Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Liikumisanduri skeem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Liikumisanduri skeem

    Äkki kellelgi on pakkuda sellist asja.Ma otsisin foorumist aga ei leidnud(vb. oska otsida).




    Tänan kõiki kes aitavad

    #2
    Liikumisandureid valmistatakse väga erinevate firmade poolt ja on ka kasutusel täiesti erinevaid skeemilahendusi. kuna olen otseselt selliste asjadega seotud ja olen ka ise neid skeeme otsinud ja küsinud seda otse tootjalt, kui vastus on olnud kahte varianti, kas saata remondiks valmistajale, või osta uus andur. Karantii ajal vahtab maaletooja töötava vastu välja. Oleme ka selliselt toiminud.Skeemilahendusi aga pole saadetud.Seega kahtlen kas neid üldse on kusagil avalikult on üles riputatud?Kuna tegu on paljudel juhtudel litsenseeritud toodanguga siis neid ei avaldatagi.Lihtsam on osta uus.Sama kehtib ka kõikide muude seadmetega, mida kasutatakse turvateenistuses.Korraliku firma aduritel ja keskustel on garantii kuni 10 aastat.

    Comment


      #3
      Hetkel ei leia enam linki üles kuid olen tüüpskeeme näinud. Ostisin anduri sees oleva sensori tüübi järgi. Tulemuseks rakendusnäide.
      Kui väga vaja, joonistan ühe mahapõlenud jupi skeemi maha.
      Mis pagana salatsemine see olgu, tüüpskeemid ja firmad teevad näo nagu oleks ise avastanud
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

      Comment


        #4
        Pole tüüpskeemid neil kasutuses väidavad et onngi oma väljatöötlus ja patenteeritud. Sellise vastuse olen saanud mitmelt firmalt ja järelpärimise tegime firma nimel ja põhjendusega, kusjuures. Ei saanud isegi keskuste programmilist abi.

        Comment


          #5
          Ma tuhnisin nats ringi ja leitsin sellise asja. Ma ei tia kas see on ültse anduri skeem aga midad taolist peaks olema.Adre on http://www.tuveson.com/Detector/DetectorLG.jpg
          ja üks veel:
          http://www.wsu.edu/~jackdoll/jak/qanda/sense/sense.htm


          Äkki keegi oskab õelda nende kohta midad.

          Tänan kõiki kes aitavad

          Comment


            #6
            Originally posted by humax@Jan 25 2005, 16:48
            Pole tüüpskeemid neil kasutuses väidavad et onngi oma väljatöötlus ja patenteeritud. Sellise vastuse olen saanud mitmelt firmalt ja järelpärimise tegime firma nimel ja põhjendusega, kusjuures. Ei saanud isegi keskuste programmilist abi.
            eks nad jagavad neid vist jah ainult valitud esindustele (tõeneäoliselt kas suure rahahunniku eest, või siis ainult oma firma esindustele. Kui viimane variant, siis hea läbisaamine sealse remondimehega [võib] aidata, ehk mingi summa eest õnnestub ta "teise suunda vaatama panna", iseasi mis summa see oleks ja kas end ära tasub.)

            Comment


              #7
              Esimene on mingi infrapuna fotorelee, saab kasut. näit. mingite jublakate loendamiseks. Teine on rohkem liikumisanduri moodi, seal on see püroelektriline andur, mida just neis pruugitakse. Aga tee nii, nagu felch õpetas: joonista ise skeem üles-olen vaadanud, pole väga keeruline. Peale selle on anduri jaoks vaja Fresnelli läätse, mille saab ka vanast andurist.

              Comment


                #8
                Kuangi sai ühelt liikumisanduriga prožektorilt skeem maha joonistatud. Seal polnud midagi erilist - andur ise, ja 4 opvõimuga kivi. Üks opvõim võttis signaali vastu, üks tegi viidet, üks kontrollis heledust ja siis veel üks võttis heleduse ja signaali kokku. Kõige lõpus veel transs ja relee.

                Comment


                  #9
                  Aitäh Kõigile kes aitasid.Aga ma leidsin veel: http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_pyro1_1.htm. ja selle ka http://www.rentron.com/Micro-Bot/IR_Nav.htm see on ka ju mingi liikumise asja peale.

                  To felch: kui sa viitsid mulle selle joonistada siis võtaks selle skeemi vastu küll

                  Comment


                    #10
                    Veel ühe skeemi lisaks võrdluseks, sattus juhuslikult ette:
                    http://circuitos.tripod.cl/schem/r17.gif
                    Elektroonika töötab suitsu baasil.
                    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

                    Comment


                      #11
                      Lähtudes oma kogemusest liikumisanduritega, on see jupp küll üks viimastest, mida ise tegema hakata. Läätsega jagatakse infrapuna tsoonideks, mida siis andur kontrollib mingi kindla skeemi järgi, et viia valehäirete tõenäosus miinimumi. Mis läätsedega või mis korpusse mõtled asja panna? Ühe korraliku valehäire allika teeb tõenoliselt valmis küll, kuid neid ju turulgi piisavalt saadaval.

                      Comment


                        #12
                        kui see andur kutu on ja tahad seda mingi süsteemi jaoks parandada, siis ma soovitan: UNUSTA ÄRA. see asi on suht mõttetu, kui just lambi suutamiseks, aga ka siis lähevad need lisavidinad piisavalt maksma ja pealegi see lamp hakkab sul asjatult vilkuma aeg-ajalt. ma olen 2 aastat nende asjadega iga päev tegelenud. erinevate firmade erinevad mudelid. turul on igasugust s***a. korralik andur töötab aastaid probleemidetta ja läbi ta ei lähe, läbi lähevad nad vaid vale toite või suurte veekahjustuste korral. saastad seevastu ei pruugi alguses juba normaalselt töötada ja mõne kuu möödudes on neist rohkem muret, kui kasu
                        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                        Comment


                          #13
                          Lähtudes oma kogemustest, olen 'arvo' ja 'reuteriga' täiesti nõus. Ise ka nende remondiga kurja vaeva näinud. Mõne viiska firma toote saad veel käima, aga nende "kollaste" asjadega ikka tõsine peavalu...
                          ... siiski kogemustega spetsialist@71
                          * Videotööd Sony Pro XD kaameraga * videomontaaz Dual Xeon E5450/32GB RAM/M2.SSD/2xGPU*

                          Comment

                          Working...
                          X