Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ühe kindla roboti skeemi vaja

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

hinnasilti nägid sellel?
    robotid on siin.
    odavaima hinnasilt - robot ise (3268.66) + joonejärgimismoodul (1281.61) annavad kokku päris kenakese summa sellise mänguasja eest - 4550.27

Comment

Originally posted by Mudelist@Jan 23 2005, 22:27
      kas see viimane skeem natuke liiga....kerge pole we? teistel ju mitu korda rohkem detaile jne.
      Asi tegelikult on ju imelihtne - kui (ühe) silma all on (valge) joon, siis vastaskülje rattale antakse (rohkem) itsi.

Comment

ikkagi ootan veel skeeme

Comment

noh? kas siis polegi midagi rohkem välja pakkkuda? :unsure:

Comment

a miks sa herbiet ei tee? millalgi fototakid kätte saan teen isegi asja valmis...

see peaks töötaba kyll...

Comment

proovi ka ise otsida, mite ära sunni teisi enda eest "musta tööd ära tegema"

Comment

kui sa selle herbie valmis saad sis anna teada , millegi pärast ei usu et see ka midagi teeb :blink:

Comment

millegi pärast ei usu et see ka midagi teeb
                  Miks?

Comment

ta on ''liiga kerge''

Comment

seda sama arvas ka tevalo myya, kes ytles minu skeemi kohta, et ei tööta... aga pärast vuhises mis kole

ja see oli veel kergem kui see herbie ja kimas valguse poole...nii et ära alahinda lihtsaid skeeme, milleks teha raskelt kui saab ka kergelt...

Comment

Tere!
                        Ma olen ise ka seda "Sandwitch" robotit ehitada püüdnud. Mul on isegi see raamat muretsetud ning skeem on juba peaaegu koos. Mul tekkisid väiksed probleemid fototakistitega. Ma panin selle skeemi netti üles: roboti skeem Kui sa selle skeemi järgi otsustad roboti valmis ehitada, oleks tore, kui sa oma meistritöö pilte netti üles paneksid. Samuti oleks huvitav teada, milliseid fotodioode sa kasutasid.

Comment

suured tänud eks vaatab mis sinna läheb, ehitus stadiumitest kavatsen ka pilte teha ja eks näis

aga mis seal raamatus nende fotodioodide kohta rääkis? marki ei olnud mainitud we?

Comment

Fotodioodide marki ei olnud antud, soovitati takisteid, mille takistus valges oleks u 100 oomi ja pimedas 450k oomi.

Comment

See herbie skeemi poolest töötab küll. Sõltumata tema lihtsusest. Muidugi ehita see sama kivi transide peal üles ning siis kaob arusaam nn "lihtsusest" See teine skeem on sama lihtne ju. viska lüliti ja ledid minema ning jääb sama palju juppe kui herbil.
                              MSN- taneltreima182@hotmail.com
                              telefon katki.

Comment

"Line Followeri" saab teha ka veelgi "lihtsamalt" kasutades valmis juppe näiteks Omroni fotolelktrilisi sensoreid, mis otse lülitavad mootoreid.
                                "Skeemid" oleks siis sellised:

[sensor_L]-[mootor_L]
                                [sensor_R]-[mootor_R]

või

[sensor_L]-[mootor_R]
                                [sensor_R]-[mootor_L]

olenevalt sellest, kas robot peab järgima tumedat joont või heledat.

Comment

Working...
                                X