Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

PIC16Pro

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

PIC16Pro

SKEEM
    Toide mul 14,5V. Lükkan programmeerijale järgi, teeb lüüt C3 temast u. 20v. IC1 ja IC2 annavad siis välja vastavalt 5.30V ja 16.6V Aga selliste pingetega ei ole programmeerija nõus minu PIC16F876A-d kirjutama... 16F676 kirjutab vahelduva eduga. Jootsin siis lüüdi otsa plaadi küljest lahti ja proovisin ilma.... kirjutatakse edukalt u. 1/5 koodist, peale seda hakkab karjuma, et kontrolli toidet ja LPT juhet... Kas oleks mõtekas hakata otsima väiksemat lüüti, või on diagnoosiks stabilisaatorite surm ja uute vajadus?
    Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...

hmm...kuidas muidu lüüt pinget mõjutab? Ikka nii, et suurem lüüt upitab rohkem üles? Või pole neil vahet? Panin 100uF lüüdi, pinge 21.1V... <_<

Comment

Originally posted by raitl@Feb 8 2005, 23:05
      hmm...kuidas muidu lüüt pinget mõjutab? Ikka nii, et suurem lüüt upitab rohkem üles? Või pole neil vahet?....
      Suurem mahtuvus täidab need "augud" paremini ja veidikene sellest ka pinge suurem. Mingist mahtuvusest suurema järele vajadus puudub kui toitepinge piisavalt silutud, liiga väikese mahtuvusega võib aga pulsatsioon hakata probleeme tekitama.
      Elektroonika töötab suitsu baasil.
      Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
      Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Nii...huvitav.... kõik toimib kui kasutan toiteks 2x9V patareisid või 16.6V Akudrelli akut... samas olen proovinud 14.5V, 21V, 24V, 20V trafodega....ei midagi. Millest selline jama? Programmeerimise ajal mõõdetud pinged kõigil vajalikel PIC-i jalgadel on õiged. :unsure:

Comment

Sul ostsillograaf on? (või saad äkki laenata). Vaata pingekujusid ja eksperimenteeri erinevate kondekatega nii kaua kuni saad täiesti "sileda" pildi. Samas ei teeks paha peale suurte lüütide panna toite ja Vpp otste ning massi vahele ka mõningaid 100nF kondekaid. Endal on kogemus selline, et PIC ei taha töötada otse seinaadapteri pealt. Tuleb lisada veel vähemalt 100uF (parem 200) lüüt ja sellega paraleeli 100nF keraamiline.

Comment

Ossi pole kohe mitte kusagilt välja võluda.... muud varianti pole?

Comment

kasuta seda kondede tehnikat.
              kui muidu korda ei saa, siis akudega saad alati häirevaba toite. ilmselt tarbivus on piisavalt madal, et 9V 270mAh akud peaksid katma su nõudmised. võimalus panna asjale laadija ja akud külge, laed võrgust täis ja seejärel võtad pistiku seinast ja hakkad tööd tegema
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

9V aku ei toida kuidagi. Sest ICSP puhul kasutatakse 13V pinget Vpp-l

proovin paar keraamilist kondekat sinna vahele lükkida vaatan mis saab.

Comment

Olen nüüd proovinud nii ja naapidi... kondedega, ilma, lüütidega, ilma... mõlemad koos jne... mitte midagi...

Samas just praegu mõõtsin uuesti üle pinged regulaatoritel 78L08 ja 78L05. Tulemuseks oli 9.9V :blink: ja 5.00V

Kas ikkagi ei või tegemist olla selle 78L08 jupi lonkamisega?

NB 78L08 annab pingeks 9.9V oma "maa" ehk siis +5V ja väljundi vahel.

Comment

Working...
                  X