Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

jooksvad ledid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

nii palju kui mina olen aru saanud siis inverter muudab kõrge(1) sisendi madalaks(0) ja vastupidi...
    aga ma võin ka valet juttu ajada :-[
    inverterite juures on mingid numbrid. nt 4 ja 3...tähendab et need kohad tuleb yhendada 3 ja 4 jala kylge

http://www.hot.ee/qwerty009/trigerid.htm
    http://www.alldatasheet.com/

Comment

kuhu see oomipoe ledide süsteem ühendada tuleb?

Comment

aidake hädalist

Comment

Kus ta sul inverter on? Orig. skeemis on IC2 7400, mis on 2-sisendiga NAND (not-and, eesti keeles "ning-ei") element. Kõik need A-D on ühes korpuses koos, lihtsalt skeemile joonistatakse see 4 eri osana, mis on iseseisvad asjad.(isegi jala numbrid on sinna juurde kirjutatud). Lihtsalt kuna kivil on 14 või 16 väljaviiku siis pole mõtet toota sellist, millel on 5 otsa kasutuses ja ülejäänud vabad, kivis on nagu komplekt samasuguseid jublakaid. Samuti ei toodeta pisemaid kive, lihtsalt see ajaks tüki hinna liiga kõrgeks...

Antud juhul peaksid panema 7400 kiviks näiteks 74LS00 või venelaste analoogi K155LA3 või K555LA3.

Comment

Vs: jooksvad ledid

ostad lihtsalt ühe jalgratta tagumise tule need juu vilkuvad edasi ja tagasi.30 krooniga saaksid kätte
            tegijal ikka juhtub!
            miks?

Comment

Re: Vs: jooksvad ledid

appi! miks sa mingi 04 aasta teema üles korjasid?!?!

Comment

Tegelikult on see hea teema õppimiseks. Ka mina tahan üritada midagi sellesarnast kokku panna ja kuna olen skeemide lugemises suhteliselt null siis alustasin põhitõdedest pihta. Palju meist tegelikult reaalselt inimesi on, kes midagi sellist suudavad ehitada? Õpime koos

Comment

kui soovid oma autost kiti teha siis soovitan http://www.charlton.vic.edu.au/mark/...s/k-rider.html Minul on tumesinine ford scorpio mis paistab pimedas must ja kui lään sellega kuskile siis arvavad kõik et mul on kitt.Olen neid asju juba 4tk kokku pannud ja töötamast pole siiani ükski lakanud..Odavam kui eelmised ping pongid mul nende osad jupid olemas aga mingid kibvid jäid saamata siis läksin üle sellele.

Comment

Knight Rider'i mehed, aga tehke nii, et kahel autol jooksevad need tuled sünkroonis. Klubitunne kohe

Võimatu? Ei, täiesti tehtav GPS-i abiga. Mul laual kaks sellist tuld vilguvad sünkroonis, üks saab ühest toiteadapterist toidet, teine teisest ja omavahel neil mingit sidet pole.
                    If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Esmalt postitatud andreie poolt
                      .... tuled sünkroonis. ....
                      Võimatu? Ei, täiesti tehtav GPS-i abiga.
                      Kui korraga käivitada, peaks piisavalt kaua sünkroonis püsima ka sel juhul kui mõlemal sama sagedusega kvartsgeneraator (kasvõi kõige odavama kella kvartsiga) "südameks" tuksub. Odavam kindlasti.
                      Elektroonika töötab suitsu baasil.
                      Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                      Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Jah, 5..10 tundi võib isegi välja vedada. Kvartsid samast partiist.

Minu kaks klotsi triivivad üksteise suhtes ühe minuti jooksul 0.00035 sekundit, ehk 4.5 tunniga on erinevus +-0.1 sekundit.

Lihtsa GPS-iga (4800 baudi, 1kord sekundis aeg) ja kirvemeetodil saan ATmega88-ga impulsid garanteeritult +-35 ms sisse.
                        If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Knight Rideri mehed Ega vilkuvast tulest ees ei piisa. Mina olen natukene lolliks läinud oma KITTi teemaga Kõik raha käriseb sinna alla+igavene väsimus. Päeval tööl, õhtul keretööd, öösel elektroonika+lugemine+rääkiva arvuti veelgi paremaks arendamine

Kõige suurem miinus on skeemide lugemise oskus, mis on null tasandil. ST. ei oskaks seda skeemi ka kokku laduda. Vaikselt olen viimane kuu uurinud mis on mis aga siin ei julge küsida kah lolle küsimusi, hakatakse kohe hirmsat moodi kallal võtma Keegi ehk teab, kas internetis head eestikeelset materjali on algajale?

Comment

Võtan veel korra teema üles. Kas siin: http://metku.net/index.html?sect=vie...lot1/index_engantud skeem töötab täpselt sellisel kujul? Igatahes mul tööle ei hakanud. Tundus, et 555 ei hakanudki pulseerima. Tegin siis 555 osa ringi nii, et pulseeris korralikult (seda sai lausa lediga proovida, vilkus), aga 4017 ei kõssanudki. Kas keegi oskab soovitada, mida kontrollida? Kui suur see võnge peaks olema, mis 4017 sisendisse tuleb; annab seda kuidagi tüürida? Kas 555 väljundi ja 4017 sisendi vahel võiks/peaks takisti olema?

Kummalisel kombel on analoogseid skeeme mitmeid, igal ühel kondekaid ise kohtades ja erinevad takistid.

Comment

Esmalt postitatud Tozz poolt
                              ..... Kummalisel kombel on analoogseid skeeme mitmeid, igal ühel kondekaid ise kohtades ja erinevad takistid.
                              Üks väga sarnane oligi pika arutluse all teemas

Seal selgitasin pikalt CD4017 kohta ja ehk on see teema veel kuidagi skeemide võrdlemisel või montaažijoonise tegemisel abiks...
                              Elektroonika töötab suitsu baasil.
                              Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                              Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Suured tänud lingi eest. Kunagi vist juhtusin seda teemat lugema ka, aga nüüd kui konkreetne huvi oli, siis 4017 otsing sinna ei juhatanud. Suure tõenäosusega olen kivi juba õhtale saatnud, ostan homme uue, siis paistab.

Comment

Working...
                                X