Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

HDD aktiivsusnäidik,

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

HDD aktiivsusnäidik,

Probleem, LED'd vilguvad omatahtmist mööda, isegi siis, kui juhtvoolu pole.
    Optroni transistor suletud. Põlema jäid vahel üksikud tuled, vahel terve rida. Mikroskeemi 5. jalal juhtvool puudub.
    skeem:

Minuarust on skeemil elektrolüütkondensaator valetpidi, optroni diood asetseb ka päriselus teistpidi (sellest sain juba aru)

aga kui juhtvool (kuni 10mA) peale lasta, siis töötab normaalselt. Vead esinevad siis, kui juhtsignaal puudub.

Kui terminitega veidi eksisin, siis parandage, algaja olen veel.
    Igaksjuhuks trükiplaat ka:

Tänud abi eest, kui midagi selgusetuks jäi, küsige.

Kui konde õigesti panna (tundub tõesti tagurpidi olevat)?
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kui sisendi (5. jalg) ära lühistad (ühendad toite miinusega), kas siis ka omatahtsi vilgub?
      Kuidas toite kvaliteet on, järsku tahab paralleelselt väikest lüüti saada?

Comment

Ma optronitest palju ei jaga aga minumeelest peaks sellel optroni transistoril olema ka baasi eelpinge ilma baasi eelpingeta ei avane ju ükski transistor. ja ilmselt kui juhtvool on väga suur siis "pressib" midagi läbi kollektori siired ja siis ehk töötab ka kuidagi.

Comment

Originally posted by Trinitron@Dec 1 2004, 13:47
          Ma optronitest palju ei jaga aga minumeelest peaks sellel optroni transistoril olema ka baasi eelpinge ilma baasi eelpingeta ei avane ju ükski transistor....
          Fototransistor avaneb valgusest, baasi abil saab vajadusel täiendavalt tööpunkti valida või ka avada.
          Elektroonika töötab suitsu baasil.
          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Aitähh!

Vahetasin elektrolüütkondensaatori ringi ja nüüd töötab.
            Aitähh, et aitasite!
            B)

Comment

Working...
            X