Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

jooksvad ledid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

hmm...pole just eriline progeja, niisiis kas oleks selline asi v6imalik, et sa kirjutad mida ma peaks qbasicusse kirjutama, et annaks voolu ntx 2 klemmi juurde...2kki ma saan sis midagi aru...

Comment

hmm...pole just eriline progeja, niisiis kas oleks selline asi v6imalik, et sa kirjutad mida ma peaks qbasicusse kirjutama, et annaks voolu ntx 2 klemmi juurde...2kki ma saan sis midagi aru...
      qbasicus käiks asi nii, vähemalt minu töötas:

Kood:
      port = 888
      PRINT "Kustutame k6ik ledid 2ra."
      OUT port, 0
      PRINT "Paneme ledi nr. 2 p8lema"
      OUT port, 2
      PRINT "Paneme ledi nr. 8 p8lema"
      OUT port, 128
      väikene tabel, mille järgi lede vilgutada:
      pin bait
      1 1
      2 2
      3 4
      4 8
      5 16
      6 32
      7 64
      8 128

Comment

VB'ga saad samamoodi nigu qbasicuga -> out &h378,kood
        Teiste kompilaatoritega ei ole kunagi viitsind üritada, tõenäoliselt peaks ka niisama õigele aadressile pöördumisega hakkama saama. Võib-olla on vaja aint see 378 konvertida 16-süsteemist 10-süsteemi.

Teadmiseks veel niipalju, et nt-seeria windoozadel see niisama lihtsalt ei fungi, sest progedel on keelatud otsepöördumised portide poole. Selle asja võimaldamiseks on selline jubin nagu UserPort.
        hm, selgitad ehk kuidas seda UserPort'i kasutada / kust saab?
        ma olen xp all selle vist ongi asi.

Comment

kle sain aru...ait2hhsain aru veel ka sellest et kui tahan et p6lex ntx 2. ja 3. tuli siis liidan lihtsalt nende baidid kokku st. 2+4 ja kui kirjutan
          OUT 888, 6
          siis p6levad teine ja kolmas tuli

Comment

ehitasin endale ka kunagi selle mis on seal ühel lingil mis viib oomipoodi, seisis niisama ja nüüd mõtlesin et teen sellest midagi ja tekkis nihuke küssa et kas oleks võimalik kuidagi need ledid vahetada telefoni valgus dioodide vastu et siis oleks suurem valik värve kuna punane on jama juba.Tnx

Comment

Kas keegi ei soovigi vastata?

Comment

Mida sa mõtled telefoni LEDide all? Pindmontaaz LED-e?
                Rohkemate värvide jaoks peaks vast mitmevärvilised LEDid panema, kuid siis läheb juhtimine natukene keerulisemaks, kuid lihtsalt teostatavaks
                Nagu vahelduvvool - on ja ei ole

Comment

UserPort'i saab:
                  http://www.embeddedtronics.com/design&ideas.html

Arhiivis on kaasas ka pdf' dokumentatsioon ja soorc. Midagi keerulist pole, vaja asjaga kaasasolev exe käivitada ja määrata, mis porte võib asi kasutada. Siis määrad sinna 378 (hex), kui aint lpt esimene port või 378-37A kui kogu lpt ja peakski kõik olema.
                  Kui asi tahab kümnendsüsteemis, siis 888-890.

Comment

Ja see on suht suva, kas kasutad telefuuni vms led'e - led on led ja peaks ikke funkima. Kui on pinged/voolud erinevad, tuleb takid ümber arvutada. Kui kasutad präägast tavalisi punaseid, siis hakkava kõik teised ka põlema, sinised ja valged aint naca tumedamalt.
                    Ja kõiki värve müüakse ka loomulikult tavaliste led'idena ja neid on palju parem joota, kui telefuuni smd-dioode

Comment

Ma proovin panna ja vaatab mis välja tuleb.Aga tänan ikkagi abi eest.

Comment

Kas keegi ütleks 4017 kivi Tevalo täpse koodi.Küsisin sealt seda 4017 kivi ja ta näitas mulle päris mitut kivi aga ma ei osanud valida.Müüa ütles et uuri kood järgi siis teab milline.

Comment

äkki teab keegi mis need A, B, C, D SIINskeemil on . Mina küll välja ei loe?

Comment

äkki teab keegi mis need A, B, C, D SIINskeemil on . Mina küll välja ei loe?
                            need on osad kivist IC2 ehk siis osad kivist 7400(mingi loogika kivi)
                            http://www.alldatasheet.com/

Comment

http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...ic.html&lng=est
                              inverter
                              selleks kiviks on 74HC14 (skeemis kirjas ju)
                              http://www.alldatasheet.com/

Comment

palun andeks et sellised küsimused aga ma tõesti ei leidnud netist selle kohta midagi. Mis asi on inverter?Mis sinna skeemile inverteri kohale pannakse?

Comment

Working...
                                X