Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mobiil ja laadija

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mobiil ja laadija

Tere!
    Mure siis selline, et oleks vaja kasutada ühes hoone alarmprojektis mobiiltelefoni. Aga olen kuulnud, et kui mobiilile laadija niisama takka lükata siis embkumb annab varsti otsad. Kas on kuskil ehk mõnda skeemi, mis selle välistaks.
    PIC16F877A

Üks variant oleks kasutada aegreleed päev sees, teine väljas.
    Teine variant pinget mõõta: kui aku pinge madal, lülitatakse laadima mingiks 3... 4 tunniks (või palju just vaja konkreetsel juhul).
    Kõige lahedam variant oleks vanema erikupojaga, millel 2värviline diood oli sees: punane lülitab laadima, roheline jälle maha....
    Head susserdamist !

Comment

Kas mobla soft siis ise ei taipa laadimist reguleerida? Oled päris kindel et pidevalt laadija küljes oleva telefoni aku tuksi läheb, natuke kahtlustaksin seda väidet....
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kas otse aku klemmidele aku asemele ei saa väga õiget pinget anda?

Comment

Originally posted by felch@Oct 11 2004, 21:41
          Kas mobla soft siis ise ei taipa laadimist reguleerida? Oled päris kindel et pidevalt laadija küljes oleva telefoni aku tuksi läheb, natuke kahtlustaksin seda väidet....
          Sel teemal siin vaidlesin veits aega tagasi...
          Kui kasutusjuhendis pole öeldud, et: "... mitte hoida laadijat mobla küljes rohkem kui nädal ..." siis ilmselt ei juhtu midagi. Vastasel juhul ongi nii <_<
          Nimelt see "tüjaks lüpstud " aku probleem: kontrollitud ja juhitav laadimine saab toimuda alles siis, kui aku pinge on minimaalne lubatud. Kui aga aku on täiesti tühi, siis selleks, et saavutada see min. tase, on moblas ette nähtud "külm" laadimine, mis toimub igal juhul, sõltumata aku olukorrast (~10 mA). See rikub siis aku ära, kui liig pikalt laadija küljes on.
          Head susserdamist !

Comment

Originally posted by digital@Oct 11 2004, 22:27
            Kas otse aku klemmidele aku asemele ei saa väga õiget pinget anda?
            Selle asjaga on mõned probleemid. Kui ainult võrgust toita, siis piisab ju ühest voolutõukest, et süsteem külili lasta. Kui kurikaelad voolu välja kaksavad, siis pole ka suurest lüüdist jõnksude silumisel abi. Kui sinna mingi suurem aku külge pookida, siis see tahab ju ka laadimist - kui just autoakut või suuremat UPS&#39;i akut näiteks ei pane. Ega needki igavesti kesta, eriti, kui ruume ei köeta. Suure happeaku eelis on küll see, et kui seda väikese vooluga järellaadida, siis ei juhtu miskit hullu, erinevalt moodsast telefoniakust.
            Ja loomulikult peab suurema aku ja telefoni vahel siis mingi lollikindel stabilisaator olema, et mitte telefoni maha põletada. Soovitavalt impulss - stabilisaator, et mitte enamust akus olevast energiast soojuseks muuta.
            Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Variant oleks kasutada manemat mobiili NiCd või NiMH akuga ja pookida külge laadija, mis annaks pidevalt u. 30...50mA voolu ja seda otse akule, mitte mobiili. Taoline trickle charge hoiaks aku laetust normis ja pole karta mingit ülelaadimist. Näiteks mingi vana Nokia 2110 koos paksema (~1200mA) akuga. Veel kauem peaks vastu näiteks 6V pliiaku (Tevalos üsna soodsalt müügil) kui seda laadida pidevalt mahtuvusest u. 1/30 vooluga. Pliiakud kestavad niimoodi aastaid. Muidugi õige soovituslik trickle charge vool selgub konkreetsest tüübist.

