Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Pinge reguleerimine LM 317ga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Pinge reguleerimine LM 317ga

Selline lugu et tegin arvutile ventide pöörete reguleerimiseks selle skeemi järgi skeemi.http://www.hot.ee/qwerty009/pingereguleeriminehtm.htm
    (pinge reguleerimine LM 317ga)
    Asi nüüd selline et skeem ei toimi. Kondesid ma ei pannud aga see ei riku ka midagi (vist). Kui nüüd potest keera siis max peal vent korra liigahtab ja kõik (piniseb ka see vist näitab et pinget vähe) Võtsin ka takistid maha - sama värk. Jupid kõik sellised nagu seal õpetuses kirjas. Ühendasin oma arvates ka õieti- pole nagu keerulist seal midagi. Proovisin ka teise vendiga ikka ei tööta - skeemi viga. Palun aidake nõuga! ???

Kontrolli LM317 ühendus üle ja igax juhux ka ventilaatori pluss/miinus.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

+/- on korras. Aga mis sa mõtled selle stabi ühenduse kontrollimise suhtes?

Comment

Et kas jalad õiged, õigesti ühendatud. Tal oli vist sisend keskmine koib ( ei mäleta peast, vaata andmelehelt järele ja võrdle oma ühendusega).
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Skeemi andmete järgi on see regulaator võimeline väljastama pinget 5,5V ... 10,7V ;kontrolli, kas vastab tõesti reaalsele elule, ja kas vent üldse on võimeline käivituma 10V juures ?
          Ehk peaks skeemi lisama start-up lüüdi ?
          Kas näpuga lükates läheb vent käima ?
          Head susserdamist !

Comment

See vent töötab vabalt ka 5v peal ja näpuga lükates käima ei lähe. Aga kas ma näiteks selle stabi võisin maha põletada kui ma näiteks jalad tal valesti ühendasin?

Comment

Selline võimalus on üpris tõenäoline
              Kas mingit pinget ei tule välja ?
              Kui kivi vaatad kirjad enda poole, jalad allapoole, siis väljaviigud vaskult: ADJ, OUT, IN
              Head susserdamist !

Comment

Selge värk ma algul ühendasin vasakult vin adj vout pärast leidsin koha kus viigud kirjas ühendasin õieti ja nüüd ei tee kippu ega kõppu. Seal kuradi skeemi peal pole ju viikusid kirjas ja ma algaja arvasin et tuleb siis niimoodi vasakult alustadagi Et probleem vist selles et tuleb uus stabi nüüd osta. Aga sa veel kirjutasid et selle skeemiga reguleerib 5,5- 10 et kui ma takid ära jätan siis reguleerib vist 0- 10 et kas on nii?

Comment

Ei !! (ilma takistiteta saad pinge 1,25V )
                  Takistite suhtega pannaksegi paika pinge väljundis !
                  Uuri siit kalkulaatorit :
                  http://www.qsl.net/ok1duo/lm317.htm
                  Ja koormus kindlasti väljundisse !! muidu EI tööta ! (kasvõi takisti 1kOm )
                  Head susserdamist !

Comment

Oh, nüüd kõik toimib!!! ;D Suured tänud abi eest!!!

Comment

Selleks see foorum ongi ! 8)
                      Head susserdamist !

Comment

Mul selline imelik asi et see kus mul juhe tuleb..enne seda on vool..aga kaablist vool ära läbi ei lähe..ja kui ma reguleerin sellega näitab et on 11v..aga sealt käima ei lähe..kohe kust vool tuleb sealt läheb küll :unsure:

NB : R3 mul pole

edit : see skeem http://www.hot.ee/qwerty009/pinge3.JPG on alt pool tehtud..kui vask pole minu poole? või on sealt poolt kuidas joodetud on? ma kahtlustan et mul valesti
                        Vaesel ajal on kärbes ka liha.

Comment

Sain tööle nüüd..aga vent käib olenematta kuidas ma seda reguleerin surts surts..iga 1s tagant korra liigub, milles jama?

Ütelge palun selle skeemi järgi ja nende detailide järgi mis mis detail on..näiteks kas see roosa on C1 jne ma suhtkoba sellel teemal
                          Vaesel ajal on kärbes ka liha.

Comment

Working...
                          X