub kõlarite takistusest.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment


      #3
      Kui kõlarite vahele potekat ühendada, siis peab see olema jah küllalt võimas ja samas madala takistusega. Omal oli selline 100 oomi ja 15W (traatpoted otsapidi koos) aga see on kuidagi nigel variant. Praegu kasutan monitori küljele kleebitud karpi, kus tavalise pote järele tegin võimu TDA kiviga - palju W pole ju vaja.
      Head susserdamist !

      Comment


        #4
        Mul on selline elukas tehtud vanadest arvuti kõllidest. Võtsin selle võimu kõllist välja...kõlari juhtmed pikendasin ja panin selle võimu eraldi karpi. Nüüd on laual karp, millest lülitan kõlle sisse/välja, keeran voluumi ja lisaks veel kõrvaklapi auk kah. Järel on kaks S30 kõlli...võimu kivi ise oli ~2W...töötab ilusti.

        Comment


          #5
          Kas sa mõtled kõlarite all aktiivkõlareid nagu näiteks arvutikõlarid (millel on oma võim sees, st läheb üks ots pistikusse ka) või tavalisi passiivkõlareid, st niisama valjukas ja kast ümber. Kui on aktiivkõlar, siis saad seda heli reguleerimist teha väga hästi just nii, nagu kirjeldasid. Paned kuskile umbes 33 kilo-oomise poteka (sobib kindlasti midagi 10k ja 47k vahel, tõenäoliselt ka mõni muu seal lähedal), poteka mõlemale potekale ühe serva otsa külge kõik maad(kaabli varjestused), teise serva otsa külge vastav kanal sisse ja keksmise otsa, st liikuva kontakti, külge signaal välja.
          Kui on passiivkõlarid, siis pannakse enamasti niisama potekas jadamisi ahelaga, st ühte serva sisse ja keskelt välja, maad ei ühendata teise servaga. See pole aga liiga hea lahendus, sest natukenegi üle kõrvaklappide võimsuse korral läheb potekas suureks (peab kannatama palju võimsust), läheb ka vastavalt soojaks.

          Comment


            #6
            need on jah aktiiv kõllid. et siis umbes 33 kilooomine pote vahele ja korras selle juhendi järgi nagu eelmises postituses kirjutati? väga hea

            Comment

            Working...
            X