Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Veel kord jooksvad tuled.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Veel kord jooksvad tuled.

    Võtaks ette nüüd tõsiselt jooksvate tulede skeemi, nimelt kust seda leida ?
    Ei soovi siin mingeid Led´e põlema panna, vaid ikka tavalisi elektri pirne. Täpsemalt midagi sinnakanti nagu nad on kasiinodel jne. Kuid mitte mingit keerukat asja mida oleks vaja programmeerida. Endal olemas skeem, mis vaheldumisi paneb põlema kord ühe kord teise pirni, kuid see ei anna tõelist efekti. See skeem on türistoride peal (kui õieti kirjutasin). Uutest Radio ajakirjadest olen kaenud, kuid lootusetu.
    Ehk on kellegil silma jäänud selline skeem. h34r:

    #2
    Jooksvate tulede skeeme on foorumis olnud piisavalt. Kuidas nendega 220V lampe juhtida (seda vist tahtsid?)? Pane vahele optron MOC3020 ja sappa sümistor. Täpsema skeemi (220V üleminekuks ainult) leiad AK ftp-st, kataloog E-pikendus. Muide, E-pikendus lubas ka tulesid vms. vilgutada.

    PS. Miks sa ikkagi ei taha progeda? PIC on odav ja lihtne. Võtav nt. PIC12F629 mis maksab ca. 30 raha, paned nimetet vahetükid juurde ja kirjutad pisikese proge kuni 6 lambi vilgutamiseks. Kui juurde õpid ja meeldima hakkab, teed ühe otsa RS232 sisendpordiks ja saad laadida erinevaid vilgutamise algoritme. Ühe rauaga saad väga erinevaid valguseffekte! Tavalistel skeemidel on see puudus et funktsiooni (antud juhul - valguseffekti) muutmiseks pead kogu skeemi ümber tegema...või siis peab esialgne skeem olema tunduvalt keerukam.
    Kui aga jääd ikka oma liistude juurde, vaata metku.mods lehele (ülemminek võimsamatele lampidele ikka vajalik).
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment

    Working...
    X