Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

akulaadija 1,2v 1900mAh akudele

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

akulaadija 1,2v 1900mAh akudele

milline võiks välja näha odav ja töökindel skeem
    ei pea olema aut. väljalülit ega tühjandusskeem
    sooviksin lihtsalt laadijat teha mis topiks mu pulgad täis
    on olemas mingi hiinakas aga see annab üle 3A Eesti tester ei näitagi niipalju kui sinna surutakse see ju tapab akud ära(akud pidevalt kuumaks läinud ja m... ei pea)
    Seal kus suitsu, seal ilmselt tinutatakse..

Mina ise ja mitmed sõbrad on lm317 peal teinud. Suht mugav teha, ainult on vaja piisavalt tugevat toidet kuskilt trafost/toitekast ja mingit radikat ise kaa. Voolu mõõdab miinusotsale vahele pandud kt315 emittersiire, mida sildava takiga saab muuta hoidvat voolu. Lisaks sellele veel paar takki ja kondet ja diood kaa (lm317 ei taha vastupinget). Täpsema skeemi leiad lm317 datasheedilt netist või tevalost vms.
    Minumeelest suht lihtne ja töökindel asi, endal laeb selliseid aa-akusid selline 12 voltsa päält, mugav autos kasutada ja ka toas üle vastava trafo(originaalina oli mingi väliotstarbe jõululampide adapter, 12v 24VA sildi järgi). Siis veel teine selline tehtud, tunduvalt suurema radikaga, prozhektori pliiaku laadimiseks. Sõprusringkonnas on vähemalt 5 sama skeemi järgi tehtud asja ja kõik mitu aastat igapäevases tarbimises.

Comment

kas sul skeemi pole saata
      Seal kus suitsu, seal ilmselt tinutatakse..

Comment

Kõige lihtsam kui võtad tavalise adapteri mille väljundpinge on 3X suurem laetava aku pingest (nt. kui paned 2 akut järjest siis pinge 7-7,5 V.Laadimisvoolu piirad lihtsalt võimsa takiga 190-200mA-le ja laed 14-15 tundi
        P.S. Adapter peaks ka suht võimas olema (1000mA ehk siis 1A)
        Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

Comment

Working...
        X