Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

PIC programmaatori skeem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

PIC programmaatori skeem

Niisiis hakkan tegema pic programmerit sellelt lehelt (ülemine skeem).

Antud skeemi järgi ei sooviatud programmaatorit teha aga kuna see tundub lihtsam kui parem variant, siis otsustasin siiski esimese kasuks. Põhjus oli minu arusaama järgi selles, et osadel emaplaatidel võib olla vajaliku +12V pinge asemel COM pordi pinge isegi nii väike kui seda on 8V.

Küsimused:

1. Kas selle välise lisatoite (skeemil ülal paremal +12V) puhul tuleb sellega ühendada ainult toiteploki kollane(+12) juhe (kasutan arvuti toitekat) või nii kollane (sinna kus on näidatud lisa +12) kui ka must viia skeemil kokku GND juhtmega?

2. Kas kõnealla tuleks ka võimalus lisada üks sinine led, mis on lihtsalt nn. power-on led skeemile.

3. Kas lisatoide on vajalik ainult juhul kui minu COM pordi pinge on väiksem kui 12V või on see vajalik ka suurema voolu jaoks?

1. Loomulikult tuleb ühendada ka maa (must), vool peab ikka ringiga toitekasse tagasi jõudma. Muidu pole temast mingit kasu.
    2. Võib panna igasugused LEDe kui toidad eraldi toiteblokist. COM-pordist ei jätku voolu - koormab maha. Eriti moodsate masinate puhul! Led ühenda otse (läbi eeltakisti muidugi) +12V allika plaadile tuleku punkti.
    3. Lisatoide vajalik ka suurema voolu jaoks, Progemise puhul võib pordi pinge üsna madalale langeda.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Puht sportlikust huvist küsiks, et miks see led just sinine peab olema ?

Comment

Viimasel ajal on moes sinised LEDid

Comment

Originally posted by kpihus@May 1 2005, 23:12
          ...et miks see led just sinine peab olema ?
          Vastuseks rohkem teemaalgataja 2. küsimusele...
          Kunagi kui kõige levinum ja kättesaadavam valgusdiood (ingl. LED) oli punane, kasutati seda kõikvõimalikel juhtudel ja kohtades. Kas just moesoleku pärast, aga seegi oli hõõglambiga indikaatori asemel samm progressi teel...
          Nüüd, kui värvivalik suurem, oleks mõttekas värvustele tavatähendus omistada.
          Roheline tähistaks normaalset või lubatud olekut, ka sisselülitatust võiks sellega tähistada.
          Punane kui häiriv värvus tähendaks mingit häire- või keeluolukorda, millele tuleks/võiks kuidagi reageerida kui mittesoovitavale olukorrale.
          Kollane võiks tähistada mingit ülemineku- või ooterezhiimi (ka foori kollane on selline).
          Sinine oma häiriva olemusega (meenutame politsei sinist vilkurit) oleks ka sobivam mingi häire- või ohuolukorra indikaatoriks.
          Nii või umbes nii oleks loogiline värvuseid kasutada, aga nagu teada, eks see mood - see peab ka omi ohvreid nõudma ja keegi ei keela ju...
          Elektroonika töötab suitsu baasil.
          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Originally posted by fre+May 2 2005, 00:03--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (fre @ May 2 2005, 00:03)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-kpihus@May 1 2005, 23:12
            ...et miks see led just sinine peab olema ?
            Vastuseks rohkem teemaalgataja 2. küsimusele...
            Kunagi kui kõige levinum ja kättesaadavam valgusdiood (ingl. LED) oli punane, kasutati seda kõikvõimalikel juhtudel ja kohtades. Kas just moesoleku pärast, aga seegi oli hõõglambiga indikaatori asemel samm progressi teel...
            Nüüd, kui värvivalik suurem, oleks mõttekas värvustele tavatähendus omistada.
            Roheline tähistaks normaalset või lubatud olekut, ka sisselülitatust võiks sellega tähistada.
            Punane kui häiriv värvus tähendaks mingit häire- või keeluolukorda, millele tuleks/võiks kuidagi reageerida kui mittesoovitavale olukorrale.
            Kollane võiks tähistada mingit ülemineku- või ooterezhiimi (ka foori kollane on selline).
            Sinine oma häiriva olemusega (meenutame politsei sinist vilkurit) oleks ka sobivam mingi häire- või ohuolukorra indikaatoriks.
            Nii või umbes nii oleks loogiline värvuseid kasutada, aga nagu teada, eks see mood - see peab ka omi ohvreid nõudma ja keegi ei keela ju... [/b][/quote]
            Minuarust jumala õige jutt, see sinisehullus on tõesti natuke naljakas. Ja mulle iseenesest ei meeldi see eriti. Muidugi eks igaüks ise teab, mis talle meeldib, aga mis kõige hullem, sinised dioodid on jõudnud ka masstoodangu sisse. Endal on kodus arvutikorpus, kus on nii HDD, kui ka toite LEDid sinised, samuti olen näinud arvutikõlareid sinise LEDiga. Ju siis on tänapäeva hullus ikka. Isegi moodsates WC-des on loobutud klassikalisest valgest valgusest ja see on asendatud sinisega. Ei ole ilmselt kaugel ka aeg, kui suured kõrghooned muutuvad öösel siniseteks majakateks, mis kauguses ühtesulades katab linnad ühtlase sinise looriga ja väikese metsatalu akendest kumab kaugele sinakas valgus, mille järgi võib juba kaugelt tajuda eksimatult tsivilisatsiooni lähedust.
            ...

