Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Korralik 3 voldi pingeregulaator kaamerakopterile

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Korralik 3 voldi pingeregulaator kaamerakopterile

Tere mehed!
    Tegelen raadio teel juhitavate helikopteritega ja ühele neist, kaameralaev, vajan kaamera toiteks 3V pingeregulaatorit, mille sisendiks on 12 volti.

Kas on kellelgi korralikku, pisikest, vastupidavat ja veel pealekauba ka ilusat pingeregulaatorit pakkuda?
    Kõlbavad ka skeemid, mille pealt valmiv lõpptulemus vastab eeltoodud nõuetele.

Väike illustreeriv pildike ka:

Kaamera käib ette spetsiaalse aluse peale. Kopteril on eraldi toide juhtimissüsteemile ja kaamerasüsteemile.
    Juhtimissüsteemil on 2 paralleelselt 6 voldi akut, mida saab nii koos kasutada kui ka eraldi. Need siis annavad toite vasuvõtjale, 5le juhtimisservole, gyrole ja ka pööreteregulaatorile.
    Foto- või videokaamera alust keeratakse kahe servoga, mis saavad toidet 5 volti, see 5 voldi regulaator saab sisendiks 12 volti.
    Miks 12 volti üldse kopteri peal on?
    Selleks, et kopteril on ka video downlink, mis toob pildi LIVEna alla või siis kaameraoperaatorile videoprillidesse.

Kui teema huvitab siis klõpsutan veel pilte.

Kristjan

Ilmselt vajalik hea kasuteguriga step-down konverter, näiteks:

http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_ckt233.htm

Kuidas aga võitled häiretega? Video downlink vist üsna tundlik nendele.
    Üks küsimus oleks veel: enamus juhtimisest toimub akude varal, aga kui need keset lendu lõpuks tühjaks saavad? Või on lend just paraja pikkusega planeeritud? Ei saa ju ennustada, kauaks servodele/vastuvõtjale/gürole voolu jätkub...või siiski?
    Tunnistan, et olen üsna võhik mudellennunduse alal :P .

Comment

Soovitan osta valmis mooduli, vaata ELFA kataloogi.

Comment

http://www.national.com/ds/LM/LM117.pdf
        Peaks ju ideaalne olema

Comment

Olen võhik teemas aga.
          Palju kaamera voolu võtab (mA)
          Äkki oleks kasulikum muundamise asemel kaamerat eraldi akude pealt jooksutada ? (või teed akutoitele 3V väljundi..
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Pakkusin impulssregulaatorit, kuna see suht hea kasuteguriga. Muidugi on hulga paremaid, aga siis enamasti ka kallimad.
            Need LM117,317,350 lähevad üsna soojaks (pakuks kaamera tarbimiseks mingi 100...200mA) ja kulutavad suure osa aku võimsusest soojuse paele. Aga akude vastupidavus ilmselt oluline.

Comment

3V kasutatakse emaplaatidel prosede toiteks. Niisiis leiad neid kive vanadelt pentu plaatidelt, pool ka seltsiks.
              Konkreetsemalt: võta mõni katkine emaplaat ja uuri toiteosa.

Comment

LM257x

Comment

Olen võhik teemas aga.
                  Palju kaamera voolu võtab (mA)
                  Äkki oleks kasulikum muundamise asemel kaamerat eraldi akude pealt jooksutada ? (või teed akutoitele 3V väljundi..
                  Põhimõtteliselt võin ma kaamerale tema enda akud ka sisse panna ja probleemi nagu ei oleksi.

Aga siiski on iga lisavidin, antud juhul aku, jällegi lisakaaluks. Kopter peab olema võimalikult kerge. Regulaator, mis annab 3 volti välja, on eraldi akudest kõvasti kergem.

Lisaks ka veel see, et kui lisan sinna regulaatori, pean laadima ainult ühte akut, mis juhib kõike, mida kaamera tegutsemiseks vaja on.
                  Kaamera servodele ja vastuvõtjale saaks ka panna eraldi aku, siis oleks kokku vaja laadida juba 3 akut + veel 2 kopteri akut.

Elektrikopteritel kasutan enamvähem selliseid regulaatoreid nagu alloleval pildil näha. Need annavad välja 5 või 6 volti.
                  Kas sarnast 3 voldi regulaatorit saab tellida või kohe osta?

Siin üks pilt veel, vaadake suurema kopteri sabaservo alla.
                  Seal on mul selline sabaservo all peidus.

K.

Comment

Working...
                  X