hmm...pole just eriline progeja, niisiis kas oleks selline asi v6imalik, et sa kirjutad mida ma peaks qbasicusse kirjutama, et annaks voolu ntx 2 klemmi juurde...2kki ma saan sis midagi aru...
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
jooksvad ledid
Collapse
X
-
hmm...pole just eriline progeja, niisiis kas oleks selline asi v6imalik, et sa kirjutad mida ma peaks qbasicusse kirjutama, et annaks voolu ntx 2 klemmi juurde...2kki ma saan sis midagi aru...
Kood:port = 888 PRINT "Kustutame k6ik ledid 2ra." OUT port, 0 PRINT "Paneme ledi nr. 2 p8lema" OUT port, 2 PRINT "Paneme ledi nr. 8 p8lema" OUT port, 128
pin bait
1 1
2 2
3 4
4 8
5 16
6 32
7 64
8 128
Comment
-
VB'ga saad samamoodi nigu qbasicuga -> out &h378,kood
Teiste kompilaatoritega ei ole kunagi viitsind üritada, tõenäoliselt peaks ka niisama õigele aadressile pöördumisega hakkama saama. Võib-olla on vaja aint see 378 konvertida 16-süsteemist 10-süsteemi.
Teadmiseks veel niipalju, et nt-seeria windoozadel see niisama lihtsalt ei fungi, sest progedel on keelatud otsepöördumised portide poole. Selle asja võimaldamiseks on selline jubin nagu UserPort.
ma olen xp all selle vist ongi asi.
Comment
-
ehitasin endale ka kunagi selle mis on seal ühel lingil mis viib oomipoodi, seisis niisama ja nüüd mõtlesin et teen sellest midagi ja tekkis nihuke küssa et kas oleks võimalik kuidagi need ledid vahetada telefoni valgus dioodide vastu et siis oleks suurem valik värve kuna punane on jama juba.Tnx
Comment
-
UserPort'i saab:
http://www.embeddedtronics.com/design&ideas.html
Arhiivis on kaasas ka pdf' dokumentatsioon ja soorc. Midagi keerulist pole, vaja asjaga kaasasolev exe käivitada ja määrata, mis porte võib asi kasutada. Siis määrad sinna 378 (hex), kui aint lpt esimene port või 378-37A kui kogu lpt ja peakski kõik olema.
Kui asi tahab kümnendsüsteemis, siis 888-890.
Comment
-
Ja see on suht suva, kas kasutad telefuuni vms led'e - led on led ja peaks ikke funkima. Kui on pinged/voolud erinevad, tuleb takid ümber arvutada. Kui kasutad präägast tavalisi punaseid, siis hakkava kõik teised ka põlema, sinised ja valged aint naca tumedamalt.
Ja kõiki värve müüakse ka loomulikult tavaliste led'idena ja neid on palju parem joota, kui telefuuni smd-dioode
Comment
-
äkki teab keegi mis need A, B, C, D SIINskeemil on . Mina küll välja ei loe?
Comment
-
http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...ic.html&lng=est
inverter
selleks kiviks on 74HC14 (skeemis kirjas ju)
Comment
Comment