Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

AT toiteplokist akulaadija

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    AT toiteplokist akulaadija

    Kuna At toitekad ei maksa enam eriti midagi. Siis tekkis mõte et võiks teha ühe niisuguse korraliku laadija mis ikka 10 amprit ära annab. Kuid at toitekas reguleerib pinget mitte voolu - u. nagu autol et võib laadida nii 60 A ga kui ka 2 A ga et pinge on kogu aeg sama.
    Siis ise ma mõtlesin võimalikult lihtsalt läbi ajada et siis teha kivi jaoks eraldi alaldi üle mille ta hakkab pinget uurima - u. nagu 12 v alaldi aga toidab ainult kivi ja takistit. Tugevvoolu 12 voldi alaldit ta üldse ei uuriks, et siis peaks tugevama voolu korral pinge lihtsalt langema? Igaks juhuks panna enne akut ka tavaline auto kaitse 10...20 A. Ma ise küll ei oska arvata kas see toimiks?
    Maailm oleks puhas ja süüta
    kui poleks õllejogurtit
    - Õ.Õ.

    #2
    Selle asja juures on veel üks pisike uba, nimelt toitekas on 12V, autoaku on ca 12.6 ...13,8V. Nii et mingit laadimist esialgu ei hakka toimima. Pead modima väljundpige kontrolli ahelat (tavaliselt toimub asi 5V ahela järgi , võibolla uuematel ka 3,3 V ahela järgi, ei tea) nii et 12V väljundisse tuleks ca 14V. Kui siis veel vaja võib laadimisvoolu mingi ballasttakistiga piirata.

    Comment


      #3
      Seda loomulikult et tuleb muuta takistit mis läheb tl494ja 1 klemmile. Ma mõtlesin seda et kas see aladitega mässamine mingilgi määral asendaks seda et oleks vaja eeltakistit.
      Seegi oleks ju abiks et saaks laadida kasvõi pooltühje akusid, ja kui täitsa tühja akuga kaitsme läbi lööb pole hullu. Et kui suurema vooluga alaldil ja induktoril tekib pingelang et siis EI üritaks muunduri kivi seda korvata ja vool võibolla jääks mõistuse piiridesse. Kuna viimase aretisega mässates ei saanud ma muidu seda üritust tööle kui lõikasin dioodi läbi mis tl494 4 klemmile läheb.
      Maailm oleks puhas ja süüta
      kui poleks õllejogurtit
      - Õ.Õ.

      Comment


        #4
        Takisti TL494 1.klemmilt tuleb panna toiteploki 12V väljundisse ja suurem, u.33 kiloomi. Stabilitronile 100 oomine takk järjestikku, et ülepinge kaitse rakenduks hiljem. Samas 1. klemmilt maandusesse mineva taki asemele potekas ja pinge 1. klemmil seada väärtusele u. 2,5V.
        Aku laadimisega see jama, et kui alalaldi pinge on saavutatud, hakkab aku ise ventikat ringi ajama. Mingi Shottky vahele panna ilmselt aitaks, aga kuidas saavutada olukorda, kus laadimise vool oleks püsiv (4A näiteks) ja laadimine lõppeks, kui aku saavutanud 14,8V pinge.

        Comment


          #5
          Venti saaks käiata selle kivi alaldi pealt. Veel ühte dioodi sinna küll vaja ple eriti mitme amprilist. Nii keeruliseks ma seda ei ajaks et pinge vaatlemise asemel paneks kivi voolu uurima.
          Nii kaugele ma ei mõelnud et see toitekas shutdowni peaks tegema aga ma arvan et seda saaks teha u. niisuguse vidinaga mis näiteks võimendeis kasutusel. Ainult et see peaks töötama 12 voldi pealt ja alalisvoolu tekitada talle üle zeneri (kui zenerit ei paneks arvaks see kaitselülitus et võim on läbi ;. Odavam oleks see zener panna +pinget tekitama tl494 4 klemmile.
          Maailm oleks puhas ja süüta
          kui poleks õllejogurtit
          - Õ.Õ.

          Comment

          Working...
          X