Comment

äkki mõtled selle sinise peldikuvalguse all, seda lillakat tooni. see lilla raskendab narkomaanidel süstimist, sest selle valgusega on jube s*** veene üles leida.
              dioodidest niipalju veel: mul on Zalmani ventide kontroller, millel on sinised tulukesed. krt ma vahetasin eeltakid välja ja ikkagi pean ööseks tikutopsi nuppude peale panema, et need värdjad suba on sinise hiilgusega ei täidaks. pane ikka selline diood, mis häirima ei hakka, pealegi punastel ja rohelistel peaks olema ka veidi väiksem voolutarve
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Njah, need on veel ultra bright sinised LEDid aga noh tegelikult erilist vahet pole mille panen, skeemi teen niikui nii enda jaoks. Õigem oleks muidugi jah roheline. Põhjus, miks sinised LEDid nii moes on võib olla selles, et need leiutati sajandi vahetuse paiku ja nüüd on siis läinud piisavalt massidesse, sellest ka odavam hind. Lugesin kusagilt, et keegi jaapanlane oli sellise asjaga hakkama saanud, kui ma ei eksi (valged oli ka minu meelest tema looming). Uus ja huvitav võiks öelda.

Mis puutub kõikide teiste värvide asendamise sinisega, siis seda ma eriti ei usu. Olen pannud näiteks linnas tähele, et siniseid reklaame ja firmanimesid on kaugelt palju raskem lugeda kui valgeid või punaseid. Sinised valguvad nagu rohkem laiali.

TEEMAST:
                Kas see pesa kuhu pic hakkab käima on nimega DIP18? Oskate anda lingi kus kohast sellist saab?

Comment

võtad PICi kaasa ja küsid nt tevalost või oomist ja nad annavad õige pesa. maksis vist mingi 50 senti vb nati enam, aga mitte midagi hullu
                  Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Nii, panen nüüd skeemi kokku ja tekkis küsimus elektrolüüt konde ja dioodide kohta.
                    Et kuda pidi ma pean nad panema?

C1. Kas skeemis see tumedam jalg on konde + jalg?

Dioodidel (ja stabilitronidel) on peal üks jalg märgitud musta ringiga. Kumba pidi pean ma nad skeemis panema. Kas dioodi märgi puhul on musta ringiga jalg seal pool, kus on skeemis noole ots (ja kriips)?

Ootan väga vastust.

Comment

diood: skeemi kriips = must&#092;valge joon
                      konde: paks must = -

Comment

Tänud

Comment

pead ei anna muidugi, aga nii tundub see olevat skeemi järgi

Comment

kas teistele ka teada annad kuda asi töötab???
                            Kevad- Till tõuseb ja hernes tahab keppi

Comment

Kindlasti annan

Esialgu jootsin asjad juhtmetega kokku ja kontrollin veel üle kas kõik sai õieti ning uurin veel pisut kuda progemine käib.

Comment

Working...
                              X