Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektrikitarr

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

nenede peade suhtes ma ei tea, paistavad olema mingid vanemad ja pruuni värvi ilma markeeringuta. orantsid juhtmed tulevad välja. Tahaks jah 2 potega.
    Sorry et nii vähe infi oman, lootsin et keegi pakub kohe mingi skeemi välja ja siis hakkan ehitama ja ongi kõik :P .

Comment

Nii. Oranžid juhtmed. On nad pigem nende suurte või väikeste moodi (vaata pilte), pealmine kujundus ei ole oluline, et seal just need metallringid on?
      Mitu juhet on?
      See on põhiline.
      Ja kaks potet, aga mida sa tahad, et nad teeksid?
      Kitarridel on volüümipoted ja toonipoted, kuidas sa enda omasid tahad ühendada?
      Saaks teha nii, et on üks volüüm kahe pea peale ja üks toon kahe pea peale, saab nii, et mõlemal peal eraldi volüüm, saab nii, et mõlemal eraldi toon.
      See info sul ikka on, või kuidas?
      Siis ma saan ehk sulle vajaliku skeemi.

Comment

Pigem suured andurid.

Tavaliselt on 1 volüüm ja 1 toon. Nüüd uuematel olen näinud et mõlemale on eraldi st 4 potekat.
        Ma arvan et teen 2-ga esialgu sest pole kindel kas asja saab. Elektroonika poolest võiks aga kas ma saan selle kidra valmis täielikult. Kui valmis ja töötab siis saab alati elektroonikat muuta sest need jupid ple nii kallid.

Comment

Aga mitu juhet ühest helipeast tuleb? (Need ei ole andurid, muideks, ka kõige parema tahtmise juures mitte)

Comment

ok sorri peast tuleb 2 juhet/. 2 pead = kokku 4 juhet.

Comment

Siis teed nii:
              Lülititeks on mugav panna tumblerid. Võid ka teha selle nn. 3-way switchiga, kus äärmistes asendites töötab 1 pea, keskel 2. Võid ka üldse ära jätta - oma asi.
              Kõik maandused lähevad kitarri silla külge. (Eesti keeles öeldakse ka roop, see jubin, millele keeled kere peal toetuvad) Kui sul on humbuckerid (suured pead), siis on poted 500k. Konde vali ise, tean, et kasutatakse nt .022 ja 333 (ühikuid ei tea öelda)

Comment

Tegelikult tuleb muu kitarriehituse juures tublisti abiks www.projectguitar.com
                Sealt saad teada igasugu asjade kohta. Arvatavasti ka seda, et jamamist tuleb rohkem, kui sa alguses arvasid.

Comment

Hm. Nüüd leidsin, et üks leht soovitab maandused ikkagi sillast eemal hoida. Seda sellepärast, et nt. võimendi maanduseprobleemide korral võib mängija surma saada, kui vool silla kaudu keeltesse jookseb.

Comment

Huvitav, mis kitarriosa on "sild", pidasin senimaani inglisekeelse "bridge" vasteks ikka roopi, aga vist on terminoloogia tänapäeval muutunud...
                    Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Liivainimene kirjutas:
                      Kõik maandused lähevad kitarri silla külge. (Eesti keeles öeldakse ka roop, see jubin, millele keeled kere peal toetuvad)
                      Ja seejärel Rnx:
                      Huvitav, mis kitarriosa on "sild", pidasin senimaani inglisekeelse "bridge" vasteks ikka roopi, aga vist on terminoloogia tänapäeval muutunud...
                      Rnx, ei pea ju tähenärimisega juuksekarva lõhki ajama . Pillimeeste zhargoonis on juurdunud mõlemad.

Comment

See oli hea uudis (y) . Tänud!!
                        Aga mul 1 loll küsimus veel: Kas see süsteem on mono? Kui ma ühendan selle kõik juhtmega võimu
                        siis 1 juhe läheb sinna kus on "out" /2 juhe läheb siis arvatavasti mättasse?

www.projectguitar.com - on väga hea leht. sealt saan kindlasti palju vajalikku.

Selline asi veel et kui palju umbes uus väiksem pea maksab ? Vblla tuleb ikka uued osta.

Comment

Loomulikult ühe kidra süsteem on mono. Kidra võim on ka tavaliselt mono ja kidra juhe ka.
                          Odavamad helipead hakkavad kuskil : single coil - 300 EEK
                          hambucker - 500 EEK

Mina maandaks ikkagi silla(roobi) ka ära. Nii palju, kui ma näinud olen, siis tehase kitarridel on see tehtud.

Comment

Kuhu maandan?
                            Eraldi juhe?

Comment

Jah sealt tuleks vedada juhe skeemi massi peale.

Comment

kas teemaalustaja on lahenduse leidnud? kui jah, siis kasutan selle teema enda probllemi jaoks: nimelt on siin 1 kitarr mida on ilmselt ''tuunitud''. skeem siis selline.
                                kas teha uus sisu eeloleva skeemi järgi või hakkata seda parandama?

Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                                Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Working...
                                X