Comment

Asi on selles, et tegelt ma plaanisin ehitada valvekeskuse PIC-controlleri peale. Seega on mul vaja talle samuti aku laadimiseks mingit skeemi, mis laeb akut vastavalt vajadusele ja seesama skeem võiks siis ka mobiili aku laadimist regullida. Ma ei tea kas NOKIA 6150 kannatab pidevat vooluvõrgus istumist. Kui keegi proovinud ja teab, et kannatab siis sellega probleemi pole.
                Olen üritanud netist otsida mingit sellist skeemi, mis sobiks aku laadimiseks ilma akut läbi kärsatamata aga üsna lootusetult.
                PIC16F877A

Comment

Originally posted by opipoiss@Oct 13 2004, 13:28
                  Olen üritanud netist otsida mingit sellist skeemi, mis sobiks aku laadimiseks ilma akut läbi kärsatamata aga üsna lootusetult.
                  Sel juhul kasuta aku laadimisel fix pingega toiteallikat (N6150 le 3,6V) kui aku tühjeneb, suureneb laadimisvool, aku täitudes vool väheneb. Pole just parim lahendus aga ideaale ei ole veel leiutatud B)
                  Head susserdamist !

Comment

Mina olen umbes 10 moblat pannud tööle nii---
                    1-telefoniaku prygikasti -
                    2-valmistada väike toiteplokk näiteks kivist 7806 (vanadele nokiatele -
                    6 voldise toitepingega) või kivist lm317t (kui vaja kasutada teise toitepingega telefoni)
                    3-joota toiteplokist väljatulevad juhtmed otse aku klemmidele telefoni kyljes
                    4-joota mobla kylge aku klemmidele ka takisti mille võtan samast akust mis prykkarisse lendas(vajalik muidu mobla sisse ei lylitu)
                    5-toiteploki sisendotsad valvekeskuse aku klemmidele--
                    --ja töötab suurepäraselt.

Comment

No sel juhul pm pole mul mõtet telefonile lisatoitellikat teha. Kuna PIC tahab toimimiseks naguniigi umbes 5 V pinget saada siis peaks ka aku sellise pingega olema ja kui juba selle aku laetud saab siis on mobla aku ebavajalik või mis :unsure:
                      PIC16F877A

Comment

No sel juhul pm pole mul mõtet telefonile lisatoitellikat teha. Kuna PIC tahab toimimiseks naguniigi umbes 5 V pinget saada siis peaks ka aku sellise pingega olema ja kui juba selle aku laetud saab siis on mobla aku ebavajalik või mis
                        Nii on. Oluline ainult, et aku pinge oleks mobiilile sobiv. Vanematele kõneriistadele võid otse 6V sisse lasta, uuematel ikkagi mingi LM317-tüüpi asi vajalik, et pinge 3,6V peale viia. Kindlam oleks üldse 12V akut kasutada, sest 6-voldise pinge langeb üsna kiirelt sellele tasemele, mis PIC-le enam ei sobi. Tuleb ka arvestada, et LM317 stabilisaatoril on väljundpine sisendpingest u. 1,2V väiksem, nii et reguleerida saab seda alates 4,8 voldist allapoole...sellest ka 12V aku vajadus.

Comment

Nonih aga siiski jääb probleemiks üldaku laadimis-skeem.
                          PIC16F877A

Comment

Skeeme mitmeid, odavaim vist pliiaku muretseda, üks laadija variant:
                            http://circuitos.tripod.cl/schem/r81.gif

Comment

Põhimõtteliselt on selgunud, et signa on olemas koos akuga seega panen mingi stabika aku ja mobla vahele ning ongi telefoni toide valma ehk.
                              Aga signal on selline pull asi, et ta on võimeline ise kolmel määratud numbril välja helistama.
                              Keegi ehk oskab õelda, et kas on võimalik kuidagi nii teha, et ta helistab välja mobla kaudu? Tal muidu 2-e juhtmeline väljund telefoniliini jaoks olemas ja saab kasutada nii toon kui ka puls valimist.
                              PIC16F877A

Comment

Working...
                              X