Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

MAX712 põhinev akulaadija (oli: Palun vaadake)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

MAX712 põhinev akulaadija (oli: Palun vaadake)

Ma leidsin ühe laadija skeemi, palun vaadake ja vastake paarile küsimusele:
    http://www.qsl.net/eb4eqa/batt_charger/batt_charger.htm

Tean et ma pean kasutama MAX712 kivi... et laadida NiMH akusid...
    1. Kui palju ma pean andma sellele laadijale volte?
    2. Kas ma pean seda MAX712 kivi programmeerima?
    3. Kui palju ja kui võimsaid akusid ma saan korraga laadida?

1. Kui sisendpingeks 12V, saad laadida 1...6 akuelementi.
    2. Ei pea programmeerima.
    3. MAX712/713 lubab kuni 16 elementi laadimiseks järjestikku panna. Muidugi peab siis sisendpinge ka vähemalt 2V kõrgem olema, kui patarei elementide kogupinge.
    Sellel skeemil tuleks vist piirduda 8 elemendiga ja sisendpinge u.18V. Akude mahutavus (võimsus nagu ütled) pole eriti oluline: laadimine lõppeb kui akud täis. AAA-tüüpi laetakse kiiremini, D-tüüpi näiteks aeglasemini. Maksimaalse laadimisvoolu peaks määrama transistor 2N6109 oma võimsusega.

Comment

transistori võimsus määrab ära ainult tema läbi põlemise hetke ja seda me ei taha muuta. Laadimisvoolu määrab Rsense takisti BATT- ja GND jala vahel, sellest on datasheedis kirjas.

Comment

Ehk siis:
        ühendan Toiteploki sinna vooluallikaks (12V)
        panen neli 1500mAh NiMh jadamisi.

Küsimus:
        Kui neli akut jadamisi kas ma pean siis lülitid 2 ja 6 ONi peale panema?
        Kui akud täis kas roheline tuli hakkab põlema ja laadija ei lae enam edasi (et ma ei pea siis kohe akusid lahti ühendama vaid võivad paar tunnikest edasi ühenduses olla)?

Comment

Kui akud täis kas roheline tuli hakkab põlema ja laadija ei lae enam edasi (et ma ei pea siis kohe akusid lahti ühendama vaid võivad paar tunnikest edasi ühenduses olla)?
          Võivad olla, midagi ei juhtu.
          Toiteplokk peab vähemalt 1,5A kannatama 12V juures.

Comment

Olen selle kivi peal laadijat ehitanud ja tekkis selline tähelepänek: trans põleb vähimagi ülekoormuse puhul maha. Muidu on küll hea skeem.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Tänud vastust eest

Comment

Originally posted by sebastian@Apr 5 2005, 14:01
                1. Kui sisendpingeks 12V, saad laadida 1...6 akuelementi.
                2. Ei pea programmeerima.
                3. MAX712/713 lubab kuni 16 elementi laadimiseks järjestikku panna. Muidugi peab siis sisendpinge ka vähemalt 2V kõrgem olema, kui patarei elementide kogupinge.
                Sellel skeemil tuleks vist piirduda 8 elemendiga ja sisendpinge u.18V. Akude mahutavus (võimsus nagu ütled) pole eriti oluline: laadimine lõppeb kui akud täis. AAA-tüüpi laetakse kiiremini, D-tüüpi näiteks aeglasemini. Maksimaalse laadimisvoolu peaks määrama transistor 2N6109 oma võimsusega.
                kas on võimalik,et see kivi plekkab tevalos nõks üle 200 eegu...vaatasin otsingusse ja nägin seal hinda 206 kr.
                otsija

Comment

Võta http://www.maxim-ic.com/
                  otsi data sheet ja seal puust ja punaselt valemid igaks juhtumiks
                  vastavalt vajadusele võib transi ju alati võimsama panna
                  Seal antud skeemis peabki trans lendama kui muud kaitset ei ole
                  kui ette panna ca.5A kaitse siis pääseb transi vahetusest lühise korral

Comment

Seal on ta tunduvalt odavam. MAX713CPE on suuremas DIP16 korpuses, lihtsam joota.

Comment

Working...
                    X