Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

tingmärgid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

tingmärgid

ärge palun k6vasti lööge kuna olen ysna roheline ja mul seoses yhe plaaniga ka transistori jalad sassis et äkki keegi palun seletab ära transistori ting märgi suunad ja nende nimetused.
    Jeeehaaaaaw

Transistor- see on imelihtne! kunagi vist taoline raamat olemas. Ega ma ka veel üsna roheline ja lugesin hiljuti seda raamatut ja mitu asja sai selgemaks just tänu kergele seletusele.
    Aga transistoril üldjuhul 3 jalga. Baasiks nimetatakse seda otsa tingmärgil, mis tuleb vasakult.(kui tavalises asendid transs ees tingmärgil) Hästi õhuke kiht muidu baas transistoris. Mikromeetrites. Siis emitter on noolega ehk siis kui nool on sissepoole, siis PNP ja kui välja poole siis NPN. Ja järgi jääbki kollektor. Igaljuhul, kui saad kuskilt seda raamatut, siis loe seda. Ja ehk netistki leidub veidi eestikeelsemat lihtsamat materjali transside kohta.

Comment

"Aga transistoril üldjuhul 3 jalga. Baasiks nimetatakse seda otsa tingmärgil, mis tuleb vasakult.("

See meenutab rohkem seda juttu kui "tuleb neiu... ühelt poolt"
      Min(g)e nüüd ruttu
      http://www.hot.ee/qwerty009/ , sealt saate kindlasti targemaks. Transistori saab aga skeemi nii lülitada, et baas saab ka paremal, üleval ning all olla. :P
      ehh... andrjusa

Comment

Üksasi mis tuleb skeemilt ja see kuidas tingmärk ees. Mõtlesin tavalist olukorda, kus transsi joonistatakse. Tavaliselt ikka ju joonistatakse nii, et baas vasakul, mitte et trans tagurpidi kudagi. Aga kõik ju vaatamise asi ja ega nii mudugi raske kirjutada. Vaja joonist või miskit nii, et ma jah suvalt panin. Peamine ikka jah, kas lugeda mõnda lihtsat raamatut või vaadata qwerty kodukalt.

Comment

on tavaline NPN transistor ja on siis PNP transistor
          ja weel et siis
          B-baas
          C-kollektor
          E-emitter
          nuh nüüd siis vist kõik puust ja punasest  
          joonisel märgitakse nii nagu oleks kõige mugavam st. et kas see baasi ots on paremal vasakul või kuidas ´´jumal juhatab´´

Comment

Working...
          X