Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

kuidas ühendada

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    kuidas ühendada

    tere on selline et ostsin mitsubishi sigmasse uue maki ja ühendamisel vaatasin ohoo erinevad otsikud ok läksin poodi ja õiget üleminekut ei olnud niisiis ostsin sellise kus on ühes otsas juhtmed teises pistik aga probleem on selles et ei tea kuhu mis juhe läheb. kas keegi saaks aidata kuidas seda ühendada

    väike joonis on ka klemmidest need on vana maki pool
    http://www.hot.ee/valpakas/joonis

    #2
    see joonis küll kuidagi edasi ei aita. makkidel on tavaliselt skeem peal, mis kuhu läheb. otsid testriga üles plussi(tavaliselt punane) miisnuse(must) ja kõlli kaablid, mis on enamasti kahesoonelised lapikud kaablid. siis jääb veel üks switch ots, mis peaks läbi süüteluku käima, aga selle võid ka otse plussi külge panna(makk töötab ka siis, kui võtmeid ees pole).
    suhtu loovalt. pigem oleks abiks seal vanas raadiokastis olevatest juhtmetest pilt ja siis veel pilt maki peal olevast skeemist
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

    Comment


      #3
      no see on vana makk ja seal ei ole skeemi muidu ei oleks hädas aga pilte kohe vaatan äkki saan

      Comment


        #5
        mis ma oskan öelda. loogika oleks nagu asjast puudu. juhtmete järgi võiks vb järeldada, et väiksemas pistikus moodustavd kõllide paarid must ja valge(ühel kõllil sama värvi triip). siiski oleks see veidi paigast ära, sest tavaliselt tuleb makile ühte pistikusse toide ja erinevad juhtimissignaalid ja teisest siis kõllid. kui sul vanal makil oli järgi neli kõlli(ilmselt oli), siis loogiliselt võttes peaks nende juhtmed tulema suuremast pistikust.
        huupi siiski pole ehk mõtet katsetada. leia testriga üles pluss ja miinis(kere) ja seejärel otsi ülejäänud juhtmete hulgast 4...6Ω juhtmepaarid ja märgista, nt seo teibiga paarideks. pärast saad mingi patarei või akuga üles otsida, kuhu kõlli mis kablad läevad. korraks alalist sisse lastes kõll krõpsub. ettevaatust, seda alalist ei tohi pikalt peale jätta, siis tuleb valjukast tsinn välja
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

        Comment


          #6
          ok tänud abi eest eks ma kuidagi selle ikka kokku saan

          Comment


            #7
            maa leiad niisama testriga korpusest mõõtes. Igaks juhuks võiks üle kontrollida, et ei ole mitu otsa madalama takistusega, või esimesel käivitusel üldse maajuhtme ühendada maki keresse... muidu võib olla see ots hoopis mingi muu signaal, millega võib midagi ära tappa.
            toidet leiad kõige lihtsamalt toitelülitist üles, kui ta on lülitist lülitatava toitega asi. siis lülita ta välja ja mõõda välja lülitist välja minev juhe. Kui on veel asjal see aku toide ka, siis võib raskeks minna... Kindlasti mõõda välja, kuhu läheb see tema taga olev katsmepesa ots.
            Kõlarid saad hiljem niisama mõõtes teada. Kui on ikka sildvõim, siis peaks olema 2 või 4 paari väljundsignaale. Ühe otsa ühendad testkõlaril keresse, teisega käid signaali välja andvaid klemme läbi. Kui pihta saad mingile signaalile, siis testid vasakule/paremale (ja ette/taha kui on) balansiga, millise kanaliga tegu. Kui tuleb üks väljund kanali kohta, siis on tavaline võim ja kõlarite teised otsad ongi maha ühendatud. Kui tuleb 2 sama kanali otsa, siis need peaksid olema vastandfaasis ja kõlar nende vahele käima.
            igast muid otsi võid sealt ka leida. näiteks tuleb enamasti tagasi ots teiselt poolt toitelülitit, st ots, millega juhitakse antenni või lisavõimendit. Mõnel makil on veel eraldi ots ka displei valgustuse juhtimiseksharva võib seal veel midagi olla.

            Comment


              #8
              Ehk on abiks
              Harjutamine teeb harjutajaks.

              Comment


                #9
                tänud sellest viimasest oli palju abi kuigi enne sain ise juba asja kokku ja töötas ilusti aga kontrollida sai ikka kõik läks õieti natake testriga jamamist ja ok

                Comment

                Working...
                X