Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Videovõimendi UA733 baasil

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Videovõimendi UA733 baasil

    Tervitus!
    On selline soov panna ise kokku videovõimendi kivi UA733 peal.
    Tegevuseks on koduvideote ümbersalvestamine dvd kirjutajale,mis vajab sisendis
    "veidi" tugevamat signaali.See väide on kontrollitud arvuti videosignaali(TV out) kontrastsuse suurendamisega.Pilt oli ideaalne,aga... arvuti videokaart selleks ei sobi.S-video väljundist antud pilt sisaldas mingit signaali,mis tekitas lisa "häireid".
    Otseseks mureks on elektriline skeem,et kus kõik "jupid" oleksid reaalsete väärtustega.Nende infolehekülgede järgi skeemi koostamine käib mulle üle jõu!
    Idee lähtepunktina veel see,et võimendust saaks sujuvalt "potega" reguleerida.

    Kui mõni kuldpea lõpplahenduse leiab...teen reaalselt .....välja!
    Sellest võiks tulla midagi ilusat,aint mitte suurt ja valget...

    #2
    Lihtsam oleks otsida üks kahe av-sisendiga telku... lasta kuskilt signaal sinna ja võtta scardi väljunditest välja dvd salvestaja jaoks.

    Comment


      #3
      Tänan...aga sellised "sisse-välja" lahendused on järgi proovitud.Ise võimendustegurit mõõtnud ei ole,aga arvan et tegemist on enamuses "järguritega"
      mille võimendustegur ei ületa 4-5dB.Vaja oleks mingi~10-15dB.Ise olen 100% kindel,et videonivoo tõstmisega selle DVD kirjutaja sisendis saavutab ta videofriigi jumala staatuse...
      Sellest võiks tulla midagi ilusat,aint mitte suurt ja valget...

      Comment


        #4
        Kindlat skeemi ei julgeks välja käia, kuid pakun, et videokaardi "häiretega" signaal ikkagi kehvast kaabeldusest või seadmete potensiaalide vahest. 10...15dB signaali võimendamine annab reeglina kontrastsema pildi, aga suureneb ka müra ja selleks on taolistel videovõimenditel ka müratasandi. Pakitud video puhul (DivX, MPEG2 jne.) asi halveneb veelgi. Pealegi...liigne kontrastsus on just see, millest video puhul tuleks hoiduda, sest niigi pildi heledus(kontrastsus-)dünaamika väheneb igal salvestusel: liiga palju on DA-AD konvertereid kuniks pilt lõppmeediani (DVD-ni) jõuab.
        Paar skeemi: http://users.otenet.gr/~athsam/video_amplifier_1.htm
        http://users.otenet.gr/~athsam/video_amplifier_2.htm
        Ise olen seisukohal, et kui videosignaal juba kord digitaalne, siis selleks ta ka jäägu igasugu kopeerimistel, editeerimistel ja alles lõpus analoogiks. Selle liigse kontrastsusega olen pidevalt hädas nagu l..s lapsega :P .

        Comment


          #5
          Püüan oma muret detailsemalt kirjeldada-
          vaja kokku panna selline "jupp-stükk", mis videosignaali töötleks nii,et pildis tuleksid nähtavale pooltoonid.Lugu selles,et selle salvestava dvd kirjutaja videotraktis ei toimi kõik nii nagu peaks.Kui kaader on enamuses tume, siis teeb ta selle veel tumedamaks.Pooltoonid nagu täielikult puuduksid (tumedamas osas).
          Salvestaja sisemiselt heledust lisades muutub asi veel hullemaks-kaob veel rohkem pooltoone, mis asenduvad mustatäpilise müraga.Kui heleduse seade salvestajal nullis, siis pilt talutav,aga siiski liiga tume.Millega tegemist, kas musta nivoo vale tasemega?Kas on üldse reaalne lihtsa skeemiga sellist pildiparandust teha?Skeeme olen netist leidnud kümneid, aga ei oska otsustada, mis milleks hea on.Põhjuseks vist tehnilise ingliskeele oskamatus.Oleks tore, kui keegi seletaks lühidalt - emakeeles.
          ..lisan ühe viite Circuit facilitates video fading, millega tegemist-kas kõlbab? NB! skeemi lähemalt uurides tundus, et osa transistorite siirdesümbolid on valed!
          Sellest võiks tulla midagi ilusat,aint mitte suurt ja valget...

          Comment


            #6
            See skeem on lihtne fading ehk siis heledast tumedamaks ja vastupidi. Eraldi kontrastsuse ja heleduse muutmiseks on hulga keerulisemat skeemi vaja. Võibolla on see ka ühe mikroskeemiga lahendatav, pole küll näinud sellist.
            Ideeliselt peaks Composite (S-Video) video enne konvertima YPrPb-ks (Component video), siis annab heledust-kontrasti eraldi muuta ja tagasi Composite-ks (S-Videoks)...lihtne see ilmselt pole ja kvaliteet niikuinii halveneb .

            Comment


              #7
              Kui midagi otsid-pead täpselt teadma-mida "ravida"?
              Reegel kehtib paljude asjade kohta-mind huvitab, mis videosignaalil viga, kui pilt tume-ilma pooltoonideta!Sellist pilti olen näinud paaril telekal-reguleeri kontrastsust-heledust niipalju kui tahad-pilt liiga tume.
              Arusaamiseks veidi lugemist BRIGHTNESS set too low ,ei tea kas panin pihta.
              ..ja kas leiab abi siit Black Clamp Circuit ?
              Sellest võiks tulla midagi ilusat,aint mitte suurt ja valget...

              Comment

              Working...
              X