Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

helifilter

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    helifilter

    Tahaks ehitada vahele sellise jublaka mis loeks loo järgi nõ. bassitakte, et siis kui bass tuleb siis annaks signaali välja, ehk siis bass helifilter.
    Minu teooria järgi peaks kõlbama umbes samasugune nagu kõlaritel on. Ei ole endas päris kindel.


    yritasin midagi joonistada ka aga jah.

    ebaselge joonis asjast

    lüliti olex vahel siis selleks et saaks valida kas otse läheb pulti või ainult bassi signaaliga.

    Ma loodan et saate aru ja oskate soovitada midagi. Vaatasin foorumis ka ringi neid helifiltreid ja ausalt õeldes ei oska valida:S
    Info võib olla ELUOHTLIK!

    #2
    kui ma aru saan su mõttest üritad sa mingit valgust muusika rütmis käima panna?
    tavaliselt on uuemate asjade sees mikrofoniga skeem mis paneb asju vilkuma või eripidi põõrlema.täpsusta veidi mida teha soovid?
    Peatselt valmimas tornkõlarid visaton- sc10n-WS13E-ws20e

    Comment


      #3
      kuna tegu ei ole disko valgusega ja moving headidega, ega muu sellisega vaid tavalised prozektorid nagu PAR 64 (teisi erinevaid on ka kasutusel) jne.
      Kogu seda asja (prozektoreid) kontollivad dimmerid (ADB Eurorack 60) mida omakorda juhib valguspult (Strand Lightning 520i) Tal on kõik audio sisendid olemas (XLR). Aga probleem on selles et kui signaal tuleb pulti siis ei ole seal vahel mingeid filtreid ja siis ta ei taha eriti muusia rytmi minna ja see mulle kohe yldse ei meeldi, kuna tantsu showsi meil ikka on. Siis kohe yldse ei ole tuju neid käsitis vilgutada.
      Info võib olla ELUOHTLIK!

      Comment


        #4
        Äkki ongi probleem selles, et puldist tulev signaal liiga tugev? Vähemalt kipub minu kasututses oleval valguspuldil küll see probleem olema ja sobivat sisendi tugevust pole alati just lihtne leida. Signaal võib minna klippima valguspuldi pool ja siis hakkab ta lihtsalt lollust tegema.
        Põhimõtteliselt võid vahele panna mistahes madalpääsfiltri. Signaali vahele on hea panna aktiivfilter; opvõimuga on mõned muudetava sagedusega asjad ka. Kuid äkki oleks lihtsam suunata hoopis helipuldis aux'ist (või kust iganes) kuskile vabasse kanalisse heli tagasi ja sealt uuesti auxi kaudu välja, et kasutada helipuldi palju mitmekülgsemaid viise signaali mudimisel.

        Comment


          #5
          hea mõte kyll digital aga kahjuks läheb keeruliseks, kuna tavaliselt selliste yrituste ajal kus vaja show valgust on kiire siis ei ole alati aega helitehnikuga konsulteerida ja sageli on laulud ka eri nivoodega. ma katsetuseks kyll kavatsen proovida sinu soovitatud eks näis.
          Info võib olla ELUOHTLIK!

          Comment


            #6
            kui tõõtab nii nägu digital ütles ,siis äkki oopis panna vahele mingi vahe jupp mis paneb signaali võimsuse väiksemaks.olen näind seda oomipoes müügil
            Peatselt valmimas tornkõlarid visaton- sc10n-WS13E-ws20e

            Comment


              #7
              irw... see jupp on potentsiomeeter.

              Kui nivoost asi liiga palju sõltub, siis pane tõesti signaalile mingi potekas vahele, keera puldist rohkem peale ja enda juurest siis nagu vaja. Hangi mingi stereopotekas, soovitavalt logaritmiline. Näiteks 10k. Siis mõlemale otsale potekas vahele nii, et signaal tuleb poteka servale, teisel serval on maa (varje) ja pote keskelt läheb edasi.

              Kui helipuldist kaabeldad asja sobivalt läbi teise kanali ära, siis ei peagi helimees seda asja enam kruttima. Lihtsalt keerad filtrid nagu vaja ja helimees enam ei kruti asja. Ainuke jama on eelpoolkirjeldatud nivoo probleemiga ja siis ei lahenda ka filter seda.

              Comment

              Working...
              X