Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LCD counter

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    LCD counter

    Oleks vaja siis teha mingisugune loendur ja selle väljundiks vedelkristall displei, mingi odavam, tevalost saadav, ja sellele juurde ehitada mingi skeemike, mis hakkaks mingi anduriga midagi lugema, täisarvuga, näiteks kui mingi ahel katkestada 1, jälle katkestus 2...3...4...5 jne, lisaks saaks salvestada veel mingi teksti ja kui mingi arv ntx sada täis tuleks mingi heli või üks tuluke hakkaks põlema.
    Kas kellelgi on mingeid ideid või on näinud mingit skeemi juppi et seda teostada, maksumus ei tohix minna väga kalliks, kuskil 500 krooni piires. Tänud juba ette!
    Nokia/Huawei/Sony/SonyEricsson/Motorola/LG/Samsung/Chinese MTK/Sagem

    #2
    Sobiv ülesanne mõnele mikrokontrollerile, kasvõi PC16F628.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment


      #3
      Leidsin selle pic16f628 datasheedi aadressilt http://ww1.microchip.com/downloads/e...Doc/40300c.pdf , tevalos ka see kivi täiesti olemas, aga mis on erinevust 4ja20mhz, aga ei leidnud ühtegi skeemi kus seda kivi rakendatud oleks ja äkkii felch oskad õelda millise displeiga, soovitatavalt tevalost saadavaga see kokku sobiks ja tood välja ka mõne skeemi näite.
      Nokia/Huawei/Sony/SonyEricsson/Motorola/LG/Samsung/Chinese MTK/Sagem

      Comment


        #4
        Mõned näited.
        4MHz ja 20 MHz on prose max kiirus.
        Põhimõtteliselt sobib üks kõik mis hitachi kiviga lcd
        http://www.alldatasheet.com/

        Comment


          #5
          Nii et kui teeksin valmis selle skeemi http://www.lpilsley.uklinux.net/picprog/pi..._main_board.htm ja lisaksin siis selle näite http://www.lpilsley.uklinux.net/picprog/pi...l_lcd_board.htm järgi displei siis peaks asi toimima? Tevalost kas see http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...-550-06&lng=est displei sobib või peab olema 2*16, või saab sellega hakkama, mis peateemas kirjeldasin. Kas seda kivi on vaja programmeerida ka ja kuidas hakkaks see loendur toimima, kuhu panna see andur(kui oleks mingi andur, millele midagi vaheleasetades ühendus katkeb ja loendur läheb ühe nri võrra edasi. Olen näinud mingit fotodioodi moodi asja kus on kaks osa alt ühenduses).
          Nokia/Huawei/Sony/SonyEricsson/Motorola/LG/Samsung/Chinese MTK/Sagem

          Comment


            #6
            kui pole veel picidega päris kodus, siis võib kasutada ka picaxi. lihtsam programmeerida kõvasti ja lcd juhtimine läbi yhe käsu. counteri tegemine 10 minuti töö. eestist kyll raske saada kuid soomest saab asja kätte. ja tulemus on päris kipa. sellele pole vaja ka mingit programmaatorit ehitada kuna selle prgremiseks on vaja com porti 3 juhet ja 2 takki mis siis picaxiga ära yhendatakse. picaxe muidugi ise on samuti pic aga talt on naca mälu ära võetud ja sinna siis see programm sisse lastud mis selle progremise väga kergeks teeb.

            lisa info:

            www.stepsystems.fi (soome kanal kust tellida saab, kohal 1-2 nädalaga)
            www.stepsystems.ee (sealt saab pixcaxi kohta viimaste andmete kohta kysida ainult maili teel või telefoniga ja kui kasutamisega mingid probleemid on siis ma arvan et sa oled 100% nendest targemad, kuna nood ei oska millelegi vastata.)
            foorum ka: http://www.rev-ed.co.uk/picaxe/forum/default.asp

            LCD ühendatakse picaxi kylge yhe juhtmega ja muidugi tuleb picaxi ja lcd vahele 1 decoder kivi mis siis selle juhtimise väga kergeks teeb. Täpsemalt soovitan lugeda picaxi lehelt ise. seal datasheete kui palju...

            Comment

            Working...
            X