Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Jalgratta spidokas PIC-i kaasabil

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Jalgratta spidokas PIC-i kaasabil

tere!
    mul tuli üks huivtav idee seoses ratta spidomeetriga.Kuna vana spidokas on kadunud ja rattal on alles andur ja koht lugeja kinnitamiseks sisi tulu mul mõte midagi PIC-i ja LCd kaasabil sinna midagi leiutada. Huvitab mind see kuidas see lehendada tuleks. Googelist ma midagi ei suutnud leida.Uut spidokat ei taha ma sinna osta ( omatehtud on lahedam ) On kellegil sovitusi?

magnet ratta küljes ja herkon anduriks (andur vist selline onhi),
    mingi buffer vahele, siis Pic'i(samuti mõned nupud, väike "interface"). Seal on kaunter (x + 1...) ja kood mis väljastab selle lcd'le

asi tuleks teha vist nende väikeste kividega (Mitte dip vaid...)
    tegelikult buffrit pole vist vahele vaja. muide, mis lcd kavatsed kasutada?
    http://www.alldatasheet.com/

Comment

Mul lebab siin mingi 1x16 lcd.. selle peaks ju kah sellelel PIC-ile külge pookida ?

Comment

Saab ikka ka sellele LCD-le. Ainult et...on ta sisemise kontrolleriga või kuidagi teisiti ehitet? Viimasel juhul võib keeruliseks minna.
        Vihje väikese LCD kohta: Nokia 3310. Juhtimise näited võrgus olemas.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

LCD on kõige tavalisem HD44780 compatitable 3310 ekraan oleks kah hea lahendus On sellist projekti ennem ette võetud kah?

Comment

Originally posted by felch@Oct 19 2004, 20:39
            Nokia 3310. Juhtimise näited võrgus olemas.
            kuskil olemas??, oleks huvitatud

Comment

http://users.skynet.be/bk317494/ näiteks.
              seal kasutatud PIC16F877 (suur)
              http://www.alldatasheet.com/

Comment

täitsa head funktsioonid sel. felch seda vist mõtles

Comment

Sama jah! Ise tahan asja jootejaama külge aretada.
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Elou!

Nu nii, kunagi tahtsin ka torkida seda mobiili LCD aga sinna paika see ka jäi...
                    Seoses selle teemaga soetasin ühe 3310LCD ja netist PIC16F84
                    jaoks skeemi ja softi näidise:
                    LCD projekt
                    Selles tehakse dioodidega ja transiga pinge 3,2V-le et siis nagu LCD rohkemat nagu eikannataks...
                    Samas andmeleht BCD8544 väidab et max +7V võiks nagu olla...
                    Eelnevalt pakutud netilehel on see ilmajaama projekt AVR kiviga,
                    lastakse PICile +5 volti selga Ilmajaam
                    Nii ma siis tegin, pusisin nende trantsidega... käima ei saanud...
                    Lasin +5V selga nagu AVRi puhul ja töötab nagu vana mees...

Kellel on siis õigus? või viskab minu variant mõne aja pärast toru ära?

EDIT:
                    Aga tegelikult on ikkagi enamus skeeme 3,2V tehtud, nii et ma
                    otsin LM317 voltage reg. ja tõmban ka pinge õigeks...

Parimat soovides,
                    gOb
                    Meie üle nalja ei mõisteta!

Comment

http://www.piclist.com/techref/picli...etut/index.htm
                      leidsin midag asjalikku
                      annaks sama teha SMD detailidega, 3310 ekraaniga ja ekraanile ka graafikuid manada ? :P

Comment

Working...
                      X